Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întâlnire pasionati de audio pe tuburi

Vizitator viobio

Postări Recomandate

INTOTDEAUNA ,ATUNCI CAND EXISTA OPORTUNITATE AR FI DE PREFERAT SA PUTEM VEDEA PE APARATE  DE LABORATOR PERFORMANTELE UNUI AMPLIFICATOR,MAI ALES DUPA O AUDITIE IN CARE UN AMPLIFICATOR ANUME "CASTIGA" PUNCTE.

Din pacate pentru unii, scopul final al unui amplificator nu este acela de a face fericit un spectrometru, osciloscop sau mai stiu ce alta dracie care functioneaza numai pusa in priza!

Cel care analizeaza si percepe, integreaza si interpreteaza (la modul cel mai subiectiv cu putinta) sunetul/muzica este omul si aparatul sau auditiv, alaturi de educatia sa (generala si muzicala) si preferintele sale, uneori nastrusnice.

Ne intalnim la asemenea auditii nu ca sa masuram (imi pare rau ca n-am ajuns duminica!), ci ca sa ascultam si sa ne vedem.

Daca ne place sunetul unui amplificator si vedem/banuim si munca depusa de constructor, mie mi se pare normal sa il felicitam/laudam!

Da, ne laudam reciproc, daca avem de ce, deoarece asta inseamna ca apreciem si ii multumim acelui "cineva" pentru intentie, pasiune si munca depusa.

Asa va fi intotdeauna la asemenea intalniri, daca cumva nu-i vine cuiva vreo idee "bomba"!

Se pare ca asemenea intalniri nu sunt pe placul unor colegi; de ce citesc ei, atunci, acest topic? Ar putea, foarte bine, sa initieze un alt tip de intalniri, bazate pe munti de aparate de masura, sarme, sarmulite si cabluri profesionale, care le provoaca orgasmele profesionale; unora dintre noi ni le provoaca bietele noastre cutii cu piese, care s-aud in niste boxe DIY, "foarte" ne-profesionale. Asta este!

Bineinteles, aceasta este NUMAI parerea mea; nu tin neaparat sa ma pun contra nimanui, insa nici nu ne pot fi refuzate existenta, pasiunea si micile noastre placeri individuale!

Editat de fcon
Link spre comentariu

Cine a spus ca oscilogramele nu conteaza !? Am recitit postarile si doar Viobio a facut o referire la clienti (potentiali cumparatori de AAF cu lampi )nicidecum la constructorii acestor amplificatoare . Se pare ca succesul altuia doare rau de tot !!! Ce lume dom`ne !

hai lasati vrajeala...si pe aia asa zisi "de succes" ii roade la fel de rau...Oscilogramele conteaza cand trebuie sa conteze!!!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va rog domnilor, nu va certati. Amplificatorul a fost reglat cu osciloscopul si generatorul de semnal pe sarcina rezistiva. Cum treaba asta s-a intamplat pe fuga si tarziu in noapte n-am stat sa fac poze. Sunetul intai "se vede" apoi "se asculta". Parerea mea.

Hai ca am facut o varza,eu vorbesc de ampul meu tu de a-l tau......
Link spre comentariu

da,pe mine ma doare ca atunci cand NU am pus oscilogramele alea de la ampul cu 6c33c toata lumea a sarit de DOS in sus ca nu suna bine,ca e un rezultat mediocru...etc...dupa ce am postat sinusul ala si dreptunghiul  la 10Hz...la 20Hz...si asa mai departe...LINISTE totala...fiti echdistanti...asa e correct...fara gasculite si promovarea unuia de catre altul...am propus o metoda de calcul clara Ra si Raa plus calculul unui traf de la cap la coada ...nimeni nu a zis nimic...viobio zice ca habar nu are a calcula un amp cu tuburi....oameni buni...URECHISTIC nu se lucreaza .....daca ampul ala are oscilogramele(mult adorate de unii)corecte eu imi scot palaria...PRIMUL

Link spre comentariu

gedd,eu cind calculam ampuri,trafuri de iesire tu te jucai cu puta in tarina

"Dacă ai chef de calcule pt Ra,Raa,scrie în topicul tău,pe mine nu ma interesează asa ceva,pt ca nu știu sa fac nici cel mai elementar calcul pentru schemele cu tuburi. "  ..am incheiat citatul...domnule viobio....cand calculai dumneata ? in facultate?! care facultate?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

"Dacă ai chef de calcule pt Ra,Raa,scrie în topicul tău,pe mine nu ma interesează asa ceva,pt ca nu știu sa fac nici cel mai elementar calcul pentru schemele cu tuburi. "  ..am incheiat citatul...domnule viobio....cand calculai dumneata ? in facultate?! care facultate?

Ca sa calculezi asa ceva nu ai nevoie de facultate,oricum in facultate nu se preda calculul Raa,Ra sau despre tuburi.Te ironizam ,daca nu te prinzi asta este.Pentru mine esti un capitol inchis.Rog un moderator sa faca curat in acest topic sau sa-l stearga
Link spre comentariu
Vizitator viobio

s-o crezi dumneata pe aia...EU AM INVATAT despre tuburi in facultate...si am aprofundat ca mi-a placut...deci dovada ca dumneata nu ai fost la facultate...

Pai nu am fost ,e o problema in asta?Ce ai invatat ai invatat singur nu in citeva cursuri de la facultate,bravo tie.gedd,tu de fapt ce vrei de la mine? Vrei lauri?? Iti fac cadou un plic de foi de dafin,cu mare placere dar....nu ai pt ce.
Link spre comentariu

Fără alte comentarii, legat de ampliful lui Viorel, cu trafo acelea de ieşire e normal să răspundă bine în toată banda audio. Schema la rîndul ei e una clasică şi bine pusă la punct.

Editat de zal
Link spre comentariu

Pai nu am fost ,e o problema in asta?Ce ai invatat ai invatat singur nu in citeva cursuri de la facultate,bravo tie.gedd,tu de fapt ce vrei de la mine? Vrei lauri?? Iti fac cadou un plic de foi de dafin,cu mare placere dar....nu ai pt ce.

vreau doar TRANSPARENTA,ECHIDISTANTA SI BUN SIMT...atat...fara bisericute...VREAU LIMBAJ TEHNIC...fara laude,osanale si alte bazaconii..aia vreau....fara adevar absolut detinut DOAR de UNII...restul fiind NESTIUTORI...sau prosti

Link spre comentariu

.... cu trafo acelea de ieşire e normal să răspundă bine în toată banda audio. ...

Fix asta am vrut sa spun si eu. Nimic mai mult, am cam inceput de ceva timp sa-mi cunosc locul si limitele...

Link spre comentariu

Eu am participat la întâlnire. Nu au fost niciun fel de comentarii răutăcioase acolo ci doar critici constructive (zic eu). Măsurătorile nu s-au făcut pentru că nu acesta a fost scopul întâlnirii.

Ascultarea s-a făcut cât a fost posibil de obiectiv, iar concluziile au fost pe măsură. Unele amplificatoare au încântat ascultătorii mai bine decât altele.

Am văzut oameni care au prezentat mai multe amplificatoare de-a lungul timpului (unele chiar foarte complexe), care au fost surprinși în mod plăcut de acea schemă simplă. Se auzea foarte bine. Ăsta este adevărul și spusele celor prezenți.

Nu înțeleg de ce, cineva care nu a participat, nu poate accepta și părerile celor care au fost acolo și cere limbaj tehnic și lipsa osanalelor.

Îmi dau seama din comentarii că există o istorie de critici în spate și că un pic de invidie, gelozie roade ba pe unul, ba pe altul, dar de aici până la a aduce diferite injurii e cale lungă în opinia mea.

Totul ține de gusturi si de bună creștere...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări