Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Întâlnire pasionati de audio pe tuburi

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Cum sa nu conteze oscilogramele??? Pai este tot una daca bag sinus si iese triunghi? Unde se doreste sa se ajunga cu aceste opinii eronate ??? Interesele trebuie totusi sa se opreasca pana la un punct. Daca pentru unii reactia negativa este ca apa in ciubote inseamna ca au lacune grosolane in teorie!

Eu stau si ma intreb daca maestrul Celibidache isi schimba parerea daca veneau 10.000 de natarai aiureofili si sustineau sus si tare ca se aude extraordinar. Unii se erijeaza gratuit in audiofili cand de fapt sunt aerofili. 

Va pun intrebarea la cei care condamnati oscilogramele: cum calculati puterea, banda si THD-ul unui amplificator ? Dupa ureche sau cum? Pai o dam in PMPO?

Untold nu inteleg cum poti sa faci asemenea afirmatie: m-am gandit cam cum o sa sune..si acum, banuiala mi s-a transformat in certitudine cand proprietarul insusi scrie pe al topic: Neavand reactie negativa (decat foarte putina sub 30 Hz)  bassul a fost foarte diferit de la o pereche de incinte la alta. 

Lasati-o fratilor cu laudele prietenesti ca nu ajungem nicaieri!

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

......... m-am gandit cam cum o sa sune..si acum, banuiala mi s-a transformat in certitudine cand proprietarul insusi scrie pe al topic: Neavand reactie negativa (decat foarte putina sub 30 Hz)  bassul a fost foarte diferit de la o pereche de incinte la alta. 

Lasati-o fratilor cu laudele prietenesti ca nu ajungem nicaieri!

..deci cu alte cuvinte,nefiind...lipseste... avea dreptate cineva cand spunea de gasti,organizatii oculte si alte bisericute......mama dreacu de electronica....interesul sa traiasca...tipic romanesc

Link spre comentariu

Oscilograma este practic "imaginea" sunetului auzit.

Urechea este superficiala.

Nu va sti niciodata pe o melodie ce are ca spectru audio gama de 30Hz 16000Hz, sa faca  diferenta intre un amplificator cu 7 volti/microsecunda, fata de altul cu 50 volti/microsecunda.

Dar, oscilograma arata exact ce si cum, si este diferenta destul de mare intre 2 semnale treapta cu aceste valori.

Principal este pina la urma, ca, a placut urechii.

Aceeasi chestie este si cu amplificatoarele capabile de 0,0001% THD si 0.05% THD, nimeni nu poate sa faca aceasta comparatie "urechiometric", dar osciloscopul, sau mai bine zis un analizor de spectru care stie sa afiseze si THD, sau un soft de PC, arata ce si cum...

Este exact ca testul pe care l-am pus pe forumul audiofililor, aceeasi piesa in 3 versiuni THD 0.03% THD de 0.3% si THD de 3%, foarte multi dintre ei au spus ca cel mai bine a sunat (fara sa stie care este) cel cu 0,3% si citiva ca ar fi cel cu 3%THD.

Nu-mi amintesc sa fi placut cuiva cel cu 0.03% THD, suna mai moale decit celelalte.

Link spre comentariu

Imi pare rau pentru interventia mea neavenita, nu am nicio prietenie si niciun clenci cu nimeni, doar mi se confirma ce am invatat tot de pe acest forum, si anume ca sunetul unui amplif cu tuburi depinde majoritar de trafurile de iesire: mult fier si mult cupru=sunet bun.

Insa cel mai rau imi pare ca aici nu exista nici pe departe atmosfera de pe alte forumuri de afara; deh, romanul da cu bîta in cel care are o opinie diferita sau gresit inteleasa decat a lui....

Link spre comentariu

Daca cineva doreste sa isi testeze urechile, sculele, psihoacustica, BLIND TESTING-UL,  il invit sa parcurga testele de pe acest site:

http://www.audiocheck.net/

Sa nu va plingeti cind veti fi dezamagiti total de realitate fata de ceea ce stim din teorie sau chiar practica.

Personal mi-am demonstrat inca o data ca nu mai aud ca la 16 ani, dar totusi am inca un auz excelent, rezultat din parcurgerea testelor respective.

Poate totodata, unii vor realiza ca pentru virsta noastra, ma refer la cei peste 30 ani (oameni cu capul pe umeri, nu pustani visatori), un Wav 16 bit/44,1kHz, este mult mai mult decit suficient, fata de ceea ce "mai auzim" in realitate, iar goana dupa nus ce fisiere "exotice" este doar asa o nebunie.

Link spre comentariu
Vizitator avram stefan

Imi pare rau pentru interventia mea neavenita, nu am nicio prietenie si niciun clenci cu nimeni, doar mi se confirma ce am invatat tot de pe acest forum, si anume ca sunetul unui amplif cu tuburi depinde majoritar de trafurile de iesire: mult fier si mult cupru=sunet bun.

Insa cel mai rau imi pare ca aici nu exista nici pe departe atmosfera de pe alte forumuri de afara; deh, romanul da cu bîta in cel care are o opinie diferita sau gresit inteleasa decat a lui....

Daca ar fi asa de simplu precum spune colegul Untold?!

Dj Leco avea dreptate! Conteaza slewrate, distorsiunle si armonicile.

Ii rog pe colegii cu experienta (dl Vali, Dl. Lazaroiu) sa ne explice cum poate fi obtinut un amplificator cu tuburi cu vieza de raspuns foarte mare.

Multumesc!

Link spre comentariu

Deci nu mai primeaza oscilograme si masuratori..CONTEAZA ASADAR SUNETUL,DA? VA ROG DRAGI FORUMISTI SA RETINETI IDEEA ASTA IAR CEI INFOCATI DE OSCILOGRAME SA TACA!!! REPET,SUNETUL ESTE CEL CARE CONTEAZA,NU? CHIAR DACA OSCILOGRAMELE SUNT URATE SAU MAI STIU EU CUM...

Si ce se intimpla daca masuratorile si oscilogramele sint excelente ?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Deci nu mai primeaza oscilograme si masuratori..CONTEAZA ASADAR SUNETUL,DA? VA ROG DRAGI FORUMISTI SA RETINETI IDEEA ASTA IAR CEI INFOCATI DE OSCILOGRAME SA TACA!!! REPET,SUNETUL ESTE CEL CARE CONTEAZA,NU? CHIAR DACA OSCILOGRAMELE SUNT URATE SAU MAI STIU EU CUM...

Daca nu itelegi ce am scris sau te faci ca nu intelegi ma repet.

Oscilogramele,schemele ,caracteristicile,sunt pentru cei care concep ,construiesc aparatura audio.

Din asta se intelege usor ca ce am spus mai sus intereseaza pe cei ca tine,ca mine sau ca pe multi altii de pe acest forum.

Pe Gheorghe sau pe X nu intereseaza asa ceva cind merge la un showroom sa asculte un amp,preu,etc,etc.Pe consumator intereseaza sunetul care ajunge la el.

De data asta sunt civilizat .

Ai vrut oscilograme,e uite nu le pun aici,sunt incarcate pe un alt site,le pot trimite oricui pe mail,daca doreste,mai putin tie.

Mai exista o varianta,te invit la mine ,la atelier,te las singur si poti testa acel amp cum doresti tu.

Am o rugaminte,cei care au fost Duminica la intilnire,sa-si spuna obiectiv parerea despre amplificatorul prezentat de mine,nu cred ca am prietenii cu cei care au fost pe acolo,exceptindu-l pe Adrian.

Cine locuieste in Bucuresti ,poate veni,ORICIND sa asculte acel amp sau altele,usa mea este deschisa ,aproape oricui.

gedd,ești mulțumit?

post-176980-0-75795100-1442942384_thumb.jpg

post-176980-0-93050200-1442942401_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Din partea mea TOATA bafta din lume

Foarte corect,omul cind cumpara ceva nu vede oscilograme,caracteristici,etc,aude doar sunetul,daca sunetul place consumatorului ....se vinde.

Oscilograme,caracteristici,scheme,sunt pentru cei care construiesc aparate pt redarea sunetului,pe consumatorul final nu intereseaza aceste detalii.

Nu inteleg atata incrancenare,nimeni dar chiar nimeni nu a spus ca nu sunt importante masuratorile si rezultatele masuratorilor unui amplificator,mai mult decat atat colegul @viobio specifica foarte clar,vedeti mai sus,ca :" oscilograme,caracteristici,scheme,sunt pentru cei care construiesc aparate pentru redarea sunetului..."

Intalnirea colegilor forumisti la care cu parere de rau nu am putut sa particip a fost si cred ca intotdeauna va fi o chestie pentru socializare,cunoastere,schimburi de impresii si idei tehnice si nu numai,asadar cand aceste prietenesti intalniri pentru care ar trebui sa-i multumim lui Viorel se vor transforma intr-un festival sau live-forum si s-ar desfasura pe parcursul a catorva zile cu programe in care vor fi incluse si masuratori tehnice nu numai auditii,atunci sa avem pretentii de genul celor care reprezinta acum motivul acestor incrancenari.

Si nu vad de ce apare de atatea ori obsesia unei conspiratii in sensul ca exista gasti sau chiar interese ascunse,chiar nu o sa inteleg niciodata aceasta chestie,iertat sa-mi fie.

Ca sa-mi fie clara pozitia:

INTOTDEAUNA ,ATUNCI CAND EXISTA OPORTUNITATE AR FI DE PREFERAT SA PUTEM VEDEA PE APARATE  DE LABORATOR PERFORMANTELE UNUI AMPLIFICATOR,MAI ALES DUPA O AUDITIE IN CARE UN AMPLIFICATOR ANUME "CASTIGA" PUNCTE.

Ca fapt divers; viteza de raspuns a amplificatoarelor cu tuburi daca o masuram in anodul tubului final este si va fi intotdeauna mult superioara unui amplificator cu SS si pe sarcina din iesirea adaptorului de sarcina (OT) tot mare va fi,aceasta depinzand in cea mai mare masura de calitatile OT-ului.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Oricum asta a fost ULTIMA intilnire organizata de mine,am de gind sa o fac intilniri doar cu circuit inchis,gen club.O sa pun o lista cu cei care au acces la acdste intilniri.

Editat de viobio
Link spre comentariu

viobio eu nu mai stiu despre ce amplificator era vorba si acum cand vad oscilogramele pot spune doar atat: arata bine! Dar sunt totusi interesat si de detalii: trafuri de iesire, reactie negativa, etc.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio eu nu mai stiu despre ce amplificator era vorba si acum cand vad oscilogramele pot spune doar atat: arata bine! Dar sunt totusi interesat si de detalii: trafuri de iesire, reactie negativa, etc.

Pe gedd i-l seaca oscilogramele de la ultimul meu amp,cel cu 4X6P3C-E&4X6H1P,trafuri de iesire Hammond,e in topicul VIOTUBEAMP.Oscilogramele de mau sus sunt de la acel amp. Editat de viobio
Link spre comentariu

Cine a spus ca oscilogramele nu conteaza !? Am recitit postarile si doar Viobio a facut o referire la clienti (potentiali cumparatori de AAF cu lampi )nicidecum la constructorii acestor amplificatoare . Se pare ca succesul altuia doare rau de tot !!! 

Ce lume dom`ne ! Se sare de cur in sus fara nici cel mai mic motiv ....Nu`i frumos  :56 !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Va rog domnilor, nu va certati. Amplificatorul a fost reglat cu osciloscopul si generatorul de semnal pe sarcina rezistiva. Cum treaba asta s-a intamplat pe fuga si tarziu in noapte n-am stat sa fac poze. Sunetul intai "se vede" apoi "se asculta". Parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări