Vizitator viobio Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Parerea mea umila despre cele doua perechi de incinte ,fara a fi foarte priceput in incinte acustice,spun doar ce am auzit.Incintele lui vivian.Un bas ireal,toba mare nu se aude a toba mare,este doar o duduiala ,chitara bas se amesteca cu toba mare,am avut impresia ca se cinta la bas doar pe o singura coarda,cea mai groasa.La inceputul intilnirii am pus ampul meu PP clasa A cu 6P14P-EV la o putere de 2X4...5W,incintele foarte sensibile,sound puternic,am mers la mine in atelier cu citiva participanti la intilnire,la o tigara,cu usa de la sala inchisa,cu usa de la atelier inchisa (usa capitonata) ,intrasera in rezonanta rafturile de sticla din atelier,se auzea un mormait de sbw.Luni ,surpriza,merg la atelier,linga sala de repetitii exista o sala cu aparatura medicala,nu am aflat ce se face acolo,au aparate care testeaza diferite substante,am fost intrebat ce a fost acolo,aparatura a fost decalibrata din cauza vibratiilor de Duminica.Parerea mea este ca incintele au un bas care ineaca muzica in frecvente joase,probabil datorita acordarii incintei pe o frecventa prea joasa,un volum interior prea mare,este loc de tuning,ca sa folosesc un cuvint la moda.Incintele mici.Sunet corect pina la un anumit punct,incintele aveau deasupra un supertwiter,filtru doar cu un singur condensator,pe acel difuzor de inalte cinelele si fuss-ul se auzeau prea tare si metalic,chiar am spus asta si am batut in cinelul de la tobele din sala,sa se auda un sunet de cinel.Daca se face un filtru mai bun pt acea inalta si se mai atenueaza putin ,se obtin incinte foarte bune de ascultat in casa,e bine si asa dar mai trebuie un pic lucrat la acel filtru.Dintre cele doua perechi de incinte prefer perechea mica.Imi pare rau ca nu am apucat sa ascultam si incintele unui prieten,restaurate saptamana trecuta,este vorba de o pereche de JBL L86,poate data viitoare. Am trecut cu rosu, raspunsurile mele, mie unul mi-a placut TOT, indiferent cine si ce spune!Este parerea mea pur personala, nu tin cu nimeni!Leco,am pus acel disc la ascultat ,la mine in atelier,este alta mincare de peste,nu zornaie nimic chiar daca ascult destul de tare,conteaza incintele,enorm.Sa nu te superi pe mine,cred ca tu ai un pic de deformatie profesionala,urechea ta s-a dat pe sunetul de club,concert live cu sunet nasol,adica cu vibratii si trepidatii de sbw,am mai spus si o mai spun,muzica ascultata domestic nu are nevoie de sbw ,daca ai incinte bune.Cind ai timp,treci pe la mine pe la atelier,pun incintele mele in sala mare ,ascultam acolo,o sa vezi ca toba mare nu se mai amesteca cu basul si se aud si toate corzile de la chitara bas.Daca faci ampuri este bine sa ai si incinte cit mai bune,pentru a auzi soundul final,altfel risti sa te pacalesti. Editat Decembrie 15, 2015 de viobio Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) am batut in cinelul de la tobele din sala,sa se auda un sunet de cinel. Asa da! Cand ai acces la sunetul original al unui instrument vezi clar cum presteaza niste boxe. Partea proasta este ca foarte putini au acces la un asemenea reper. Daca ai fi avut un pian pe acolo era beton. Editat Decembrie 15, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Vio: Pai ne vedem in Ianuarie, vad ca incep oamenii sa isi arate interesul pentru intilnire (ai avut dreptate cind ai spus ca se vor aduna, sa am rabdare), pina atunci, cam prins cu treburi... Cind ai timp, da un semn sa-ti dau 4 finali pt Kenwood-ul ala e pacat sa pui gioarsele alea, le lipesti degeaba... Este posibil sa fi inceput sa imi placa un anumit sunet, mai cu subwoofer, poate si prin prisma muzicii pe care o ascult; fiecare cu stilul lui. Adrian pic, de acord cu tine, insa noi am ascultat niste inregistrari de studiou, masterizate de ei, nu de noi... Ce s-o mai fi umblat prin butoane sau la masterul final pina s-a pus pe CD, naiba stie... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Leco fara sa fi vazut un grafic masurat pe boxele alea mici nu poti sa sa tragi concluzia ca inregistrarea nu este ok. Daca Vio a zis: "pe acel difuzor de inalte cinelele si fuss-ul se auzeau prea tare si metalic" eu cred ca mai trebuia atenuat (s-a specificat ca nu avea decat un condensator ca filtru). Acel tweeter are un SPL de 98,5dB si sigur trebuia atenuat macar cu un 5dB (FF125WK are SPL de 89dB). Sunetul metalic poate sa vina de la calota daca este metalica. Unele au calota fenolica dar sunt si cu calota metalica. Da, FT17H are calota metalica, se vede in pozele de mai jos. P.S. Deci se pare ca Vio si-a format urechea cu sala aia de repetitie. Editat Decembrie 15, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
core Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Si mie mi s-a parut ca boxele mari "canta", adauga nuanta la sunet, se aude boxa, in plus pe langa muzica. Dar nefiind prezent doar ascultand inregistrari, credeam ca poate m-a inselat inregistrarea. Daca are cineva o camera pentru concert, gen zoom Q4, sau cu microfon extern, ar fi interesant de auzit inregistrarile. Chiar si zoom H1 ar fi bun doar pentru audio. Camera parea destul de mica pentru marimea boxelor. Dar fata de ce inregistrari am mai vazut anterior, acestea mi-au placut. Boxele mari redau cu usurinta muzica, nu trebuie sa se screama ca cele mici sa umple spatiu. Pacat ca e greu sa miscat, si probabil nu se vor auzi vrea des in testele voastre de amplificatoare. Ce sursa ati folosit? Nu am vazut mentionat nicaieri, placa de sunet de laptop? Editat Decembrie 15, 2015 de core Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Cd Player oPhilips, Vio stie modelul exact si un DAC usb, nu cunosc modelul. Hai totusi sa nu ne indreptam usor usor spre audiofilie, parerea mea. P.S acel tweeter are si ferofluid. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 Cd Player oPhilips, Vio stie modelul exact si un DAC usb, nu cunosc modelul.Hai totusi sa nu ne indreptam usor usor spre audiofilie, parerea mea.P.S acel tweeter are si ferofluid.Philips CD104.Cînd a fost pus acel DAC nu s-a folosit acel cd-player, pt ca nu are ieșire digitala,s-a folosit un telefon,ieșirea pe usb.Vio: Pai ne vedem in Ianuarie, vad ca incep oamenii sa isi arate interesul pentru intilnire (ai avut dreptate cind ai spus ca se vor aduna, sa am rabdare), pina atunci, cam prins cu treburi... Cind ai timp, da un semn sa-ti dau 4 finali pt Kenwood-ul ala e pacat sa pui gioarsele alea, le lipesti degeaba...Este posibil sa fi inceput sa imi placa un anumit sunet, mai cu subwoofer, poate si prin prisma muzicii pe care o ascult; fiecare cu stilul lui. Adrian pic, de acord cu tine, insa noi am ascultat niste inregistrari de studiou, masterizate de ei, nu de noi...Ce s-o mai fi umblat prin butoane sau la masterul final pina s-a pus pe CD, naiba stie...Leco,una este cum vrem sa auzim noi muzica și alta este sa se reproducă cit mai corect mesajul sonor, adică sa auzi niște instrumente cit mai aproape de sunetul lor real,adică natural,fără colorații sau denaturari. Link spre comentariu
simson Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 @Viobio Precis ca a-ti fost de fata si a-ti auzit hornul realizat de @sandugeorge echipat tot cu un coaxial.Din amintire mai puteti face o comparatie intre cele doua incinte?.Va intreb pe dvs.intrucat observ obictivism in aprecierile facute. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 Eu le-am ascultat pe acelea şi în urma discuţiilor s-a desprins ideia că fiecare sistem de acest gen are nevoie de o împerechere cu sala de audiţie, sau cameră, după caz. Mai precis o problemă e atenuarea mai mică sau mai mare a difului de înalte. O altă problemă e directivitatea accentuată a înaltelor. E specifică şi altor difuri, cum ar fi monitoarele Tannoy pe care le are Viorel sau hornurile cu diful de 8''. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 (editat) @ViobioPrecis ca a-ti fost de fata si a-ti auzit hornul realizat de @sandugeorge echipat tot cu un coaxial.Din amintire mai puteti face o comparatie intre cele doua incinte?.Va intreb pe dvs.intrucat observ obictivism in aprecierile facute.Acele incinte aveau un sunet bun ,echilibrat,liniar in toata banda audio. Editat Decembrie 16, 2015 de viobio Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 16, 2015 Partajează Postat Decembrie 16, 2015 @Viobio Precis ca a-ti fost de fata si a-ti auzit hornul realizat de @sandugeorge echipat tot cu un coaxial.Din amintire mai puteti face o comparatie intre cele doua incinte?.Va intreb pe dvs.intrucat observ obictivism in aprecierile facute. Lucrurile trebuie privite obiectiv: - cele doua incinte nu sunt la fel, castigul la joase a unui BLH este ceva mai mare decat VTP; - wooferele sunt diferite ca diametru, Fs si caracteristica de frecventa; - testele s-au efectuat cu amplificatoare diferite, cu comportament diferit Incinta + amplificator; - In general, amplificatoarele cu tuburi au factor de amortizare mic si nu pot controla woofere cu diametru mare si inductanta bobinei mobile de valoare mare; - fenomenul observat era prezent la pasaje muzicale complexe, cu multe instrumente, la volum mare. Nu era prezent la jazz, unde reproducerea e corecta. Userul vivian va putea corecta usor si acest aspect cu ajutorul materialului de amortizare. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum