Vizitator viobio Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) A mai trecut o zi.Păcat ca au prestat decât trei ampuri.E bine ca am vazut și incinte DYI. Dacă au mai făcut și alții poze, sa le pună aici.Cam citi vizitatori au fost? A numărat cineva? Editat Decembrie 13, 2015 de viobio Link spre comentariu
Patefon Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Multumesc gazdei pentru efortul facut. A fost o intalnire reusita. Mie mi-a placut ce am auzit. Boxele au sunat foarte bine. Cele mici m-au surprins prin vivacitate si liniaritate. Au coborat excelent in frecventa. Surprinzator de mult pentru un volum atat de rastrans. Cat despre cele mari... bijuterii. Superb sunetul. A triumfat la toate capitolele. Amplificatoarele m-au convins de o veche banuiala. Nu pot fi comparate. Sunt ca blondele, brunetele, satenele sau roscatele. Fiecare cu propria personalitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Continuare filmari: Si finalul. in jur de ora 14: Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 Imi pare rau ca n-am putut asculta si buburuzele de pe langa boxe mari, insa am apucat sa ascult toate cele trei amplificatoare. Nu pot spune multe lucruri, decat faptul ca amplificatoarele au "cantat", ceea ce mi se pare lucrul cel mai important. La asemenea intalniri este dificil sa te imparti intre discutii si muzica. Am incercat, in scurtul timp petrecut acolo, sa le fac pe amandoua. Boxele mari sunt concepute pentru o viitoare camera de auditie de mari dimensiuni, iar sensibilitatea este suficienta pentru amplificatoare mici, dupa cum au auzit toti colegii. Nu m-am prea impacat cu: - intensitatea sonora, prea mare pentru urechile mele; - basul, care este putin gonflat, de multe ori spre subwoofer si mai putin precis; am crezut initial, ca-i vorba de inregistrare, insa cred ca aici se mai poate face un tuning serios, pentru a aduce sunetul la normal/natural. Sunt curios cum se vor auzi aceste incinte dupa finalizarea tuning-ului si intr-o camera realmente mare. Multumesc pentru intalnire! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 la amplificatoarele pe tuburi, nu prea m-am bagat , volumul a fost la discretia ascultatorilor. Cind s-a ramas la sfirsit, cei ce se vad in ultima filmare, am ridicat nivelul un pic, mai ales cind a adus Vio cd-ul acela cu Sarah Brightman, s-a auzit MEMORABIL. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) basul, care este putin gonflat, de multe ori spre subwoofer si mai putin precis; am crezut initial, ca-i vorba de inregistrare, insa cred ca aici se mai poate face un tuning serios, pentru a aduce sunetul la normal/natural. am dat jos si eu acel cd,pus de Djleco,(multumim pt efortul depus),si aceeasi observatie o am si eu,sunetul e prea basos la multe piese,intalnit si pe la unele cd de test scoase de producatori de boxe,cumva sa dea bine joasele si pe modele de raft....Nu e un sunet corect,poti eventual sa observi cat de jos coboara incinta,dar nu e ceva indicat pt tuningul filtrului incintei.La filme si jocuri, e aur ,o asemenea coloana sonora,ce-ti misca scaunul de sub tine...... Editat Decembrie 14, 2015 de tudor_x19 Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Nu e un sunet corect,poti eventual sa observi cat de jos coboara incinta,dar nu e ceva indicat pt tuningul filtrului incintei.La filme si jocuri, e aur ,o asemenea coloana sonora,ce-ti misca scaunul de sub tine...... Oricine doreste sa asculte si muzica si filme pe aceleasi boxe, are nevoie de niscaiva compromisuri, in cazul in care nu foloseste un subwoofer dedicat pentru filme. Tuningul la aceasta topologie nu se poate face din filtre, ci din acordarea incintei - stie Vivian la ce ma refer, si este, in fond, alegerea lui! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 basul, care este putin gonflat, de multe ori spre subwoofer si mai putin precis; am crezut initial, ca-i vorba de inregistrare, insa cred ca aici se mai poate face un tuning serios, pentru a aduce sunetul la normal/natural. am dat jos si eu acel cd,pus de Djleco,(multumim pt efortul depus),si aceeasi observatie o am si eu,sunetul e prea basos la multe piese,intalnit si pe la unele cd de test scoase de producatori de boxe,cumva sa dea bine joasele si pe modele de raft....Nu e un sunet corect,poti eventual sa observi cat de jos coboara incinta,dar nu e ceva indicat pt tuningul filtrului incintei.La filme si jocuri, e aur ,o asemenea coloana sonora,ce-ti misca scaunul de sub tine...... Eu am pus piesele compilate in acel CD asa cum le-am scos de pe cd-ul original, nu am "umblat" la nicio piesa, asa au fost masterizate. Singura piesa care are un surplus de bass in zona 35-45Hz, este piesa 11-Ginger Tunes - Wave. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Difuzoarele lui Vivian au fs la 41hz ...si incinta este acordata la 30 si ceva.......deci mi se pare normal. Eu unul spun ca incintele lui sunt foarte bune!! Nu am gasit nici un minus mai sus de 60hz....deci acordarea la 30 si ceva nu influenteaza frecventele mai ridicate....cum se intampla in multe cazuri. Eu am fost multumit. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Multumesc lui Viorel pentru invitatie! Intalnirea a fost excelenta din cel putin doua motive (ca sa zic asa!): - posibilitatea de a socializa cu prietenii din domeniu, lucru deosebit mai ales in perioada acesta. Imi pare rau ca sunt mult prea putini cei tineri, tineri care trebuie sa ne inlocuiasca in acest domeniu in viitor. Mi-ar place sa fie mai multi la viitoarele intalniri; - de la o intalnire la alta, de la un an la altul, am urmarit evolutia celor din DIY, si, am fost placut impresionat de evolutia in bine a celor ce activeaza, si mai ales a celor mai tineri. Desigur, era de asteptat ca mai multi sa participe cu realizarile lor, dar, poate viitorul ne va rezerva numai surprize placute! La amplificatoare, o realizare deosebit de interesanta ca rezultat acustic: SE-ul cu transformatoare pe intrare! Inca o data, se dovedeste ca tot ce este simplu are rezultate deosebite (desigur, trebuie sa stii sa le faci SIMPLE! ) Celalalt amplificator, clasic, poate, alaturi de altele pe care le-am ascultat in ultimul timp, sa intareasca ideea ca realizarile DIY NU JUSTIFICA costurile achizitionarii unor produse de import!!! La incinte, doua realizari: Fostex-uri mici in BR, cu o prestatie f.buna pentru diametrul lor. Am recomandarea de a fi incercate in BLH sau VTP, solutii care il pot ajuta si mai mult in linearizarea caracteristicii la frecvente joase. Realizarea cea mai interesanta si care a captat interesul participantilor a fost perechea de Voigt-uri dotate cu coaxiale BMC de 15". Se poate spune ca a fost a III-a realizare care a dovedit ca difuzoarele profesionale pot fi utilizate in constructii domestice cu performante deosebite ( in aceiasi sala au mai prestat incinte VTP cu BM8CXA si BLH cu BM12CXA). Incintele au demonstrat ca inregistrarile sunt de calitati f.diferite si pot scoate in evidenta, incomparabil mai pregnant calitatile si defectele calitative ale inregistrarilor dar si ale componentelor sistemului audio utilizat. Felicitari constructorului pentru reusita, dar, si pentru efortul la propriu de ale construi ( si aduce la intalnire!). @dj_bryz, Ai avut posibilitatea sa ma intrebi direct asupra acordului la incintele VTP, si, era bine sa o faci, sunt multe de explicat: VTP-ul nu lucreaza ca o incinta B.R. , T.L. sau BLH. Avantajeaza circa 2 octave in jurul lui Fs. @Dj Leco, Nu, greul nu este sub 25 Hz, greul este in portofel. B&W 802D3 are caracteristica in +/- 3 dB de la 17Hz la 28 kHz, dar costa 22.000 euro/per. In primavara apare si 800 D3 si 801 D3, cu performante peste 802 D3! B&W este doar un exemplu, mai sunt si altii. 1 Link spre comentariu
dj_bryz Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 (editat) Il las pe Razvan sa raspunda ..daca va avea timp.....insa pot sa spun ca am ascultat aceleasi difuzoare si in br si in blh. Razvan este un tip pretentios...prefera basul scurt,precis...si nu foarte accentuat. Nu prea este el cu "basul"...din ce am vazut eu. A facut multe proiecte cu difuzoare fostex si am ascultat cam tot ce a facut........tot ce pot spune este ca a muncit enorm...ENORM sa le faca pe toate ....iar unele sunt la vanzare..insa in Romania gasesti mai greu cumparator si se stie de ce. Am avut mai multe incinte de casa pe olx si au fost foarte foarte putine persoane care au intrebat despre fidelitate...despre raspuns in frecventa si cei mai multi au intrebat daca urla tare...sau daca merg puse intr-un "compleu" de botez. Editat Decembrie 14, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 Il las pe Razvan sa raspunda ..daca va avea timp.....insa pot sa spun ca am ascultat aceleasi difuzoare si in br si in blh. Razvan este un tip pretentios...prefera basul scurt,precis...si nu foarte accentuat. Nu prea este el cu "basul"...din ce am vazut eu. A facut multe proiecte cu difuzoare fostex si am ascultat cam tot ce a facut........tot ce pot spune este ca a muncit enorm...ENORM sa le faca pe toate ....iar unele sunt la vanzare..insa in Romania gasesti mai greu cumparator si se stie de ce. Am avut mai multe incinte de casa pe olx si au fost foarte foarte putine persoane care au intrebat despre fidelitate...despre raspuns in frecventa si cei mai multi au intrebat daca urla tare...sau daca merg puse intr-un "compleu" de botez. Nu am nevoie de niciun raspuns! Pacat ca nu am stat de vorba pe indelete asupra anumitor aspecte, mai ales ca in felul acesta poate ca invatam fiecare cate ceva! Nu contest munca nimanui, am facut doar o sugestie pentru a obtine ceva mai bun din acel difuzor, care are o destinatie precisa din proiectarea sa. Fiecare prefera ceva la sunet. Eu prefer naturaletea redarii, ceea ce e un lucru mai dificil si mai greu de obtinut, putine traductoare fac fata cerintelor: raspuns cat mai rapid, sensibilitate mare pentru redarea detaliilor, timbru real, etc. Nu ma mira ca cerintele sunt "sa urle tare" si sa aiba un bas tzeapan, cat se poate de tare. De unde nu e nici D-zeu nu cere!!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Ma bucur ca domnul Mateescu - VTP - (avind vreo 4 decade in domeniu, publicistic adica ( ????? ) a revenit in subiect ... ... de aceea ne intilnim, sa discutam si nu sa desfiintam pe unul sau pe altul... VTP spune "Nu contest munca nimanui" si aici ar trebui sa fie esenta discutiilor pe forum, ca sa mai inteleaga si altii, adica te poti contrazice pe chestii generaliste dar nu se cade sa-ti bati joc de munca nimanui, indiferent de ce nivel de munca vorbim! Daca nu esti mentionat, fa-ti lectiile si poate vei fi mentionat data viitoare, cine stie?! Valoarea adevarata e ca un piriu, o mai coteste incoace-incolo dar pina la urma tot gaseste o cale... asta-i... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Ma bucur ca domnul Mateescu - VTP - (avind vreo 4 decade in domeniu, publicistic adica) a revenit in subiect si sper sa dau ragaz de gindire participantilor la intreprindere de duminica... Am inteles ca acele difuzoare enorme au fost controlate foarte foarte precis cu amplificatorul pe siliciu al lui DjLeco la spartul tirgului - imi pare rau ca n-am putut sa ramin pina atunci... Asa m-am inteles cu Viorel sa procedam, nu am vrut sa amestecam merele cu perele, fiind intilnirea lamparilor, insa eu vroiam in mod express sa ascult incintele lui Vivian pe ampliful meu, fiind direct interesat in a-mi construi ceva de gen, pe viitor. Daca stiam ca sint si lamparii interesati sa-l asculte, il puneam mai devreme, insa nu am vrut sa deranjez... Va astept cu drag la intilnirea siliconistilor, in Ianuarie, sper sa ne adunam suficienti cit sa o putem organiza, eu trag tare pe sectiunea "Amplificatoare" sa adun colegi... Doritorii sint asteptati sa se inscrie, aici: http://www.elforum.info/topic/110167-întîlniri-periodice-ale-constructorilor-de-amplificatoare/ Despre ce vorbim?! A fost un amplif SE de 2x4W controlind niste monstri de 2x200W care s-a comportat mai mult decit decent, iar celelalte doua au fost cel putin pe-acolo, PP fiind... nu ascunde nimeni sub pres vreo greseala tehnica evidenta, tot ce s-a testat duminica suna foarte bine, cu nuantele pe care le DISECAM acuma... Da, cumva CD-ul de test a fost chitit pe joase - sau nu le-a ocolit.., chiar daca DjLeco ne spune ca n-a editat decit o piesa... erau alese cu bas dificil (stau acuma sa ma intreb ce fac altii pe alte meridiane) ... dar Atentie! CD-ul respectiv acoperea tot restul spectrului, fara exceptie! Nu, nu am editat absolut nicio piesa, cum le-am ripuit de pe cd in format (selectie din mai multe cd-uri originale, de la un amic si ale mele) Wav 44,1kHz/16 bit, asa le-am ars pe acel blank, deci piesele sint "bruturi" toate, s-a inteles gresit. Da, selectia am facut-o cu amestec de piese cu diverse spectre audio in joase si subjoase (totusi ascultam un difuzor de 15 inch in litraj mare) deci capabil de a reda de la 30-35Hz in sus chiar daca fs era mai sus. Bun, se pare ca pilotind cu un dumping factor mic nu apare acel bass gonflabil (la boxe de marimea celor prezentate) de care pomenea "fcon", care-i problema?... nu inteleg? de aceea ne intilnim, sa discutam si nu sa desfiintam pe unul sau pe altul... VTP spune "Nu contest munca nimanui" si aici ar trebui sa fie esenta discutiilor pe forum, ca sa mai inteleaga si altii, adica te poti contrazice pe chestii generaliste dar nu se cade sa-ti bati joc de munca nimanui, indiferent de ce nivel de munca vorbim! Daca nu esti mentionat, fa-ti lectiile si poate vei fi mentionat data viitoare, cine stie?! Valoarea adevarata e ca un piriu, o mai coteste incoace-incolo dar pina la urma tot gaseste o cale... asta-i... Am trecut cu rosu, raspunsurile mele, mie unul mi-a placut TOT, indiferent cine si ce spune!Este parerea mea pur personala, nu tin cu nimeni! Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 As vrea sa fac o precizare: un difuzor, indiferent de putere si Fs, reda si 1 Hz doar ca atenuarea semnalului este mare, cu atat mai mare cu cat Fs este mai mare. Nu sta nimeni sa-i taie sunetul sub o anumita valoare a frecventei. Banda audio este intradevar socotita in DIN45.500 de la 20 Hz, dar, cine s-a jucat cu frecvente in jur de 20 Hz nu poate spune ca a obtinut un sunet, mai degraba a transformat difuzorul in ventilator si asta nu pentruca difuzorul nu lucreaza, ci, datorita faptului ca urechea nu a mai perceput mesajul datorita imperfectiunii sale. Se face mult caz pe redarea joaselor pana la infrasunete, dar, la redarea muzicii redarea CORECTA a ceea ce se aude mi se pare mai important de avut in vedere. Cine a lucrat cu un numar mare de difuzoare diferite a observat, sper, ca un difuzor cu Fs f.mic "se batzaie" la frecvente f.joase dar definitia semnalului redat este rareori buna, corecta. Un difuzor cu o frecventa de rezonanta in jur de 40 de Hz, cu un "motor" puternic, plasat intr-o incinta bine aleasa va reda mult mai precis si mai real joasele. Alegerea logica a incintei reprezinta >90% din succesul unui proiect ce are ca scop obtinerea unei incinte bune. Daca coaxialul utilizat de vivian are Fs in jurul a 40 Hz, prin montarea in VTP a fost ajutat sa isi extinda domeniul la joase cu o octava cel putin si sa ridice cu circa 6 dB tot domeniul de o parte si alta a frecventei Fs, si, chiar daca a ramas o atenuare fata de restul caracteristicii, acest ajutor se simte si a fost evident in revelarea defectelor inregistrarilor, care nu sunt niciodata la acelasi nivel de calitate. Poate ca la o alta intalnire vom discuta mai mult despre niste lucruri interesante si vom asculta mai putin jazz sau alte genuri la nivel asurzitor, care nu releva mare lucru nici la amplificatoare si nici la incinte. Isn't it??? 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum