Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR E130L 2X12W CLASA A

Vizitator panda12

Postări Recomandate

Vio, un amplificator realizat atent,cu piese selectate,cu trafuri de iesire bune si reglat cum trebuie ofera satisfactia maxima. Asta implica multa munca si experienta.Stii si tu toate astea foarte bine,ca doar nu te ocupi cu asta in zilele libere si de 2 ani. 

Faptul ca E130L nu poate decat 12W cu 10% distorsiuni, dupa datele din catalog, nu ma obliga sa ascult cu volumul la maxim. Ma gandesc ca pe la 5-6W se aude bine, hai sa zic pana in 8W ,apoi creste nivelul de distorsiuni exponential.

Ce pot in schimb sa confirm e ca dintr-un lot de 10 lampi sunt 1-2 exemplare care tin mai mult decat datele din catalog,trebuie doar masurate exemplar si ales un PSF optim unde THD si IMD sunt minime.

Pe mine personal nu ma intereseaza absolut deloc amplificatoare genul asta 10-12W SE, daca nu are peste 20W in A class SE e ...jucarie. Sincer, nici 6S33S nu ma incanta,e cam la limita de jos ,abia de la lampa asta in sus incepe distractia.

Uite, ca tot am ajuns la discutii de genul asta, marturisesc ca lucrez (nu singur ci cu un prieten) la un SE in A2 cu o lampa frumoasa. Deocamdata suntem in faza de procurare materiale pt proiect si documentare. App de asta,lampa asta e o DHT cu soclu bayonet 4 pini. Merge UX4 care mie personal nu-mi place de nici o culoare,motiv pt care am facut rost de 2 socluri Johnson care te ung la inima. Cand infigi lampa in UX4 stai cu teama ca ii rupi pinii si in plus nici nu o sustine fizic fiind ceva mai mare decat 300B sau 2A3. Pana in prezent sau scos 27-30W cu 5% THD , la 10W  0,7% THD iar la 20W  1,5% THD,din lampa asta,ramane sa vedem daca poate mai mult in putere corelat cu distorsiuni  mai mici.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vio, un amplificator realizat atent,cu piese selectate,cu trafuri de iesire bune si reglat cum trebuie ofera satisfactia maxima. Asta implica multa munca si experienta.Stii si tu toate astea foarte bine,ca doar nu te ocupi cu asta in zilele libere si de 2 ani. Faptul ca E130L nu poate decat 12W cu 10% distorsiuni, dupa datele din catalog, nu ma obliga sa ascult cu volumul la maxim. Ma gandesc ca pe la 5-6W se aude bine, hai sa zic pana in 8W ,apoi creste nivelul de distorsiuni exponential.Ce pot in schimb sa confirm e ca dintr-un lot de 10 lampi sunt 1-2 exemplare care tin mai mult decat datele din catalog,trebuie doar masurate exemplar si ales un PSF optim unde THD si IMD sunt minime.Pe mine personal nu ma intereseaza absolut deloc amplificatoare genul asta 10-12W SE, daca nu are peste 20W in A class SE e ...jucarie. Sincer, nici 6S33S nu ma incanta,e cam la limita de jos ,abia de la lampa asta in sus incepe distractia.Uite, ca tot am ajuns la discutii de genul asta, marturisesc ca lucrez (nu singur ci cu un prieten) la un SE in A2 cu o lampa frumoasa. Deocamdata suntem in faza de procurare materiale pt proiect si documentare. App de asta,lampa asta e o DHT cu soclu bayonet 4 pini. Merge UX4 care mie personal nu-mi place de nici o culoare,motiv pt care am facut rost de 2 socluri Johnson care te ung la inima. Cand infigi lampa in UX4 stai cu teama ca ii rupi pinii si in plus nici nu o sustine fizic fiind ceva mai mare decat 300B sau 2A3. Pana in prezent sau scos 27-30W cu 5% THD , la 10W  0,7% THD iar la 20W  1,5% THD,din lampa asta,ramane sa vedem daca poate mai mult in putere corelat cu distorsiuni  mai mici.

Intrebarea mea a fost alta
Link spre comentariu

Intrebarea pentru tineAm deranjat ca am intrebat:Ce putere livreaza amplificatorul cu 2,5% distorsiuni?

Cred ca nu trebuia sa mai intrebi,stiai si singur raspunsul dupa cate amplificatoare ai avut pe masa. Am mai scris, daca dl.Panaitescu in prezentare punea si nivelele de distorsiuni corelate cu puterea in sarcina era completa prezentarea chiar fara oscilograme sau poze cu analiza spectrala. Nu am E130L si nici timp pt asta dar daca prind un amplificator asemanator il masor si pun rezultatele aici.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cred ca nu trebuia sa mai intrebi,stiai si singur raspunsul dupa cate amplificatoare ai avut pe masa. Am mai scris, daca dl.Panaitescu in prezentare punea si nivelele de distorsiuni corelate cu puterea in sarcina era completa prezentarea chiar fara oscilograme sau poze cu analiza spectrala. Nu am E130L si nici timp pt asta dar daca prind un amplificator asemanator il masor si pun rezultatele aici.

Da.....Este un raspuns diplomat,sa nu supere pe nimeni
Link spre comentariu

In atentia membrilor:

1.2 -Elforum.info promoveaza invatamantul, educatia, stinta si munca

3.3 -Nu faceti reclama in posturile voastre. Nu toleram postarea de reclame indiferent de forma(avatar, semnatura, locatie, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea in semnatura a oricarui link din afara domeniului elforum.info.

3.4 -Postarea unui link spre un anumit produs daca subiectul o impune este acceptata. Nu sunt acceptate mesajele care au unicul scop reclama la un brand sau produs.

3.5 -Postati STRICT la subiectul thread-ului discutiei. Orice abatere de la subiect este interzisa si se va sterge imediat de catre moderatori.

3.7 -Nu aduceti jigniri membrilor forumului(sub NICI O FORMA).

3.14 -Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...

3.22 -Nu puteti cere stergerea dvs din baza de date a forumului, acest lucru ramane la latitudinea administratorului

Sanctiunile se acorda de catre moderatorii sau administratorii acestui forum, o parte sunt mai jos dar pot exista sanctiuni si fara sa fie cuprinde in lista.

Offtopic 1Scandal 1Abuz de UP 1Topic Bumping 1Limbaj inadecvat 1Abusive Behaviour 1Semnatura inadecvata 1Warez 3Incalcarea regulilor forumului 3Insulta sau atac la persoana 3Clona 10Nerespectarea deciziilor administrative 10Insulta prin PM la adresa unui moderator 10

Punctele expira la 1 luna de la acordare

P.S.*Orice user daca abserva un mesaj care nu este conform cu regulamentul are obligatia morala de a folosi butonul de raport care se afla in mesajul respectiv in dreapta jos.Nu va raportati proprile mesaje decat in cazuri exceptionale altfel ve-ti primi avertisment de abuz.

Link spre comentariu
Vizitator

Am să spun ceva legat de foaia de catalog.

întotdeauna puterea la ieşire pentru configuraţia single ended(un singur tub final în clasa A)este prezentată pentru 10% distorsiuni totale limita distorsiunilor maxim admise pentru care se prezintă puterea la ieşire , mai trebuie spus că în cazul acestei puteri de ieşire nu se ţine cont de rapoarte de transformare sau randament OT mai exact randamentul transformatorului de ieşire nu intra în calculul puteri la ieşire sau ca să fie foarte clar această putere de ieşire cu distorsiunile precizate(10%)  mai scade datorită randamentului OT(randamentul OT destinat cfg SE cu greu atinge 0,9).Să mergem aplicat  E130L un singur tub final în clasa A  în conformitate cu foaia de catalog  puterea la ieşire 11,5W pentru 10% distorsiuni totale pentru care aplicăm un randament OT de bun simţ 0,85 şi considerăm greşit că ot_ul nu mai contribuie la distorsiunile totale aşadar în secundar OT avem 9,8W CU 10% distorsiuni totale.Desigur dacă nu ne mai interesează procentajul distorsiunilor totale se poate ajunge în secundar OT la 12W(cu limitari/deformari serioase ale formei de undă sinus)distorsiuni totale cât cuprinde.În realitate dacă vrem să creştem puterea la ieşire precizată în foaia de catalog pentru un singur tub final în clasa A nu ne mai raportăm la distorsiunile totale sau depăşim puterea maxim admisă disipată de anod.

În concluzie Viobio a pus o întrebare mai mult decât pertinentă ,putea primi un răspuns măcar din politeţe.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

În concluzie Viobio a pus o întrebare mai mult decât pertinentă ,putea primi un răspuns măcar din politeţe.

Corect, dar trebuia sa se astepte raspunsul de la panda12 sau ceilalati sa se abtina de la off-topic.

In mod normal, fara prezentarea mai amanuntita si dorita de membrii, topicul trebuia mutat la BAZAR.

Editat de itube
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am să spun ceva legat de foaia de catalog.întotdeauna puterea la ieşire pentru configuraţia single ended(un singur tub final în clasa A)este prezentată pentru 10% distorsiuni totale limita distorsiunilor maxim admise pentru care se prezintă puterea la ieşire , mai trebuie spus că în cazul acestei puteri de ieşire nu se ţine cont de rapoarte de transformare sau randament OT mai exact randamentul transformatorului de ieşire nu intra în calculul puteri la ieşire sau ca să fie foarte clar această putere de ieşire cu distorsiunile precizate(10%)  mai scade datorită randamentului OT(randamentul OT destinat cfg SE cu greu atinge 0,9).Să mergem aplicat  E130L un singur tub final în clasa A  în conformitate cu foaia de catalog  puterea la ieşire 11,5W pentru 10% distorsiuni totale pentru care aplicăm un randament OT de bun simţ 0,85 şi considerăm greşit că ot_ul nu mai contribuie la distorsiunile totale aşadar în secundar OT avem 9,8W CU 10% distorsiuni totale.Desigur dacă nu ne mai interesează procentajul distorsiunilor totale se poate ajunge în secundar OT la 12W(cu limitari/deformari serioase ale formei de unda sinus)distorsiuni totale cât cuprinde.În realitate dacă vrem să creştem puterea la ieşire precizată în foaia de catalog pentru un singur tub final în clasa A nu ne mai raportăm la distorsiunile totale sau depăşim puterea maxim admisă disipata la anod. În concluzie Viobio a pus o întrebare mai mult decât pertinentă ,putea primi un răspuns măcar din politeţe.

La amplificatoarele hi-end,cu topologie purista, sunt permise distorsiuni de 10%,poate plac ascultatorului,transforma muzica în distoarse.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări