Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR E130L 2X12W CLASA A

Vizitator panda12

Postări Recomandate

da,si eu  stiu..Posta Romana...am facut niste modificari si stau in 3 componente mari si late...nu e vorba de domnul Panaitescu...domnu' viobio nu dumitale  am reprosat ca nu postezi oscilograme.... citez: " adrian_pic eu vorbeam despre altceva....despre ce ai facut tu concret....arata-ne si noua o poza  macar..." ...orice comentariu e de prisos

si nu se raspunde totusi la intrebarea...de ce preferam ECC83 in locul lui 6N2P? 

Link spre comentariu

der_doktor, apreciez și îmi scot pălăria în fata reparațiilor pe care le faci,e munca și pregătire în spate,totuși sa nu amestecam capra cu varza,adică tolerantele componentelor cu distorsiunile de 10%,daca se folosesc componente cu 1% tolerante, scad distorsiunile la puteren maxima?

Vio, ceea ce am scris era legat de diferenta dintre simulare si realitate. Daca in simulare, de exemplu, imi iasa 1% distorsiuni e foarte probabil ca in montajul real daca nu selectez piesele ,si cand zic piese incep cu rezistente,condensatori,lampi si trafo, pt a avea valorile din simulare atunci un 10% distorsiuni voi avea sigur. De ce spun asta ? Pt ca fiecare amplificator care imi vine la reparat,dupa remedierea defectului si fara a umbla in reglaje trece la masuratori de THD,IMD si analiza spectrala. Abia apoi poate sa intre la restaurare completa si ajustare reglaje pt a scoate totul din el. Sincer,inca nu am intalnit unul la care sa nu am ce imbunatatiri sa-i aduc din pct de vedere al factorului de distorsiuni.

Si asta pt ca ultimul meserias care l-a reglat nu avea aparat de masurat distorsiunile ,a facut si omul ce a putut cu osciloscopul si multimetrul.

Pe de alta parte stau si ma gandesc ca nici pe aici n-am vazut prea multi care sa masoare THD,IMD, nu mai zic de analiza spectrala unde iese totul la iveala,inclusiv brumul.

In legatura cu dl.Panaitescu pot sa spun ca nu am nici o legatura cu dansul,doar ca ii admir realizarile si puterea de munca. Treaba cu foaia de catalog unde se specifica 11,5W cu 10% distorsiuni in SE class A, e si asta discutabila deoarece din 10 lampi nu gasesti doua la fel. E foarte probabil sa intalnesti specimene care suporta mai mult decat datele de catalog sau mai putin.oricum datele sunt doar informative.

Link spre comentariu

imi rezerv tot eu dreptul de a o spune desi multi nu indraznesc..PENTRU CA SUNA MAI BINE......ia sa vedem ce destept gaseste o explicatie ezoterica pt asta....ambele redau frecvente 20Hz-20KHz....teoretic sunt la fel..practic...suna diferit..

Link spre comentariu
Vizitator viobio

da,si eu  stiu..Posta Romana...am facut niste modificari si stau in 3 componente mari si late...nu e vorba de domnul Panaitescu...domnu' viobio nu dumitale  am reprosat ca nu postezi oscilograme.... citez: " adrian_pic eu vorbeam despre altceva....despre ce ai facut tu concret....arata-ne si noua o poza  macar..." ...orice comentariu e de prisossi nu se raspunde totusi la intrebarea...de ce preferam ECC83 in locul lui 6N2P?

Iti raspund eu,deschide un topic.
Link spre comentariu

Si cind am spus ca in loc de 12W cu 10% THD, mai bine 10W cu sub 1% THD, adica la sub limita de clipping... 

Colegi, chiar conteaza 2W?!?

Cite amplificatoare cu ciURUite integrate, nu sint date la 100% putere cu 10% THD si 60% putere cu 0,1% THD?

In cazul de fata, chiar conteaza 2W?

Pe bune?!?

Pe cuvint daca nu ma las de PRO si ma apuc de tuburi si invadez forumul cu oscilograme...

Hai sa facem o chestie:

Vin si eu la urmatoarea INTILNIRE LAMPARA, cu generator capabil de rise time de sub 100nSec la 10Mhz si oscilo, stau pe margine cit se asculta si se apreciaza diferite realizari, apoi trecem la proba de foc, 10kHz in dreptunghiular la 10% din pMax la fiecare, puterea declarata de producator per amplif, individual, incinta acustica (a mea), 8 ohm, dam in dreptunghiular la 10kHz, cum am mai spus, (real acting) si punem osciloscop paralel la iesirea amplif.

Fara dummy load, fara interpretari, iar colegul Raimond, ne poate "intarita" cu masuratori avansate de thd, imd, noise, etc.

Adica daca tot avem COAIE, sa vedem pe bune, fara simulari, interpretari, etc.

Fie cel mai bun lampar sa fie apreciat, iar cel mai modest, sa fie ajutat de colegi, prin bunavointa colectiva, sa ajunga demn de podium.

Asta inseamna COLECTIV fara interese...

Vio, sti ca sint FAIR PLAY.

Link spre comentariu

Leco,in foaia de catalog lampa e trecuta cu 11,5W ,deci diferenta ar fi de juma de watt. Sunt curios cati au Watt-metre audio sau multimetre True RMS care sa acopere banda audio cand masoara pe sarcina rezistiva. Dar asa e la noi,la romani,avem ce avem cu capra vecinului.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Si cind am spus ca in loc de 12W cu 10% THD, mai bine 10W cu sub 1% THD, adica la sub limita de clipping... Colegi, chiar conteaza 2W?!? Cite amplificatoare cu ciURUite integrate, nu sint date la 100% putere cu 10% THD si 60% putere cu 0,1% THD? In cazul de fata, chiar conteaza 2W? Pe bune?!? Pe cuvint daca nu ma las de PRO si ma apuc de tuburi si invadez forumul cu oscilograme... Hai sa facem o chestie: Vin si eu la urmatoarea INTILNIRE LAMPARA, cu generator capabil de rise time de sub 100nSec la 10Mhz si oscilo, stau pe margine cit se asculta si se apreciaza diferite realizari, apoi trecem la proba de foc, 10kHz in dreptunghiular la 10% din pMax la fiecare, puterea declarata de producator per amplif, individual, incinta acustica (a mea), 8 ohm, dam in dreptunghiular la 10kHz, cum am mai spus, (real acting) si punem osciloscop paralel la iesirea amplif. Fara dummy load, fara interpretari, iar colegul Raimond, ne poate "intarita" cu masuratori avansate de thd, imd, noise, etc. Adica daca tot avem COAIE, sa vedem pe bune, fara simulari, interpretari, etc. Fie cel mai bun lampar sa fie apreciat, iar cel mai modest, sa fie ajutat de colegi, prin bunavointa colectiva, sa ajunga demn de podium. Asta inseamna COLECTIV fara interese... Vio, sti ca sint FAIR PLAY.

Din pacate nu se va face nici un test,cine are chef de teste ,sa te caute si sa le faca,evit intilnirile de genul ,cine o are mai mare.De unde stii tu ca amplificatorul are 1% distorsiuni la 10W?

Leco,in foaia de catalog lampa e trecuta cu 11,5W ,deci diferenta ar fi de juma de watt. Sunt curios cati au Watt-metre audio sau multimetre True RMS care sa acopere banda audio cand masoara pe sarcina rezistiva. Dar asa e la noi,la romani,avem ce avem cu capra vecinului.

der_doktor,sa nu vorbim de capre cind citim si nu intelegem ce citim,pe mine ma interesa puterea cu distorsiuni sub 2,5% distorsiuni,
Link spre comentariu

Eu la toate proiectele realizate am prezentat oscilograme cum au fost ele urate sau frumoase...nu mi-a fost rusine pentru ca nu am facut reclama cu date tehnice umflate.Ma consider un DIY-er lampar chiar daca sant ing. intr-un domeniu apropiat: C.A.M.U.Degeaba am postat oscilograme caci doar doi useri au fost interesati sa-mi dea sfaturi:Valderama si Popa Marius.Atunci despre ce vorbim? Daca un user nu expune oscilograme este clar ca oscilogramele nu se ridica la nivelul sclipirii cutiei, designului(care poate fi exceptional)facandu-si astfel reclama proasta la valorificare produsului.La urma urmei ce mare lucru este sa faci o poza de pe osciloscop.Teama de a te face de rusine este singura explicatie...

Link spre comentariu

Din pacate nu se va face nici un test,cine are chef de teste ,sa te caute si sa le faca,evit intilnirile de genul ,cine o are mai mare.

De unde stii tu ca amplificatorul are 1% distorsiuni la 10W?

der_doktor,sa nu vorbim de capre cind citim si nu intelegem ce citim,pe mine ma interesa puterea cu distorsiuni sub 2,5% distorsiuni,

Am presuspus...

La urma urmei ce mare lucru este sa faci o poza de pe osciloscop.Teama de a te face de rusine este singura explicatie...

Probabil ca de aia nici amplificatoarele Hi-End, de mii sau zeci de mii de Euro, nu au in prezentarea de la producator, o oscilograma, la 10kHz in dreptunghiular..

Link spre comentariu

Daca n-a inteles toata lumea, aici e vorba in primul rind de onestitate si respect. Cind expui ceva marelui public trebuie sa fii impacat in primul rind cu tine si cu cercul de priceputi din jurul tau... si sa-ti mai lasi inca o rezerva pentru cazuri neprevazute. Cind am prezentat ceva n-am ocolit oscilogramele cu probleme, ba chiar am preferat sa le expun pe acelea, ca baza de discutie si nu ca sa mi se spuna ca nu-s perfecte, ca asta o stiam si eu. Pe de alta parte nimeni nu-i obligat sa puna detalii tehnice, asa cum nimeni nu-i obligat sa comenteze sau sa cumpere. Topicul este pur informativ si-am sarit toti sa ne exprimam frustrarile... merita?

Adevarat, nu merita...

Link spre comentariu

Probabil ca de aia nici amplificatoarele Hi-End, de mii sau zeci de mii de Euro, nu au in prezentarea de la producator, o oscilograma, la 10kHz in dreptunghiular..

Da omule da ,evită/ezită să prezinte "caricaturi" ,nu se prezintă. Aceeaşi situaţie şi pentru 20hz-30hz sinus sau dreptunghiular mai ales pentru cfg SE(în prag de putere nominală pe sarcina din ieşire).Ne aflăm oarecum în aceeaşi situaţie ,ce să se prezinte pe un forum de specialitate unde mare parte din participanţi cunosc aspectele din bază ?!(se prezintă numai ce dă bine...poveşti/palavre).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

., nu-i aiurea deloc, eu cel putin astept sa vad cine se prinde primul cum o lampa de baleiaj poate fi facuta sa functioneze in audio si nu oricum ci exceptional. Asta numai asa, sa nu moara topicul  :) .

Daca urmariti in site-ul Dominance mai este prezentat un amp de ghitara SE cu 6C33C de 25W. Nu a scos nimeni (din ce am citit eu) 25W din lampa aia, cand il auzi zici ca are 50W

Ma numar printre cei care au ascultat amp-ul prezentat aci. E o realizare in afara de obisnuit.  Cum o mie cuvinte nu fac cat un ascultat indemnul meu este ca cine vrea sa aiba o referinta in domeniu sa mearga sa asculte. Chiar si fara oscilograme postate aci...

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

Scrie undeva ca este vorba de putere RMS ?

Poate ca este vorba de un standard de firma intern , care se referă la puterea absorbită sau orice altceva .

Atât timp cat nu e precizat , putem doar bănui , dar cred ca este vorba de putere muzicala .

E posibil sa fiu in eroare ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări