flomar60 Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Salutari tuturor! Mi-a oferit cineva acest ' bec ' - asa a fost denumit de cel care mi l-a dat!- cu informatia ca nu se aprinde... O privire mai atenta a relevat faptul ca ar putea fi un tub electronic subminiatura dar , dat fiind faptul ca intalnesc pt. prima dat asa ceva , va intreb pe dumneavoastra ,domnilor , daca am dreptate sau nu! Lungime 24mm , diametru 6.3mm,testat la ohmetru , filamentul se aprinde , sunt 5 contacte, ar insemna ca e trioda?! Privit la lupa asa pare... Multumesc pt. informatii , anticipat! Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Salutari tuturor! Mi-a oferit cineva acest ' bec ' - asa a fost denumit de cel care mi l-a dat!- cu informatia ca nu se aprinde... O privire mai atenta a relevat faptul ca ar putea fi un tub electronic subminiatura dar , dat fiind faptul ca intalnesc pt. prima dat asa ceva , va intreb pe dumneavoastra ,domnilor , daca am dreptate sau nu! Lungime 24mm , diametru 6.3mm,testat la ohmetru , filamentul se aprinde , sunt 5 contacte, ar insemna ca e trioda?! Privit la lupa asa pare... Multumesc pt. informatii , anticipat! Ce frumos! Da,este o trioda subminiatura,nu stiu tipul ei dar am si eu una identica dintre cateva bucati ce le aveam de pe vremea cand eram copil.Aceste triode faceau parte dintr-un echipament meteorologic mai bine spus niste baloane meteorologice ce transmiteau date despre viteza vantului,temperatura si umiditate si directiile curentilor de aer la o inaltime data.Baloanele erau dintr-un material special umplute cu He si cu pierdere controlata a Heliului in asa fel incat sa pastreze o anumita altitudine iar la o distanta calculata de la centrul de lansare, sa coboare.Astfel de baloane se lansau cateva pe an iar eu locuind intr-o zona unde acestea isi terminau misiunea,le cautam si bineinteles ca profitam toti de "continutul" lor.Trioda aceasta facea parte din etajul unui emitator pe UUS ce avea o mica antena cerc din Al cu diametrul de aproximativ 30cm.In echipament se mai gasea o girueta pe axul unui mic tahogenerator (anemometru),un senzor de temperatura si umiditate.Semnalele de la toate acestea erau centralizate intr-un mic montaj cu tranzistori din care rezulta modulatia (probabil) pentru tubul emitator de RF adica aceasta mica trioda.Sursa de alimentare consta din doua baterii; una de 1,5V(1A) si alta de 45V(20mA). Trebuie sa luam in seama ca aceasta era o tehnologie a anilor '75...'80 (!!!). Frumoase amintiri! P.S un amanunt,intreg echipamentul era de productie frantuzeasca,inclusiv bateriile. Editat Aprilie 24, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 24, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Multumesc d-le Olimpiu pentru informatii , sunt utile pt. mine ! Toate bune! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Posibil sa fie 6C7BPoate fi folosita în audio. Editat Aprilie 24, 2015 de viobio Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Tuburile sant cu incalzire directa . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Tuburile sant cu incalzire directa .CorectDupă cum arata pare a fi o pentoda cu încălzire directa,majoritatea sunt de RF Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Asa da, observati grila , nu poate fi decat supresoarea unei pentode .La triode grila este apropiata de catod . Cele 5 terminale sunt exact cate trebuie unei pentode cu incalzire directa si supresoarea la catod/filament. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 24, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Posibil sa fie 6C7B Acel 6 din cod nu inseamna 6,3V la filament? Am aprins normal filamentul cand l-am masurat cu un ohmetru analogic pe x1 ...ohmetrul are o baterie de 1,5V... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Tubul meu cam asa arata,se pare ca este diferit de cel al colegului @flomar60,se potriveste doar la dimensiunile fizice (aproximativ),insa nici 6C7B (Uf=6,3V incalzire indirecta) nu poate fi pentru ca 6C7B are diametrul 10,5mm si lungimea de 30mm. Conexiunile la pini sunt bune (cred!) si pentru tubul necunoscut chiar daca-i pentoda,tubul avand baza rotunda nu plata. Filamentul este la 1,25V/50mA iar tubul este cu incalzire directa,ma refer la tubul meu. Cred ca tubul necunoscut poate fi o pentoda cu incalzire directa cu Uf=1,25V/50mA de tipul 5678 sau DF669,parerea mea... Editat Aprilie 24, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Este asa cum spuneti,mai mult ca sigur daca filamentul s-a vazut aprins la verificare cu analogicul mentionat, nu este de 6V . Este intr-adevar tub cu incalzire directa , posibil 1,25 V sau chiar 0,6V ( sovieticii au si asa ceva). Nu spun ca as cunoaste precis tubul dar de-aici se vede asa cum am scris mai sus.@flomar60, Nu puteti vedea conexiunile la electrozi? Tubul pare sa aiba o constructie clasica si nu din bare caracteristice altor tuburi sub-miniatura si fiind transparent se pot stabili precis conexiunile. Anodul poate fi din doua bucati conectate intern Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Eu am avut " pe mana " asa ceva ... NIB . Erau triode . Nemarcate , nici macar in " hartii " . Made in URSS . Cel putin la cele de care fac vorbire , durata de viata era de 3 ore . La teste , tineau mai mult ... vreo 10 . Dupa care au inceput sa tina cam 1 ora ... In fine ... P .S . - constructia era clasica . Cu grila din sarma spiralata ... Nu ca la cele " rod " ... gen pencil , care sant mult mai mari , desi " mici " . https://www.google.ro/search?num=30&client=opera&hs=2uk&q=russian+rod+valves&oq=rod+russian+valves&gs_l=serp.1.0.0i8i30.10647.13006.0.20403.8.8.0.0.0.0.115.743.6j2.8.0.msedr...0...1c.1.64.serp..0.8.740.Gxs9ZIfvHrY Editat Aprilie 24, 2015 de gauss Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 24, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Am tubul la serviciu ...luni incerc sa fac poze mai clare si o schita a conexiunilor...din ce am observat eu cu lupa pare trioda cu incalzire indirecta...nu sunt sigur de asta!...sunt 7 pini scosi din balonul de sticla dar 2 sunt taiati la baza balonului de sticla... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Aceia sînt folosiţi doar ca suporţi ptr elementele interne, e posibil să nu aibă contact cu nici unul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum