Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Varmig 191 Supermig -cer recomandare

alin 105

Postări Recomandate

Legea din Romania.

Sper ca nu`i o noutate sa aflii ca daca iei un produs ca persoana fizica ai minim 24 luni garantie?

Spun minim deoarece asa este stipulat .

La firme se semneaza un contract , acolo ei iti pot acorda si 10 ani garantie dar legea stipuleaza minimum 1 an.

Fiind intre firme diferendele se rezolva in justitie nu cu OPC sau ANPC cu isi zic mai nou.

Daca est nelamurit poti gasi textul de lege, doar sa`l cauti.

Grig "

Eu credeam ca va cereti scuze ... Cred ca mi - am pierdut timpul ! ... In fine ! Un folos tot am castigat . Nu ma voi mai obosi pe viitor ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Aparam 2 puncte de vedere diferite, al vinzatorului si al cumparatorului.

Atit timp cit eu cumpar chiar un echipament industrial si`l folosesc in interes personal, invatamint personal , hobby ( chiar am vorbit serios) si platesc acel TVA nu vad care`i marea

problema sa am 2 ani garantie atit timp cit asa`i reglementata in Romania.

Grig

Link spre comentariu

Eu nu apar nimic . Nu vand nimic . In afara valabilitatii certificatului , lucrez moka . Si nu prea am de gand ... Nu eu emit certificatele de garantie . Credeam ca e clara legea . Si mai cred in continuare . Ma bazez si pe ce spun aceia care traiesc din asta ( interpretarea si aplicarea legii ) . Unele firme au juristi , specializati in legislatie economica si comerciala ... Si pe hotarari ale instantei . Sant publice . O multime de oameni , in domeniu . Or fi toti prosti ... Dar probabil ca stiti mai bine ca astia toti . M - ar si mira sa fie altfel ... Apropo , santeti cumva in bransa ? Vanzari de echipamente , service , OPC , drept comercial ? ... agent economic , persoana juridica ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am inteles ca discutam idei nu persoane.

Sint doar un amarit de consumator care`si cere drepturile in relatia cu un comerciant, producator.

Nu vreau sa ajung dupa aia sa pling dupa bani, atit si nimic mai mult.

Eu ca persoana fizica nu am de ce sa ajung in instanta cu un agent comercial, e suficient OPC.

Grig

Link spre comentariu

Desigur . Cred ca discutia a mers prea adanc . Posibil sa nu fie nevoie de OPC . Un an trece repede . Doi ani trec si mai repede ... Pare ilogic ... nu vreau sa dezvolt .

Fiecare si le stie pe ale lui . Si cred ca e mai bine asa ...

Spor la aschiat si la lucrari !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări