alin 105 Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Am o problema similara.Vreau sa cumpar un aparat de sudura care sa-l folosim in atelier pentru lucrari de sudura mai estetice -sudare tabla de 2-3 mm, profile otel grosime perete max 5 mm, ocazional putina tinichigerie auto .Am o recomandare pt Varmig 191 Supermig http://www.varstroj....ex.php/346.html mentionez ca avem si bransament trifazic dar habar n-am daca aparatul asta este ceea ce imi trebuie(, nu vreau sa investesc prea mult, lucrarile sunt totusi ocazionale).O firma mi-l poate aduce la 2170 lei plus TVA si o butelie de 10 KG la 676 lei plus TVA.Fiind achizitie pt firma, TVA -ul se deduce. PS.Cu aparatul asta se poate suda si aluminiu-inox? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Cu orice MIG - MAG se poate suda aluminu si inox . Ma rog , fara " tristetile " alea de prin supermarket - uri . Pentru inox , schimbat gazul - argon sau un amestec in care el este prioritar . La fel si pentru aluminiu ... numai ca ar mai trebui in acest caz si alte chestii : role de antrenare sarma speciale pentru aluminu , conductor central ( liner ) pentru pistolet din teflon , oarece duze ( dar nu obligatoriu ... ) .Plus un sudor care stie ... pistolet maxim 3 metri , indoit cat mai putin in timpul sudarii ( nu bucle sau unghi ascutit ) ... sarma similara la compozitie cu materialul de sudat etc . P .S . - fiind luat " cu acte " , e bine de intrebat vanzatorul . Dar sincer ( la raspunsuri ) . Eventual o demonstratie , la punerea in functiune ... ca asa se poarta pe la firmele serioase de profil . Editat Aprilie 23, 2015 de gauss 1 Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Eu habar n-am cu ce se mananca sudura Mig Mag.Sudez rezonabil de bine cu electrod + traf in otel.La asta se rezuma experienta mea in sudura. Si la caracteristici cum se prezinta acest aparat vs costuri? Ar fi o achizitie buna?In bugetul asta + - 500 lei ar fi o alta varianta mai avantajoasa? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 (editat) Aici e mult de discutat . De regula , o achizitie de aparat e ca o casatorie . Cu bune si rele , durata finita sau nu ... surprize de toate genurile ... in fine ! Ma feresc sa recomand ceva ... Poate posteaza colegi care lucreaza la firme care vand sudura ... sant cativa pe forum ! Editat Aprilie 23, 2015 de gauss Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 OK, astept niste pareri concrete pro sau contra. Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Nu va inghesuiti asa de tare, pe rand. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Nu prea sant pareri . stiam de cand am spus ca ma abtin ... Solutia ? Defineste - ti exact ce ai nevoie , si cheama vanzatorul ( agentul lor de vanzari ... ) la o demonstratie , prin care sa dovedeasca faptul ca aparatul face ce va doriti ... Asa e uzanta . Ma rog , la vanzatorii seriosi ... Dupa aceea ( daca se depaseste etapa ... ) , se pot discuta conditii de plata , garantie , service , si alte " marafeturi " , care fac de multe ori diferenta intre o achizitie de succes si un esec care sta mai mult " tras pe dreapta " ... Bunaoara daca au service , piese de shimb pe stoc , palmares in vanzari - cate unitati ca cea pe care o doriti sant in exploatare ( se poate conversa apoi cu utilizatorii respectivi ... ) , etc . ... Editat Aprilie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
alin 105 Postat Aprilie 29, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Pai pe topicuri similare sunt mai multe pareri decat participanti la discutie .Garantia este de 12 luni, palamaresul in vanzari nu am cum sa aflu.Cunosc un singur utilizator al acestui aparat, iar acela nu a sudat prea mult inca cu el, aparatul il are de cc 4 luni.... Editat Aprilie 29, 2015 de alin 105 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) " Garantia este de 12 luni, palamaresul in vanzari nu am cum sa aflu " . Solutia cea mai simpla e sa intrebati ... Daca raspunsul intarzie si e evaziv ... etc . Daca s - au vandut " multe " , se poate intreba pe la ce firme ... In fine , e un soi de detectivistica , pe care eu as folosi - o . Nu la modul ultimativ in stabilirea unui " verdict " , dar ar conta . De asemenea am mai recomandat o demonstratie . Vad ca nu spuneti nimc despre ... daca se refuza , e o " chestie " . Oricum , aparatul ar trebui pus in functiune si explicate toate cele ... e si in legislatie . Daca nu se intampla , nu e treaba mea ! ... Sant satul de mig - mag - uri , ca si de tot ce e sudura ... Editat Aprilie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Parerile sint lipsa deoarece e posibil ca aparatul sa fie rar . Garantia daca e luat pe firma e de minimum 12 luni , pe persoana fizica e de 24 luni. Daca ai probleme cu el in garantie pe firma si vinzatorul nu respecta contractul doar cu proces poti ajunge la un rezultat. OPC are atributii doar daca e luat de persoana fizica Totul pina la urma e ca firma ce`l vinde sa fie cit de cit cunoscuta altfel.... Grig Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Cine spune ca e 24 luni garantia pe persoana fizica ? ... si de ce " minim " 12 luni pe firma ? E cumva Logan folosit la taximetrie ? Editat Aprilie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Legea din Romania. Sper ca nu`i o noutate sa aflii ca daca iei un produs ca persoana fizica ai minim 24 luni garantie? Spun minim deoarece asa este stipulat . La firme se semneaza un contract , acolo ei iti pot acorda si 10 ani garantie dar legea stipuleaza minimum 1 an. Fiind intre firme diferendele se rezolva in justitie nu cu OPC sau ANPC cu isi zic mai nou. Daca est nelamurit poti gasi textul de lege, doar sa`l cauti. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Nu - i nevoie . Inca ma ocup cu sudura , in mod practic , curent si legal . Colaborez cu cativa distribuitori pe parte de service . Pe baza de contract . Asta am facut ieri , am facut si azi si ( sper ca ... ) voi face si maine ( printre altele , conform obiectului de activitate ... ) . Am o relatie buna cu OPC . Am de unde sa ma informez ... 2 ani se acorda pentru bunuri de larg consum . Pentru utilaje industriale nu e valabil . E o discutie care se tot repeta ... multi " stiu " asa . Nu - i obligatoriu sa ma credeti . Nu ma afecteaza in nici un fel . Eu tot asta voi face , la garantie voi cere si completa reparatii in certificate in care se specifica 1 AN . Ma rog , se poate acorda oricat . Si 114 , 37 ani . Nu incalca nici o lege . E problema vanzatorului , eu tot atat facturez . Discutia este despre durata MINIMA pentru UTILAJE INDUSTRIALE . Asa e la noi in Prahova . S - a transat si cu avocati , si cu OPC . La Timisoara o fi altfel , nu ma intereseaza ... Pentru lamurire , imi permit sa va citez - " Daca est nelamurit poti gasi textul de lege, doar sa`l cauti. " . Altminteri , numai de bine ... http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_vanzarii_produselor.php In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel: a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale; Oare la ce s - or folosi utilajele industriale ? ... Editat Aprilie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 Strungul meu e luat pe persoana fizica, are 2 ani garantie. Nu`i bun de larg consum. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2015 Partajează Postat Aprilie 29, 2015 (editat) Sa fiti sanatos si sa - l folositi cat doriti ... M - ati sfatuit sa caut legea . Apreciez grija dvs . pentru informarea mea . Eu am oferit temeiul legal . Cred ca nu e interpretabil . Dar se pare ca m - am inselat ... Ce faceti cu strungul ? Ascultati muzica ? Va mai ofer o data citatul : In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel: a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale; Este mentionat si termenul " activitatii artizanale " , ceea ce probabil declarati ca faceti . Asadar , nu va incadrati la " consumator " . Daca vanzatorul v - a oferit 2 ani , treaba lui . Ma bucur sincer pentru dvs . P .S . - in Prahova erau niste nene care au cumparat utilaje industriale , pe care le inchiriau ... " pe persoana fizica " . Rezulta logic in ce scop ... Au venit cu gura mare sperand la garantie de 2 ani , desi aveau certificat de 1 an . S - a rezolvat in instanta , dupa cum v - am spus . In temeiul legii de mai sus ... dar se pare ca nu doriti sa intelegeti legea . Sau va face placere sa ma contraziceti . Nu e problema mea , am scris destul de clar . Consider discutia incheiata . In baza argumentelor , consider ca e o chestie de bun - simt . Alminteri , numai de bine ! Editat Aprilie 29, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum