Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie eoliana

Ovidanie

Postări Recomandate

Vizitator coric66

Un exemplu de mini-sistem aici mai jos , numai bun pentru a prinde curaj la lucrari mai serioase , in primul rand e util pentru ca in urma studierii functionarii lui in timp o sa constati daca ai vant sau nu pentru o lucrare mai serioasa. Ultima parte a materialului arata cum se leaga firele motoarelor stepper.[attachment=0]Mini eoliana.doc[/attachment]

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

18

• 1835

10

• yo9hrb

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Pozele sînt binevenite, dar mă încearcă oarece gînduri de om curios (mai mult sau mai puţin dezinteresat), ce caracteristici are motorul în cauză, tensiune, turaţie, putere ? Acum întrebarea întrebatoare, de unde aţi cumpărat aşa ceva, se gaseşte aşa ceva pe meleagurile noastre, şi cîţi bani face ?Toate cele bune, Rasputin.

Link spre comentariu
Vizitator djmarkro

Am si eu un motor direct drive LG, am mai discutat despre el aici ... viewtopic.php?f=74&t=51897 si pe alte forumuri.Eu am ramas blocat la partea mecanica (angrenajul fintre stator si rotor), prima incercare a tatalui meu a dat gres, am gasit pe cineva sa-mi faca angrenajul, dar costa. Sunt cu casa in constructie si toti banii se duc acolo, asa ca eoliana a cam ramas pe locul .... cine sti cat.Sanatate

Link spre comentariu

motorul asta e bun doar sa faci o eoliana sa nu zici ca nu ai facut...poti scoate din el cateva sute de watt maximplus ca va apare efectul de cogging si-ti vor trebui furtuni sa-ti invarta eoliana.plus ca trebuie sa-l si rebobinezi (nu va merge cu bobina de fabrica)oricum... daca tot il ai... poti face ceva din el... problema e costul magnetilor pe care(fiind mici pentru motorul asta) nu ii vei putea folosi pentru o eoliana cu rotor cu discuri cum se face home-made(gen Hugh Pigott).pentru un consum minim intr-o casa iti trebuie putere instalata de minim 1kw.gandeste-te ca nu tot timpul va bate vantul, plus ca puterea generata de eoliana fiind mica, timpul de incarcare al acumulatorilor va fi destul de marein orice caz spor!!!

Link spre comentariu
Vizitator djmarkro

Cateva metode de a scapa de cogging http://www.thebackshed.com/windmill/art ... gingFP.asp

Cred ca se poate folosi bobinele din fabrica, doar ca trebuie inseriate sau puse in paralel bobinele.

Vroiam sa folosesc eoliana pentru iluminat, un laptop .....

As vrea pareri de la cineva care a construit asa ceva. As putea pune magneti de la HDD-uri ?

Oricum proiectul este amanat de ceva vreme si va mai fi :((

Sper sa imi termin 2 camere la casa si sa ma mut, atunci sper sa ma ocup si de generator, pe care vreau sa-l pun la o bicicleta sa vad cum se comporta intr-un mediu controlat, si asa sa ii aduc imbunatatiri. Ar trebui sa fac sau sa cumpar un anemometru ... pentru a cunoaste viteza vantului. Sunt multe de luat in calcul ....

Proiectul sta, asa ca eu nu pot decat sa visez si sa ma documentez in continuare.

Spor la construit

Sanatate

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări