Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie eoliana

Ovidanie

Postări Recomandate

Pierdere de vreme lume cu asa ceva mai ales ca la TIMISOARA nu prea bate vantu cand trebuie bat altfel de vanturi de te iau ameteli :rolleyes: Eu raman la panourile solare ce visez ca peste 5 ani sa imi cumpar.PS: Ca tot e puluata lumea asta de efectul de sera CO2 si alte gaze de ce nu le folosim ca asa zice in lege fizicii nimic nu se pierde totul se transforma :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

18

• 1835

10

• yo9hrb

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

Se poate dar e putin mai complicat deoarece statorul alternatorului nu este cu magneti permanenti ci cu electromagneti...are nevoie de o tensiune de excitatie.

Link spre comentariu

interesanta treaba, m-ar interesa si partea care primeste/combina tensiunile primite de la cele n bobine si incarcarea acumulatorului, partea electronica adica. Banuiesc ca partea mobila (la elice) sunt magnetii nu ? :smt003 nu mam gandit niciodata la asa ceva dar pare interesant, ca si energia solara daca panourile se pot face home made.

Link spre comentariu

interesanta treaba, m-ar interesa si partea care primeste/combina tensiunile primite de la cele n bobine si incarcarea acumulatorului, partea electronica adica. Banuiesc ca partea mobila (la elice) sunt magnetii nu ? :smt003 nu mam gandit niciodata la asa ceva dar pare interesant, ca si energia solara daca panourile se pot face home made.

Panouri solare "Home made"nu se pot face...
Link spre comentariu

Am "rumegat" problema asta.Singura veste buna este ca daca produci energie eoliana statul e obligat sa ti-o cumpere !Conform normelor europene trebuie sa avem un anumit procent din energia electrica obtinut prin metode nepoluante.Dar,nu de obtinut energie eoliana e greu, asta e destul de simplu, sau la fel de simplu e sa iei harta vanturilor de la INMH si sa veni cam pe unde ai vant mai tot timpul. Apoi,Cum o bagi tu in reteua nationala ? Trebuia sa ai un aparat care cupleza la retea cand e vand si decupleza cand nu bate vantul.Dar cum bagi in retea ? Foarte complex. Reteau are cam 40KVcurent alternativ. TRebuie sa "cuplezi" la diferenta de faza 0. Altfel iese un super bum si strici si reteaua. Imagineaza-ti ca valoatrea momentana a sinusoidei retelei e la -40KV si tu vii cu +40KV si iese un super bum.A... si inca ceva:Stiu ca daca vrei sa obtii energie eoliana si ai un teren primesti din fonduri europene 80% din valoare investitiei. Deci tu pui doar 20%.

Link spre comentariu
Gerula, la radioclubul Suceava au fost manufacturate trei eoliene micute pentru a fi instalate impreuna cu un repetor pe muntele Rarau.Una dintre eoliene, alaturi de un panou cu celule solare, produc electricitate pentru iluminatul unei pesteri...am uitat care.Nu intentionam sa vindem electricitate, nici nu avem ce vinde.
Link spre comentariu

A... si inca ceva:Stiu ca daca vrei sa obtii energie eoliana si ai un teren primesti din fonduri europene 80% din valoare investitiei. Deci tu pui doar 20%.

Pare interesant. Poti sa imi zici cam ce legi spun asta, sau ce institutie se ocupa? Multumesc./pisoiu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pai la noi pe forum e ca la mare: flux si reflux...stai sa vina refluxul... dupa ce ne rumegam in liniste ideile shi argumentele... "zdrobitoare" :smt005

Link spre comentariu

pai la noi pe forum e ca la mare: flux si reflux...stai sa vina refluxul... dupa ce ne rumegam in liniste ideile shi argumentele... "zdrobitoare" :smt005

Astept :happy1: :smt005
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări