Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LG panel defect?

sesebe

Postări Recomandate

EXCLUS!

Le-am schimbat intre ele si comportamentul a ramas acelasi. Cel mult ar putea sa fie conectorul dar nu reactiona in nici un fel la stresare mecanica....

Ce anume ati schimbat....intre ele?!?! Panglicile care sant LIPITE in panel ma refeream!! Acelea NU aveti cum sa le schimbati intre ele!!! Pe verso la cele de pe lateralele panelului sant bufferele!! 

Link spre comentariu

Ce anume ati schimbat....intre ele?!?! Panglicile care sant LIPITE in panel ma refeream!! Acelea NU aveti cum sa le schimbati intre ele!!! Pe verso la cele de pe lateralele panelului sant bufferele!! 

In postul nr 24 faceam referire la drivere daca sint sau nu defecte.

Pentru mine driverele sint tot una cu panglicile la care faci referire pt ca cu sint servisabile iar integratele driver sint incluse in banda.

In alta ordine de idei, pamblicile la care faci referire nu pot fi defecte sau dezlipite pt ca ar afecta preferential anumite coloane si posibil pe toate culorile (adica linii negre - stinse), iar aici este afectat uniform o intreaga jumatate de ecran. Deci pot fi defecte circuitele driver, in special pe partea de intrare semnal de la T-Con sau placa T-Con.

ovidiuiosif a venit cu o propunere interesanta de verificare. Din pacate nu stiu cind am sa puc sa verific, si mai ramine intrebarea daca sa verific cu multimetrul pe rezistenta sau sa verific prezenta semnalunlui cu osciloscopul dupa rezistente.

Va tin la curent - AC pt ca v-a fi numai din cind in cind, dupa cum apuc sa verific.

Daca mai aveti si alte idei...sint numai ochi si urechi.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Cela 4 pamblici ce pleaca de la T-Con au conectori in ambele parti pt ca mai este inca o placa intermediara.

Link spre comentariu

Nu, este chiar mai rau si nici nu are pe T-Con infamul As15 sau cum s-o numi.

Acum zonele mai luminoase le negativeaza si am fost intrebat daca sa-l arunce sau nu.

Inca nu l-am desfacut din nou, am fost numai in vizita si mi s-a arat TV-ul.....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am luat la mine T-CON-ul si am gasit cipul ce se ocupa cu generarea tensiunilor pt gama si as vrea sa-l schimb.

Se pare ca este BUF20800 dar nu-l gasesc de cumparat.

Stiti de unde as putea sa-l cumpar, eventual si la un pret decent?

Link spre comentariu

Ba este si este si la Digikey dar in America....

Este si un tip pe jumatate.ro ce il vinde si am sa-l iau de la el (poate), numai sa ma conving ca-i asta defect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat o problema (cea cu jumatatea de ecran in alta culoare) dar a mai ramas una care cred ca-i generata decipul asta.

A fost intrerupta o linie dintr-o perla cu patru linii.

Acum pe zonele intunecare, face negativare pe verde.

Din pacate nu am facut poze iar placa T-CONeste la mine acum deci nici nu mai pot face poze fara sa-l desfac.

Ce spuneti? Se rezolva schimbind BUF20800?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări