Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LG panel defect?

sesebe

Postări Recomandate

Exact asemenea simptom (culori denaturate) am avut la un tv căruia a trebuit doar să-i curăț cu alcool panglica flexibilă. Tv-ul fusese folosit într-o bucătărie și umezeala îl afectase. Încercați prima dată asta...nu riscați nimic.Dar trebuie oricum să reveniți cu poze și amănunte despre televizor....

Link spre comentariu

Daca se manifesta numai pe jumatate din display cum pare sa se observe din poza atunci acesta sau panglicile de legatura cu el sunt defecte , daca era uniform peste tot atunci era T-Con sau altceva

Link spre comentariu

Daca se manifesta numai pe jumatate din display cum pare sa se observe din poza atunci acesta sau panglicile de legatura cu el sunt defecte , daca era uniform peste tot atunci era T-Con sau altceva

bine spus 

Link spre comentariu

Scoate si curata lvds de la t-con la panel cel mai probabil dar si cea de la placa digitala la t-con. Din cate vad eu e doar pe partea dreapta, curata in special panglica corespunzatoare jumatati de ecran pe care se manifesta defectul. 

...

Link spre comentariu

Scoate si curata lvds de la t-con la panel cel mai probabil dar si cea de la placa digitala la t-con. Din cate vad eu e doar pe partea dreapta, curata in special panglica corespunzatoare jumatati de ecran pe care se manifesta defectul. 

E bine cu spray KONTAKT60 si o periuta de dinti?

Link spre comentariu

mai mult ca sigur, t-con defect, dar incearca mai intai sa cureti panglica si vezi mufa in care intra...

eu verific la lupa sa vad daca are intreruperi sau depuneri de oxizi

Editat de sin
Link spre comentariu

Update...........

Am curatat pamblicile si chiar le-am schimbat intre ele. Nici o modificare. Am verificat sursele de pe placa de alimentare, placa de prelucrare semnal si de pe placa T-Con. Par sa fie in regula si sa nu aiba zgomot de la filtrare proasta (condesatori defecti). Cel mai mare zgomot masurat pe surse a fost in jur de 100-120mVpp (dar nu a fost masurat in conditii ideale, deci e posibil sa fie de fapt mai mic) si eu il consider rezonabil pt circuite digitale. Pe T-Con nu am putut sa identific zgomot masurabil pe sursele de alimentare.

Modelul televizorului este asta:

post-178603-0-16315700-1430117382_thumb.jpg

Iar placa T-Con este asta:

post-178603-0-06832400-1430117510_thumb.jpg

Si inca citeva poze la imagine:

post-178603-0-43848300-1430117578_thumb.jpgpost-178603-0-58591500-1430117619_thumb.jpg

iar aici toata imaginea trebuia sa fie alba.....

post-178603-0-68112800-1430117679_thumb.jpg

Ceva idei noi?

Trebuie schimbata placa T-Con?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Eu am spus ca nu are treaba cu panglicile.Pune o poza clara cu placa T-CON sa se vada intreaga .

Slabe sanse.

Nu cred ca-l mai desfac decit daca am motive serioase pt asta.

Nu-i al meu si nici nu-l am acasa.

La ce ar mai folosi o poza mai clara (scuze nu aveam decit telefonul la mine)? Codul placii se vede.

Crezi ca se poate repara placa? Oricum osciloscopul meu nu mai face fata la frecventele de acolo. Am masurat bit-clock de peste 70MHz iar osciloscopul meu e de numai 40MHZ (cel digital ca matahala analogica Tesla e 2*90MHz dar nu pot s-o car dupa mine).

Exista vreo posibilitate sigura de a identifica clar ca problema este din T-Con si nu din driverele panelului? (binenteles ca inainte de a cumpara o placa T-Con).

Link spre comentariu

post-178603-0-52862100-1430126443_thumb.jpg

Codul de aici ce reprezinta?

Este un fel de serial no. sau este versiunea de SW?

Daca excludem codul incercuit care difera putin, in rest este idenctica cu poza asta:

post-178603-0-71024100-1430126469_thumb.jpg

Link spre comentariu

Trebuiesc controlate aceste rezistențe construite grupat pe care le-am încercuit, odată mi s-a întâmplat să găsesc una întreruptă! Dacă totul e ok cu acestea,

încercați cu un uscător de păr dacă defectul e sensibil la cald încălzind jumătatea stângă a T-Con-ului.

post-224894-0-12640200-1430128071_thumb.jpg

Editat de ovidiuiosif
Link spre comentariu

....sau mai rau: panglica defecta!! Daca apasati usor pe cele din zona cu probleme nu se vad ....efecte?!?!

EXCLUS!

Le-am schimbat intre ele si comportamentul a ramas acelasi. Cel mult ar putea sa fie conectorul dar nu reactiona in nici un fel la stresare mecanica....

Update...........

Am curatat pamblicile si chiar le-am schimbat intre ele. Nici o modificare. ....................................

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări