Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

9v fara transformator

Postări Recomandate

Sal'tare stimati colegi,am o nedumerire legata de cum sa obtin 9v cc fara un transformator,imi trebuie pentru un aparat de masaj si ce am eu prin casa sunt doar de la 12v in sus si mi-e frica sa-l leg la 12v deoarece s-ar putea sa cedeze.

Este vreo solutie ca sa pot alimenta acest aparat fara sa fiu nevoit sa implic vreun traf?

Sau pot micsora voltajul la vreo sursa de-a mea in asa fel incat de la 12v sa scada la 9v?

Multumesc pentru intelegere

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ar fi bine să știi și cam ce curent necesită acel aparat de masaj....în principiu ai putea să intercalezi un stabilizator liniar LM7808  după o sursă de 12Vc.c. Sau dacă ai, un LM7805 și un Zenner PL3V între pinul Gnd și firul de (-12V). Are vreo etichetă aparatul pe el ? O poză ceva, sau modelul aparatului...să deducem cam ce curent maxim cere...http://obrazki.elektroda.net/67_1183463874.jpg

Link spre comentariu

Ar fi bine să știi și cam ce curent necesită acel aparat de masaj....în principiu ai putea să intercalezi un stabilizator liniar LM7808  după o sursă de 12V

Pai 9v 1A scrie pe el,ma gandeam ca gasesc o solutie mai rapida,asa as putea comanda de pe internet o sursa de 9v dar ma gandeam ca o pot face fara a mai comanda...

Link spre comentariu

Poti sa inseriezi cateva diode redresoare pe alimentare. De exemplu din seria 1N4001-1N4007, desi sunt cam la limita cu curentul. In sursele de calculator poti sa gasesti in primar 4 diode redresoare care rezista la 3A si au cadere de tensiune de aprox 0,6V. Asta inseamna ca poti sa inseriezi 5 astfel de diode ca sa scazi tensiunea de la 12V la 9V. Aparatul de masaj, probabil ca contine un motor, deci tensiunea de alimentare nu este critica. Daca-l alimentezi la 12V va face masajul mai repede :rade: dar se va uza si motorul mai repede.

Vrei mai simplu de atat ? Inseriezi pe alimentare o rezistenta de 3 ohmi 10 W . Dar asta e mai greu de gasit.

Vrei si mai simplu ? Inseriezi un bec de far auto si masori tensiunea de iesire cu aparatul de masaj conectat.

Dar cel mai simplu este sa-ti cumperi un alimentator la 9V / 1A.

Link spre comentariu

Eu as alimenta din ceva baterii sau acumulator . Echipamentele medicale mici  ce vin in contact cu corpul uman nu se alimenteaza de la reteaua de curent alternativ ... Chiar si cu un alimentator clasic , cu transformator , riscurile sant prea mari . Pur si simplu , trebuie limitata energia ce se poate " scurge " spre pacient in caz de defectiune . Echipamentele " mari " , cu consum marit de energie , au sursa cu dubla izolare ( 2 transformatoare , separator si cel de alimentare , si alte precautii ... in fine ) ... Nu sant " inventiile " mele , e vorba de standarde !

Editat de gauss
Link spre comentariu

O baterie de 9v o termina intr-o juma' de ora de nu mai am ce face cu ea;daca fac un calcul la cati bani dau pe baterii intr-o luna de zile ma ia groaza fiind vorba de un aparat de masat.

Nu gasesc modelul pe internet dar o sa-i fac o poza.

Maine fac comanda de un alimentator http://www.adelaida.ro/alimentator-9v-2a-ac-dc-zsi9-2a.html sper ca-i mai bun fata de unul de 10 ron.

Link spre comentariu

Este interesant cum se gaseste cate unul sa ceara ajutor intr-o problema, fara sa furnizeze informatii esentiale, cum ar fi modelul, ceva imagini. Si atunci se gasesc cativa care isi imagineaza cum e construit acel aparat, cum functioneaza, vin cu cel putin 3 variante de raspuns si dupa cateva zile de dat cu presupusul, initiatorul alege varianta cea mai simpla: cumpara un aparat functional. Num ma deranjeaza deloc alegerea initiatorului. Doar ma cam irita lipsa informatiilor. Deh, fiecare cu problemele lui. Cred ca ale mele sunt psihice, din moment ce ma deranjeaza astfel de maruntisuri.

Link spre comentariu

pai si io patesc asta mai mereu pe unde lucrez,am patito ultima oara cu unul care iam facut o clocitoare,iam explicat tot ce are de facut iam reglat temperatura cu termometru digital ca pana la urma urmei mai ca nu mia dat cu ouale in cap ca nu a scos pui dar nu a spus ca a umblat la temperatura ca asa ia spus lui tanti fleoasca ca e mai bine,scuzati-mi off topic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări