Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternativa neon

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

3

• Spitfire

2

• validae

2

• gmarius86

1

Top autori în acest subiect

nat,este doar un simplu plastic (asa pare) iar daca la capatul lui aplicam lumina de la un led lumineaza exact ca un neon de monitor.

Ma interesa ce fel de plastic este.

Teoretic un asemenea plastic ar putea fi montat in locul neoanelor la monitoarele care folosesc CCFL..

Editat de cearda
Link spre comentariu

Teoretic da, dar practic nu. Scannerul are nevoie de o iluminare delimitată la câțiva milimetri în profunzime, la un monitor lumina trebuie difuzată pe o adâncime mult mai mare. Eu am pus două benzi cu leduri în locul lămpilor CCFL de la un televizor LCD și tot nu am ajuns decât la maxim 50-60% din luminozitatea inițială. 

Link spre comentariu

Daca exista un asemenea "plastic"(eu unul n-am vazut inca asa ceva la scannere) atunci e acrilic, de ex. polimetacrilat de metil (plexiglass), iar difuzia luminii se bazeaza pe principiul reflexiei interne totale, lumina trebuie sa intre in "fibra" groasa cu un anumit unghi.

Link spre comentariu

Salut,

Materialul se numeste stiplex, este de mai multe grosimi, exista transparent dar si color. 

Poti gasi asa ceva la ateliere de publicitate; este des folosit in realizarea casetelor luminoase.

Link spre comentariu

Aia nu e probă, iluminează un display funcțional, să vezi atunci de câtă lumină ai nevoie... Cred că ar merge la tv-uri portabile de maxim 9 inch.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări