Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Nokia

tinel

Postări Recomandate

Vreau sa imbunatatesc sensibilitatea unui tel. Nokia c1 care va functiona intr-o hala cu peretii din aluminiu.Singura solutie convenabila pare sa fie montarea unei antene mai mari , eventual exterioara , ca la tel. vechi.Ce fel de antena e cea incorporata in telefon.? E dipol sau monopol (baston) ?Pe net am gasit ceva gen ,,antenna booster sticker'' .A folosit cineva asa ceva ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tinel

5

• validae

2

• pop_ady44

2

• razvan-l

1

Top autori în acest subiect

schimba telefonul ,nu vei reusi sa faci o antena acordata si rezultatul va fi supraincarcarea finalului rf pana la deces ,nu vei obtine imbunatatirea semnalului rf cu o antena artizanala

Editat de razvan-l
Link spre comentariu

Poți  încerca un sistem de repetor pasiv cu două antene Yagi acordate pe frecvența dorită, una externă și una interioară, cuplate prin cablu coaxial de calitate. Dar antena de afară trebuie orientată spre cel mai apropiat releu, cablul între antene cât mai scurt și conexiuni ,,ca la carte,,

Link spre comentariu

Nu se poate folosi alt sistem in afara de modificarea antenei.Nu stiu ce alt model de tel.sa folosesc.Am incercat cateva modele cuoscute pt semnal bun (nokia 1100 ,113 ) semnalul exista , dar nu e inteligibil.Un tel Nokia seria N , nu stiu modelul exact , foloseste drept antena o bucata de folie de AL fixata pe capacul bateriei. La asa ceva ma gandeam.

Link spre comentariu

Nu exista decat doua optiuni : telefon cu sensibilitate buna sau tel. cu antena modificata. Va fi folosit la servici iar patronul nu incurajeaza folosirea telefonului. Problemele sunt date exclusiv de peretii de aluminiu ai halei ,afara e semnal full.

Link spre comentariu

Nu exista decat doua optiuni : telefon cu sensibilitate buna sau tel. cu antena modificata. Va fi folosit la servici iar patronul nu incurajeaza folosirea telefonului. Problemele sunt date exclusiv de peretii de aluminiu ai halei ,afara e semnal full.

Asa deci este vorba de telefon la servici ?

Atunci cam greu cu repetoare gsm .

in cazul asta cauta sagem mx 1 sau cum o spus colegu @validae alcateluri ca sunt 301 303 astea sunt micute  apoi alte telefoane bune in semnal 5110  6110 de la nokia 

sau mai incearca o chestie 

pune telefonu pe GSM simplu nu 3G sau stiu io ce balari in inici un caz automat si seteaza cautarea retelei manuala 

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Pai am cautat Alcatel ote sau Sagem myX1 dar ce-am gasit prin targuri sunt niste jafuri nefunctionale(...merge ca nou ,sefule ,da' n-am incarcator...) ...si baterie de schimb poate gasesc sau adaptez ,cu incarcatorul e mai greu.Asa ca , avand un Nokia 1101 de sacrificiu am zis ca sa incerc sa-i maresc antena ,avand ca model un Nokia n86care are antena de forma unei folii de cam 4x4cm pe capacul din spate.Ce nu inteleg eu e de ce toate au 2 contactedesi ,aparent, par sa fie antene monopol.@pop_ady44 : Nokia c1 n-are 3G , e un tel relativ simplu.

Editat de tinel
Link spre comentariu

Pana la urma s-a rezolvat prin schimbarea operatorului.Am cumparat o cartela telekom , cu aceasta ocazie am aflat ca ce scrie in carticica cartelei e de forma ;regulile sunt altele...De remarcat ca la tel.lipirea unor fasii de folie de Al pe capac a imbunatatit putin receptia .La ambii operatori (V si T) calitatea semnalului variaza din cauze care nu sunt evidente ,probabil din cauza releului (?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări