Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pasiv eroare ? URGENT VA ROG !

Extrem

Postări Recomandate

am un filtru pasiv pt subwoofer ( bobina + condensator 188 micro)M-am gandit eu...sa-l fac mai bun...si am pus pe condensator prelungiri...si am legat 2 condensatoare neporalizate in serie ( de 500 micro). Ideea e ca mni se arde acuma siguranta pe amplif...din ce cauza? (scurt nu am )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

3

• CBI

2

• George(sb)

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu...totu e in regula..Am o intrebareSe poate sa fie prea multe condensatoare si de aia sa fie problema?Mi-a spus un coleg ca daca ai multe condensatoare ele fac scurt intre ele...si ard siguranta

Link spre comentariu

Pt a face din conzi polarizati unul nep. li se leaga plusurile celor 2 in serie si se in troduce semnalul pe la minusuri(nu conteaza care).Nu este recomandat a se folosi asa ceva ,mai ales pe frecv inalte,dar ca ultima solutie este mai buna decat polarizat.Vezi poate le-ai legat altfel sau le-ai pus inainte de bobina.Unele sunt f proaste si au viteza de rasp f mica si raman incarcate datorita capacitatii mari si influenteaza probabil cumva impedanta la iesirea ampliful,face oscilatii ceva.Inceraca si cu altele mai mici putin si de alta firma.Sau poate nu-i de aici,mai ai facut ceva pe undeva.Verifica atent.Si cond. nu fac scurt,mai ales nu intre ele,ele separa cc de ca,dar poate ai vreunul busit rau si face cumva scurt cand le pui la masa,dar nu cred,eu nu am patit asa ceva,siguranta se arde datorita unui consum prea mare in sarcina(probabil scurt :smt003 )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări