Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Tv Samsung le32a336j1d

xander1616

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Defectul este 99% in mainboard-placa de baza, lasa sursa in pace.Intrerupe alimentarea placii de baza-scoti mufa groasa cu multi pini iar lampile ccfl trebuie sa-ti lumineze display-ul uniform si constant. Acolo ai ori un consum mare ori un scurt pe una dintre tensiunile de pe placa de baza - 1.8v, 2.5v, 3.3v, 5v sau 9v verifica stabilizatori smd care formeaza aceste tensiuni-primele patru tensiuni sunt formate cu 1117 dupa acest marcaj va urma tensiunea respectiva pe care o stabilizeaza adica 1117-1.8-tensiunea de 1.8v, 1117-25- tensiunea de 2.5v, 1117-3.3-tensiunea de 3.3v, 1117-5v-tensiunea de 5v iar tensiunea de 9v este formata cu 78M09.Acesti stabilizatori smd sunt dispusi pe ambele parti ale placi de baza - fata/spate.

Editat de cata82
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xander1616

20

• dan cod

11

• ROBEERT

6

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Defectul este 99% in mainboard-placa de baza, lasa sursa in pace.Intrerupe alimentarea placii de baza-scoti mufa groasa cu multi pini iar lampile ccfl trebuie sa-ti lumineze display-ul uniform si constant. Acolo ai ori un consum mare ori un scurt pe una dintre tensiunile de pe placa de baza - 1.8v, 2.5v, 3.3v, 5v sau 9v verifica stabilizatori smd care formeaza aceste tensiuni-primele patru tensiuni sunt formate cu 1117 dupa acest marcaj va urma tensiunea respectiva pe care o stabilizeaza adica 1117-1.8-tensiunea de 1.8v, 1117-25- tensiunea de 2.5v, 1117-3.3-tensiunea de 3.3v, 1117-5v-tensiunea de 5v iar tensiunea de 9v este formata cu 78M09.Acesti stabilizatori smd sunt dispusi pe ambele parti ale placi de baza - fata/spate.

Nu cred. Am facut si asta nu se aprind lampile.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Cred ca nu m-am facut inteles, scoti/elimini DOAR mufa cu multi pini (cea lata) cea care face legatura intre placa de baza si sursa, lasi celelalte mufe conectate la sursa.Ce tensiuni ai pe filtrajele secundare, mai exact pe conzi electrolitici din sursa secundara ?!?! Dar pe condul principal din sursa primara ?!?!Masoara toate tensiunile, atat din sursa cat si de pe placa de baza, altfel vorbim despre ozn-uri.Daca nu te pricepi atunci la service cu el.

Editat de cata82
Link spre comentariu

Cred ca nu m-am facut inteles, scoti/elimini DOAR mufa cu multi pini (cea lata) cea care face legatura intre placa de baza si sursa, lasi celelalte mufe conectate la sursa.Ce tensiuni ai pe filtrajele secundare, mai exact pe conzi electrolitici din sursa secundara ?!?! Dar pe condul principal din sursa primara ?!?!Masoara toate tensiunile, atat din sursa cat si de pe placa de baza, altfel vorbim despre ozn-uri.Daca nu te pricepi atunci la service cu el.

Am scos mufa ce alimenteaza placa de baza. Nu se aprind lampile ccfl. Am verificat ceva tensiuni de iesire catre placa de baza si lampi si nu imi indica nimic. Deci cred ca sursa este vinovata.

Din cate vad eu in video-ul ala anterior aceiasi problema am si eu. Palpaie intermitent ledul de power la apasare. Deci cred ca sursa intra in protectie. Altfel nu imi explic. 

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Daca zici ca ledul se aprinde intermitent de cinci ori apoi sta aprins inseamna ca ai ceva tensiuni in sursa altfel tv-ul era "mort".Acolo nu masori bine, nu cumva ai multimetrul setat pe curent alternativ sau pe alta unitate de masura? Multimetru este bun?

Link spre comentariu

Atunci de ce nu ne spui ce tensiuni sunt in sursa, mai exact pe 12.8v, 5.2v etc ???

Nu imi da nimic. Am masurat de mi-a venit rau toti pinii de la iesire catre placa de baza. am luat si din alta parte Gnd-ul si tot degeaba. Culmea este ca imi da faza pe Gnd si pe radiatoarele la didode verificat cu un creion. I-am pus si pinul de gnd care vine din mufa de alimentare. Mentionez ca am impamantare la prize si functioneaza perfect. Este normal faza pe gnd? Din cate stiu eu la alte surse carcasa sau radiator etc faza pe carcasa se formeaza atunci cand nu este impamantare.

Fata de care masa masori?

Masa din pini si am masurat si pe tot circuitul ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări