Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptoare fara alimentare - "Free Energy Powered"

Untold

Postări Recomandate

Atunci cind am postat, nu am facut-o cu scopul de a arata cit de evoluata era electronica in acei ani, pentru ca sigur ceea ce e prezentat acolo nu e functional. Am vrut sa se atraga atentia la careva cuvinte cheie si sa se dea cu parerea despre ceea ce este indicat, eventuala legatura ce poate aparea intre ele: doua tije metalice cu D=0.625mm L=75mm confectionate din doua metale diferite - wolfram si molibden ce folosesc ca antene receptoare pe frecventa de 246MHz, doua diode ce au rolul de a detecta polaritate undei receptionate..etc...

Numai FREE ENERGY nu este la cit costa doua astfel de baghete.....

Link spre comentariu

Acolo scrie ca se poate de inlocuit cu tantal  :scarpin  Dar fie... cred ca cel mai bine ar trebuie omise de pe forum astfel de subiecte, ca nu fac decit sa aduca pina la final polemici sau dispute.

Link spre comentariu

Teoria lui N. Teslă bate in cu totul alta directie cand vorbeste de "free energy" el se refera la "rezultatul inchiderii" campurilor magnetice deschise N - S; de exemplu cum are si Pamantul.

Avand camp magnetic deschis permanent pe Terra (vezi cu busola) putem "sa facem" un circuit care sa inchida acest camp si sa se obtina acea energie (foarte mare).

Pamantul are miscare diurna deoarece campul sau magnetic deschis interactioneza cu celalte planete si soarele din sistemul nostru solar.

Teoria SF a navelor silentioase care pot prinde viteze extrem de mari, luminice, de fapt descrie cum interactioneaza motoarele acestora cu aceste campuri magnetice deschise.

Ei bine daca circuitul prezentat (cu modificarile de rigoare) cu cele doua antene poate inchide o parte din campul magnetic N - S planetar, actionarea acelui motor de 80HP este o mica jucarie.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
Vizitator victor ponta

Teoria lui N. Teslă bate in cu totul alta directie cand vorbeste de "free energy" el se refera la "rezultatul inchiderii" campurilor magnetice deschise N - S; de exemplu cum are si Pamantul.

Avand camp magnetic deschis permanent pe Terra (vezi cu busola) putem "sa facem" un circuit care sa inchida acest camp si sa se obtina acea energie (foarte mare).

Pamantul are miscare diurna deoarece campul sau magnetic deschis interactioneza cu celalte planete si soarele din sistemul nostru solar.

Teoria SF a navelor silentioase care pot prinde viteze extrem de mari, luminice, de fapt descrie cum interactioneaza motoarele acestora cu aceste campuri magnetice deschise.

Ei bine daca circuitul prezentat (cu modificarile de rigoare) cu cele doua antene poate inchide o parte din campul magnetic N - S planetar, actionarea acelui motor de 80HP este o mica jucarie.

Devine interesant.

Link spre comentariu

Savantul N Teslă a construit un astfel de "circuit" insa s-a oprit la un moment dat in a difuza rezultatele pentru "beneficiul omenirii" pentru ca a constatat ca interactionarea energetica la nivel planetar cu campul magnetic al planetei afecteza inevitabil si stabilitatea planetei in univers.Adica controlul miscarii diurne a Terrei , stiu ca pare de domeniul SF astazi, dar daca in viitor s-ar folosi aceasta tehnologie se poate sa avem o zi de 28 ore sau 36 ore sau 21 ore. Asa putem trai si 930 de ani de exemplu ca Adam (ani mai scurti din rotirea rapida a planetei)

Dar la ora actuala nu se poate spune cu certitudine daca cunostintele acestui savant sunt inca la dispozitia unei "elite mondiale" care se cam joaca cu planeta noastra fie pe meteo, fie pe seisme pana o da si in miscarea diurnal...(Asta mai lipsea!)

A, si era sa uit de frecventa de rezonanta Schumann 7,8 Hz strict legata si de stabilitatea fiintei noastre, frecventa care a crescut si va creste ,zic savantii, asa de la "sine". :secret .

Cresterea frecventei de rezonanta Schumann ne "agita" si ne da impresia ca timpul trece mai repede.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Cred că se deviază crunt de la ideea inițială a topicului. De la niște scheme de radiouri alimentate din energia electromagnetică până la Nicola Tesla și miturile ce-l înconjoară e ceva distanță, nu credeți ?

Link spre comentariu

Schema asta am propus-o si eu la inceputul topicului, parca.

V-ati apucat sa o construiti? Cred ca e cea mai eficienta din toate de pana acum, daca se folosesc piesele indicate in ea.

Asteptam rezultate daca o puneti in practica!

Link spre comentariu

Schema asta am propus-o si eu la inceputul topicului, parca.

V-ati apucat sa o construiti? Cred ca e cea mai eficienta din toate de pana acum, daca se folosesc piesele indicate in ea.

Asteptam rezultate daca o puneti in practica!

Si mai este una tot cu 4 tranzistori mai simpla :

Posted Image

VT1, VT3 - MP37 (Germainum, hFE = 15...30, ft = 1MHz); VT2, VT4 - MP41 (Germainum, hFE = 30...60, ft = 1MHz);

VD1-VD4 - D18 (Germainum); T1 - transformer with ratio 30:1;

As incerca-o cu tranzistori AC180/AC181sau EFT323/EFT373 si diode EFD106

link : http://zpostbox.ru/loudspeaking_radio_receiver.html

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Cred ca mai am eu ceva MP41 si MP37, MP41 sunt in capsula  neagra, nu-i asa? Si MP40, 37 alba..si daca imi amintesc bine, am si vreo 2 buc. P401, echiv lui EFT317, nu?

Ar merge incercat si cu EFT323/AC180K, EFT373/AC181K..

Cat despre diode de detectie, am cateva OA-uri, EFD-uri si cateva din alea rusesti, cu pini plati, grase din sticla...insa...n-am o antena lunga si degajata....btw, unde gasesc si eu niste sarma multifilara neizolata pt antena? C-as face-o incursiune pe blocul meu si cel vecin...

Editat de Untold
Link spre comentariu

Nu gasesti . Sau nu asa usor . Aia din vechime , care se vindea la colacei , era oarecum speciala , din cupru fosforos . Ma rog , un aliaj ... Poti intinde un coaxial , daca ai din acela cu tresa ( nu cu staniol ) . Mantaua exterioara protejeaza cuprul , si suprafata " activa " e mai mare ( tresa , nu centralul ... acela e inutil si " mort " la aceasta aplicatie ) . Poate ai glume cu cineva de pe la televiziunea prin cablu ... exista diferite modele cu sufa  de sustinere , sant f . rezistente . Mai bate vantul , mai o chiciura iarna , ceva pasari ... ( era sa scriu ceva imigranti ilegali ... de , vremurile ) . Merge ca antena chiar sufa  , prinsa cu ceva izolatori la capete ( cam 3 buc ... ) . E din otel , dar pentru experimentari ... Un preselector pasiv acordabil te scapa de multe " mizerii " de care e plin azi eterul , plus ca poti jongla cu ceva cuplaje ... la receptoare " nealimentate " poate face diferenta . Nu folosi tresa cablului daca legi sufa la pamant , e scurtcircuit in RF prin capacitatea dintre sufa si ecranul coaxialului . In fine ...

P .S . - incearca pe radioamator .ro , au rubrica vanzari - cumparari ....

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc de sugestie, ma gandeam si la un cablu FTP (nu UTP), din ala pt exterior, e mai rezistent, nu cred ca-i mai trebuie sufa de sustinere, plus ca e si f ieftin, cca 1-2 lei/metru.

Ar merge incercat? N-ar fi vorba de 10-20 lei, ci de efortul de a-l intinde intre blocuri, izolatori  ceramici n-am, dar improvizez eu ceva, la asta-s maestru... :rade:

Am vazut pe unele blocuri din mahalaua mea in schimb, vechile antene de radio, din alea cu 4-5 fire dispuse  circular pe niste suporturi rotunde, de odinioara...desi nu le mai foloseste nimeni, ele inca exista pe multe blocuri...si sunt cred din sarma de cupru fosforos din ala, si au si izolatori ceramici, sunt vizibili de jos, cate 3-4 la fiecare capat....hmmm...sa vad cum ajung pe un bloc pe care-am vazut asa ceva... :scarpin  Poate recuperez una completa si-o montez pe blocul meu...

In satul asta care se vrea oras, in care stau eu, vad ca multe lucruri au ramas neschimbate, ca acum o suta de ani, inclusiv gradul de cultura si civilizatie al locuitorilor..dar asta este alta poveste...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări