Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptoare fara alimentare - "Free Energy Powered"

Untold

Postări Recomandate

Cred ca trebuie o antena foarte lunga (50m), fir litzat, cat mai inalta si degajata.

O impamantare extraeficienta, gen centurile de impamantari industriale, din platbanda zincata, apoi niste diode schotky, eventual un dublor/triplor de tensiune, si supercapacitori de ordinul farazilor cum sunt prin biosurile calc in loc de baterie.

Eventual, mai multe antene cu puntile redresoare si comd. de rigoare puse in grupuri serie/paralel atat pt tensiune cat si pt curent.

Iar daca stai aproape de o retea de inalta tensiune, reusita-i garantata. Am vazut pe net niste poze (si pariu ca erau reale) cu niste tuburi de neon infipte  cu un capat in pamant, celelat capat era in aer sub o retea de 110 kv, dupa cum aratau stalpii. Iar noaptea, omul avea curtea luminata gratis...

Ideea esa colectezi cat mai multa energie din eter...trebuie discutat cu Tesla despre treaba asta.

Cat despre receptor, unul mic, cu un tranzistor care sa consume sub 1mA, ceva de genul postat mai sus..ma tem insa ca dupa 8 ore de incarcare, radioul nu va functiona nici 8, daramite 12....

Alte idei sunt binevenite.

Editat de Untold
Link spre comentariu

Stiu ca suna ciudat, dar energia care poate fi captata din descarcarile atmosferice nu poate fi utilizata la ceva folositor, gen incarcarea unui acumulator ? Stiu ca Franklin a facut un clopotel care era actionat de sarcinile pe care le primea atunci cand tuna .

Link spre comentariu

Sincer, eu am reprodus multe experimente de pe net (in special youtube) fara rezultate concludente.

Dar cand e furtuna cu descarcari electrice atmosferice nu e de joaca cu antena. Franklin si-a riscat viata de multe ori prin experimentele facute.

Recomandarea mea este ca sa legi antena la priza de pamant in momenul respectiv.

Problema este ca noi nu suntem neutri in momentul descarcarilor electrice.

Pentru noi free energy trebuie sa fie pasnica si trebuie sa profitam de ea in conditii normale.

Si totusi mai citesc cate un articol pe 'ici pe colo despre inalta tehnologie care cauta solutii practice de a acumula free energy ...

http://www.gandul.info/magazin/telefonul-care-se-incarca-cu-unde-radio-4592072

In concluzie revin la schema noastra de radio cu o modificare care poate acumula free energy dar si energie solara dupa exemplul celor de la Nokia:

post-245180-0-74707500-1438858800_thumb.gif

PS: Mi-ar place sa vad prototipul de telefon Nokia Free Energy Powered.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Cica ar fi calculat nu stiu care fizician ca, cu energia unui fulger, un fier de calcat ar functiona 10 minute.

Desi energia descarcata este uriasa - cateva zeci de milioane de volti si cateva milioane de amperi, durata descarcarii este extrem de scurta, de genul miimi de secunda....

"Mi-ar place sa vad prototipul de telefon Nokia Free Energy Powered."

Ma cam indoiesc de acest prototip...

Editat de Untold
Link spre comentariu

Trebuie sa crezi pentru ca de prototipul NOKIA care se incarca cu free energy scrie si pe pagina Rational WiKi: http://rationalwiki.org/wiki/Free_energy_(pseudoscience(la search dai Nokia si iti apare articolul)

"In 2009 Nokia announced they expect to be able to gather up to 20 milliwatts of power from ambient radio sources such as broadcast TV and cellular networks, enough to slowly recharge a typical mobile phone in standby mode.[2] This may be viewed not so much as free energy, but energy that someone else paid for. Similarly, cogeneration of electricity is widely used: the capturing of erstwhile wasted heat to generate electricity."

Sau : http://www.technologyreview.com/news/413744/wireless-power-harvesting-for-cell-phones/

Sau: http://inhabitat.com/nokia-phones-pull-energy-out-of-thin-air/

Da, am gasit si un articol de peste ocean care spune despre un prototip NOKIA care se incarca prin sunet (noise). http://www.greenoptimistic.com/nokias-prototype-device-charges-cell-phones-using-sound-20140813/#.VcQ7maocFgU

Vibratia Sonora produce curent electric care incarca un acumulator

"The result- a device, the size of a Nokia Lumia 925, which can generate as much as five volts only from being exposed to typical daily noise from traffic, music or even talking people. This is quite huge, especially when compared to the modest 50 millivolts that the other guys were able to produce.

Although the technology is still a prototype, it is way closer to becoming viable than ever before. The findings of the research open up incredible possibilities, and hold the potential to eliminate once and for all that terrible feeling of running out of battery when you most need your cell phone.

Who knows? Maybe the time when we need to speak on our cell phone more in order to keep batteries full, is just around the corner."

Sa vedem daca putem fructifica aceasta idee de a incarca acumulatorul cu "vibratie Sonora " si pentru circuitul nostru.

PS:Am o sugestie pentru sefu' daca citeste aceasta postare ; "Urla, tipa tare, ca sa-mi incarci telefonul" :rade: nice ...

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Am inteles ca arabii au cumparat de la americani niste baterii care merg cu pipi de camila...

Asta e tare cu zgomotul, poti folosi si nevasta sa-ti incarce telefonul, asa dai utilitate palavragelii ei...  :rade:

Editat de Untold
Link spre comentariu

V1 este un generator sine (sinusoidal pe 1KHZ). E doar un principiu.

In realitate in locul generatorului poate sa fie ceva in genul microfonului care capteaza frecvente in toata banda audio si de diverse intensitati;

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Mai mare daraua decât ocaua...În fond e vorba de un prăpădit de radioreceptor cu amplificaredirectă cu un singur tranzistor, al cărui consum este absolut infim.Celulă solară, acumulator, transformator, traductor acustic, un aldoilea circuit acordat (care necesită priză de pământ şi antenă exterioară,aşadar portabilitatea este exclusă din start) ; mult prea multe complicaţiicomplet inutile.Dacă tot există acel circuit de radiofrecvenţă destinat exclusiv alimentăriitranzistorului, care mai e logica existenţei şi a celorlalte surse ?Chiar, atâtea surse şi totuşi parcă mai lipseşte şi o microeoliană... (!)

Link spre comentariu

In tehnium 08/84 este redata schema unui radioreceptor fara sursa de alimentare cu doi tranzistori, functionand doar cu "free energy".

Am revizuit doar asezarea in pagina:

post-245180-0-33464700-1438942707_thumb.jpg

Mai mare daraua decât ocaua... În fond e vorba de un prăpădit de radioreceptor cu amplificare directă cu un singur tranzistor, al cărui consum este absolut infim. Celulă solară, acumulator, transformator, traductor acustic, un al doilea circuit acordat (care necesită priză de pământ şi antenă exterioară, aşadar portabilitatea este exclusă din start) ; mult prea multe complicaţii complet inutile. Dacă tot există acel circuit de radiofrecvenţă destinat exclusiv alimentării tranzistorului, care mai e logica existenţei şi a celorlalte surse ? Chiar, atâtea surse şi totuşi parcă mai lipseşte şi o microeoliană... (!)

Cele trei surse de incarcare a acumulatorului dau o energie totala: Et=Ef+En+Es, deci un timp de incarcare mai mic decat in cazul unei singure surse.

Aparatul este portabil. Exceptand situatia cand se incarca Ef (free energy).

Este simplu de realizat si se gasesc toate componentele la preturi infime prin targuri...

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Referitor la aparatele care se pot incarca de la energia generata de zgomot scrie si in cartea ,,Alimentarea aparaturii radio de mica putere " de N Patras, Ed Tehnica,1961 .Eu am chiar doua exemplare din aceasta carte in care exista multe idei, printre care si ,,bateria atomica " :) .

Link spre comentariu

O priza buna de Pamant pentru radioul cu doi tranzistori... http://www.electronica-azi.ro/articol/8421

Posted Image

Referitor la aparatele care se pot incarca de la energia generata de zgomot scrie si in cartea ,,Alimentarea aparaturii radio de mica putere " de N Patras, Ed Tehnica,1961 .
Eu am chiar doua exemplare din aceasta carte in care exista multe idei, printre care si ,,bateria atomica " :) .

Am inteles tot de pe net ca exista in prototipul respectiv o arie de senzori acustici (senzori de presiune sonora cu siliciu) minusculi (circa 105 ) , care insumati scot cei 5V/50mA necesari incarcarii acumulatorului numai din noise.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări