Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptoare fara alimentare - "Free Energy Powered"

Untold

Postări Recomandate

Stiu ca aici se pun date cu informatii referitoare doar la aparatele care isi iau toata energia doar din antena, insa am gasit o schema care isi ia energia din impamantare .E vorba despre doua tije care se infig in pamant la distanta de cinci cm, una din cupru si alta de fier, cea din cupru fiind impamantarea propriu-zisa, iar acest ansamblu formeaza o pila care da vreo 0,7 volti .A incercat cineva sa o faca ???

Link spre comentariu

Eu am incercat, dar n-a mers cu lamaia sa aprind un bec, decat o casca putea sa o faca sa mearga, dar probabil pentru ca nu trebuie folosit cuiul de fier, ci acela zincat .

Link spre comentariu

Cred că trebuie să ţineţi cont şi de suprafaţa (aria utilă) electrozilor folosiţi, dacă vreţi un curent mai mare, fiindcă de la o agrafă sau un amărât de cui nu poţi cere cine ştie ce curent.Aceste pile electrice improvizate oricum nu au viaţă lungă, fiindcă intervine gazarea electrozilor (sau polarizarea) din cauza strângerii de bule de gaz pe suprafaţa electrozilor.Pilele industriale (bateriile) conţin şi un depolarizant, care recombină gazul rezultat...de aceea acestea funcţionează practic până la epuizarea electrozilor activi.

Link spre comentariu

Eu gasisem odata un video in care iti arata cum sa faci o pila fotovoltaica din cupru oxidat, dar nu il mai gasesc, daca stie cineva vreunul asemanator, rog sa posteze linkul .

Link spre comentariu

Prin anii de liceu am realizat un radio cu alimentare solara portabil, pentru alimentare am legat in serie 3 celule foto realizate din tranzistori 2N3055 decapsulati. Schema destul de simpla cu 3 tranzistori BC 109 se poate alimenta si cu o baterie de 1,5V (Un R20 tine cam 7-8luni) iar cu cei trei tranzistori "zi-lumina".

Vara functioneaza pe toata perioada zilei pana la apus cand lumina scade si se intrerupe.

Schema desenata mai jos:

post-245180-0-95769600-1438767115_thumb.jpg

In loc de casca se poate utiliza si un mic difuzor de 32Ohmi printr-un traf de iesire, se aude suficient de puternic in exterior.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Am in colectie un radio mic FM/stereo solar (parca Telefunken), o sa il studiem diseara sa vedem ce este cu el...

Avem de invatat multe din aceasta tehnologie...

Link spre comentariu

Nu pot sa-l desfac fara sa las urme dar inteleg ca are un mini acumulator NiCd de 1,2V care se incarca solar.

Acum aparatul functioneaza doar in prezenta luminii.

post-245180-0-28284500-1438785379_thumb.jpg post-245180-0-32242300-1438785402_thumb.jpg

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Nu I-am gasit schema dar detalii sunt aici : http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_solarzellen_radi_rs_338rs.html?language_id=2

sau aici: http://www.radiomuseum.org/r/unknown_solar_powered_amfm_stereo_radio_as_338.html

sau aici: http://www.radiomuseum.org/r/seyffer_nestler_matho_30.html

interiorul:

post-245180-0-14028400-1438798470_thumb.jpg

instructiuni :

Radioul e fain se aude exceptional pe casti in banda FM stereo; seamana cu un "RIC solar"

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Dar nu exista vreo schema in care sa fie un tranzistor sa fie folosit si in circuitul de amplificare si ca celula solara pentru acelasi receptor ?

Link spre comentariu

Cred ca, un tranzistor decapsulat ar introduce zgomot in prezenta luminii, in circuitul de amplificare.

Nu sunt sigur dar parca am facut acest experiment cu anii in urma.

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Ma gandesc cum as putea sa folosesc "free energy" pentru incarcarea unui accumulator de 1,2 V pentru a servi la alimentarea uniu radio in conditii de portabilitate...

Aici avem nevoie de idei.

Enuntul problemei este:

Ganditi-va ca aveti un radio il legi la antenna si la priza de pamant seara si dimineata dupa aproximativ 8 ore este gata pentru a fi utilizat intreaga zi.

Ciclul se repeta 8 ore /incarcare cel putin 12ore functionare.

Intrebare:

Cum se poate realiza un astfel de radio?

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări