Cristian74 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) E o antena - cadru acordata ... erau la moda in anii in jur de WW2 , cand receptoarele nu erau prea sensibile , posturile indepartate si putine . E foarte selectiva , mai ales ca e si acordata . Cumva istoria se repeta, si azi sunt putine posturi si indepartate de cand se desfinteaza usor, usor, transmisia analogica... Editat Septembrie 14, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 La vremea cand foloseam o asemenea antena(anii 60...70),emisia in UUS era nesemnificativa ca timp si continut,deci nu pt asta era cocotata pe casa acea antena.In timpul zilei se asculta pe UM cu pondere,iar seara US erau la putere.Cand am scapat la Gloria,prin 75,deja antena de pe casa nu mai avea asa cautare,prindeam cu telescopica si eventual un fir de 1...2m atasat cam tot ce se prindea cu cea de pe casa. Antena de " pe bloc " are un singur dezavantaj . care poate fi major . E directiva , ca orice antena filara ( poate fi privita in finalul analizei ca asa ceva ) . rotire a acesteia . Dar ... exista si un dar . Poate fi o antena excelenta pentru un ascultator pasionat , exista si undele scurte Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Desigur . Pentru verificare , testati cu un receptor portativ , cu gamele de unde medii , eventual lungi . In cursul zilei , si seara - noaptea . Va puteti face o " idee " despre cam ce s - ar putea receptiona in zona ... Eventual o privire pe harta , si consultarea listelor de radiodifuziune cu caracteristicile posturilor . Asta e deja pasiune , se pot stabili repere care ajuta rapid la calitatea propagarii . De exemplu postul " X " se aude cu taria " Y " la orele ... Mai sant si considerente functie de anotimp ... in fine ! Domeniul e larg , si poate oferi ceva satisfactii ... depinde ce se urmareste ! Eu am avut ( si ... ) aceasta pasiune , am bagat ceva bani in receptoare . Acum e mai greu , la wireless - ul de la laptop am numarat 36 de routere ... iar analizorul de spectru are ecranul plin , cam pe peste tot in zonele de interes ale gamelor de unde , cu tot felul de mizerii ... unele neidentificabile si cu puteri semnificative . La " tara " e altceva ... ma rog , zone izolate . Am mai scris in topicuri mai vechi ... P .S . - pentru dl . Untold ... Editat Septembrie 14, 2015 de gauss Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Se poate urmari receptia la DX... Aparatele digitale de astazi sunt cu mult peste Gloria. In topic scopul antenei exterioare este insa si de a furniza energie suficienta ca sa functioneze un radio, fara alta sursa de energie Antenele prezentate pot sa sustina un astfel de radio "no source power" Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Era vorba de acea perioada cand foloseam acel tip de antena,pt ca acum radio ascult doar in masina si pe la servici din cand in cand,si atunci doar UUS....si tot pe(aceeasi) Gloria Aparatele digitale de astazi sunt cu mult peste Gloria. Asa e,insa n-am reusit sa receptionez nimic cu un asemenea aparat(deocamdata) Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) O constatare din schema radioreceptorului cu doua circuite acordate.(Un circuit pentru acordul pe frecventa si un circuit pentru obtinerea de energie suficienta sa alimenteze amplificatorul cu transistor.) Radioreceptorul poate folosi energia postului local (apropiat) mai puternic, in timp ce in frecventa se acordeaza pe orice alt program receptionabil pe unde medii sau lungi la DX.Se pot asculta chiar posturile din tarile vecine. Pe acelasi principiu se poate incerca si alimentarea cu un circuit acordat pe postul local puternic a unui radio cu consum redus (din cele alimentate cu baterii de ceas). Editat Septembrie 14, 2015 de Cristian74 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Faptul ca un aparat e " digital " nu ofera o garantie implicita asupra calitatilor sale . Digitalizarea inseamna in marea majoritate a cazurilor oscilator local cu sinteza de frecventa , mai mult sau mai putin performant . De regula cu integrat monolitic , sau solutie completa totul intr - unul , cu AFI si " joasa " . Sant aparate de acest gen sub 50 RON . La ce sa te astepti ? ... Partea esentiala ( intrarea , ARF , mixer , RAA si comanda lui ) e slaba , insensibila , zgomotoasa , se supramoduleaza usor , si alte disfunctii . Sant aparate analogice , nu chiar de top, care castiga detasat competitia . Sa nu discut de cele cu dubla conversie , ARF reglabil , banda de trecere variabila etc . O eventuala comparatie trebuie tratata punctual . Sant si " digitale " foarte bune , dar costa . Utilizatorul poate opta pentru ce performante doreste , si eventual cat de incapator are portofelul ... P .S . - cu scuze pentru off - topic . Nu e nimic " free energy " in ce am prezentat ... Editat Septembrie 14, 2015 de gauss Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Faptul ca un aparat e " digital " nu ofera o garantie implicita asupra calitatilor sale . Digitalizarea inseamna in marea majoritate a cazurilor oscilator local cu sinteza de frecventa , mai mult sau mai putin performant . De regula cu integrat monolitic , sau solutie completa totul intr - unul , cu AFI si " joasa " . Sant aparate de acest gen sub 50 RON . La ce sa te astepti ? ... Partea esentiala ( intrarea , ARF , mixer , RAA si comanda lui ) e slaba , insensibila , zgomotoasa , se supramoduleaza usor , si alte disfunctii . Sant aparate analogice , nu chiar de top, care castiga detasat competitia . Sa nu discut de cele cu dubla conversie , ARF reglabil , banda de trecere variabila etc . O eventuala comparatie trebuie tratata punctual . Sant si " digitale " foarte bune , dar costa . Utilizatorul poate opta pentru ce performante doreste , si eventual cat de incapator are portofelul ... https://www.youtube.com/watch?v=JxdlO7SAIVg https://www.youtube.com/watch?v=BNDWkizCCJM https://www.youtube.com/watch?v=i4Au6HHUDL8 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Care e ideea , ca nu ma prind ... M - ati citat . Eu folosesc pentru portabil asa ceva ( asta cand nu " car " ICOM IC - R20 , mult mai portabil ... ) : http://www.universal-radio.com/catalog/portable/2493.html Unii zic ca ar fi cel mai bun . Are detector sincron , bine implementat . La altele , e mai nereusit . Am sa postez poze reale , cand ajung langa el ... De asemenea , a " venit " cu AN - 1 . De la Grundig , folosesc : http://www.shortwaveradio.ch/radio-e/grundig-sat400-e.htm Nu e chiar rau ... am deblocat scurtele pana la 29.999 kHz . E pacat sa " stea " degeaba ... sant si acolo semnale , sa nu pomenesc de celebrul CB - 27 , 225 MHz ! Editat Septembrie 14, 2015 de gauss Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Gauss, cum ai deblocat scurtele? Ca am si eu unul... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Din placa circuitul de siteza se poate seta pe 29999 conexiunea pinilor. Nu stiu exact care din ei dar am mai citit pe undeva chestia asta... Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Gauss, cum ai deblocat scurtele? Ca am si eu unul... http://myweb.tiscali.co.uk/grundigradioboy/tips.htm Chestii interesante . Should you wish to open up the coverage of a Satellit 400 Professional to 30 MHz, as oppoosed to the standard 26.1 MHz, you need to disconnect diode D23 on the processor board (The one with the LCD and keypad on it.) Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 In legatura cu poza de la #142: nu este o antena retea, ci o retea de antene, cate una pentru fiecare familie din blocul respectiv. Fiecare antena filara (de tip L rasturnat) este izolata la capete cu izolatori de portelan si este independenta de vecinele sale. Comun au doar cei doi suporti circulari de la extremitati. Era cea mai buna solutie estetica in orase pentru functionarea radiourilor cu tuburi din anii '50, ulterior generalizandu-se antenele interioare din ferita. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Aveti idee cum era realizata coborarea ? ... interesante chestii , recunosc inca o data ca habar n - am avut ... ! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Din placa circuitul de siteza se poate seta pe 29999 conexiunea pinilor. Nu stiu exact care din ei dar am mai citit pe undeva chestia asta... Acum am remarcat postarea ... N - are treaba cu nici o conexiune a pinilor , nici cu placa " circuitul de siteza " . Am postat ce trebuie facut ... la mine a functionat ! Pacat ca nu mai am asa tragere de inima ... sa ascult ! Editat Septembrie 15, 2015 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum