Vizitator Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 vreau sa realizez un montaj care sa imi trimita semnalul de pe cablul tv sa zicem din o camera in alta camera a casei dar fara fir folosin un emitatot si un receptor ma gandisem la ceva cu bluetooth sau wireless , ma-i multe nu stiu . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 Nu se poate. Pe cablul TV sunt cateva zeci de canale, ti-ar trebui o latime de banda mult prea mare pentru emitator.Crezi ca daca se putea se mai chinuia cineva sa traga atatea cabluri? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 era o metoda de tansmisie care folosea doua antene parabolice directionate una spre cealalta cred ca pe la 4 Ghz nu cred ca o poti aplica in casa dar poti trimite intr-un sat/cartier vecin cu vizibilitate directa Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 in comert este un montaj care trasmite semnalul de la splitter la televizor numai ca pretul este cam mare ajunge pe la 300 ron. deci se pare ca se poate si este functional. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 am citit de curand pe un site ca deja era in lucru un asemena montaj inca din 2003, iar in 2004 zicea ca ar fi disponibil , spune acolo ca o noua tehnologie wirless cu o banda indejuns de mare ptr a putea transmite semnalul de pe cablu a aparut deci se poate ?A new wireless technology with enough bandwidth to carry cable television signals from a wall-mounted outlet to a TV anywhere in the home could be on the market as early as next year, an industry group said Tuesday.The Multiband OFDM Alliance, led by Texas Instruments, the world's top maker of microchips for cell phones, said it would publish standards for the technology in May. The group said it expected products with the technology, known as ultra wideband, to ship in 2005.Ultra wideband operates at a lower power than the wireless local area network standard known as WiFi, but is capable of handling much larger amounts of data, including streaming video.Jeff Harris, director of business development for General Atomics, said a cable or satellite set-top box, equipped with the technology and connected to a cable outlet, would be able to transmit video to any nearby television equipped to receive ultra wideband. General Atomics is a closely held technology company that is a member of the Multiband OFDM Alliance.Harris said consumers might also be able to transfer images from a digital video camera to a personal computer with the wireless technology. In corporate offices, ultra wideband technology could replace wires in data centers.Existing wireless technologies such as WiFi and Bluetooth serve similar functions, but cannot handle large files like digital video, Harris said. The Multiband OFDM Alliance includes over 50 members worldwide, including Samsung, Matsushita and Nokia.The group said it planned to ship sample silicon chips in the fourth quarter of 2004 and integrated modules in the first quarter of 2005. It expected products using ultra wideband technology to come on the market in the second quarter of 2005. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 OFFTOPIC: Guest, nu vrei tu sa te inregistrezi ca sa stie lumea cu cine vorbeste :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 pai nu sunt inregistrat , altfel cum puteam sa scriu pe acolo . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Nu se poate. Pe cablul TV sunt cateva zeci de canale, ti-ar trebui o latime de banda mult prea mare pentru emitator. Din fericire puterea necesara este extrem de mica. 1-2mW ajung pe departe dintr-o camera in alta. Cum majoritatea canalelor sunt transmise in FIF-UIF (si o parte in hiperbanda, pe langa ele) ar fi nevoie de un emitator cu banda foarte larga sa zicem 50MHz-800MHz terminat intr-o mica antena. Tunerul TV este cel mai bun receptor. Cum semnalul pe cablu este deja modulat pe canalul care trebuie, un AO cu banda de frecventa mentionata la -3dB poate fi suficient pentru a scoate in iesire 0dBm. Din fericire exista astfel de amplificatoare gata de a fi utilizate:http://para.maxim-ic.com/cache/en/results/5172.htmlA doua optiune mai romaneasca este utilizarea unui amplificator de banda larga FIF-UIF care poate fi cumparat din comert, intrarea la cablu TV, iesirea direct pe un dipol dimensionat undeva la mijlocul benzii de interes.Si uite-asa plateste unul si vad toti vecinii... :smt005 Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 :smt001 Pe hartie si in teorie este simplu.Dar ai uitat de atenuarea produsa de aer (la 300MHz ai pentru o distanta 10 m o atenuare de minimum 40dB, la 600MHz ajunge la aproximativ 50dB), de multiplele reflexii, de neadaptarea antenei, etc... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Corect, n-am uitat chiar de loc. Insa si sensibilitatea ultimelor tunere TV este mai buna de 60dB, iar daca e vorba de DBVT ajunge la 80dB.(apropo, am si construit partea de RF a unui DBVT)Nu spune nimeni ca o sa vezi toate cele 50 de canale emise. Ai sanse foarte mari sa vezi vre-o 20 cu toate reflexiile adiacente... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Hai sa nu amestecam DVBT-ul aici.Conform teoriei tale este suficient sa scoatem din amplificatorul CATV un fir si gata am scapat de cablul coaxial... Nu-i asa?.. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Depinde cum arata firul si ce caracteristica de iesire are CATV.In principiu asta merge acceptabil cu un TV avand un tuner adevarat. Motiv pentru care daca pe strada ai un amplificator neecranat de CATV poti prinde o buna parte din programele ce vin pe cablu cu o antena buna.Asta nu e teorie ci din pacate e practica.In ce priveste DBVT poate ne explici principiul de functionare? Link spre comentariu
MifTy Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 vreau sa realizez un montaj care sa imi trimita semnalul de pe cablul tv sa zicem din o camera in alta camera a casei dar fara fir folosin un emitatot si un receptor ma gandisem la ceva cu bluetooth sau wireless , ma-i multe nu stiu .hai să fim serioşi: e ca şi cum te-ai apuca să omori muşte cu tancu'!!! :smt005 serios, se poate. dar bătaia de cap e prea mare, cheltuiala este mult mai mare decât câteva zeci de metri de coaxial, şi rezultatele... în cel mai fericit caz aproape acceptabile... pai nu sunt inregistrat , altfel cum puteam sa scriu pe acolo .???adică dacă erai înregistrat nu puteai posta??? :smt005 :smt005 :smt005 Link spre comentariu
one Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 Aici putem vedea rolul semnelor de punctuatie :partyman: pai nu sunt inregistrat , altfel cum puteam sa scriu pe acolo .Probabil a vrut sa spuna:Pai, nu sunt inregistrat? Altfel, cum puteam posta? Link spre comentariu
cristiansen Postat August 10, 2007 Partajează Postat August 10, 2007 exista un echipament numit videosender fabricat de strong care face ce ai tu nevoie si costa aprox 130 lei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum