Vizitator red_dog4ever Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Dupa ce m-am jucat cu microcontrolerul arduino, cred ca venit vremea, sa fac primul meu amplificator. Acest amplificator il voi construi mai mult ca sa-mi dezvolt abilitatile de electronist. Ma tot uit pe google si nu stiu ce sa construiesc. E cam greu sa obtin tensiune simetrica, asa ca ma bate gandul, sa-l construiesc pentru alimentare asimetrica. As prefera sa folosesc un difuzor de 10w. Nu vad rostul, sa cumpar un difuzor mai mare de 10w, mai ales ca nu-l folosi asa mult. Am gasit acest amplificator cu tda2030, dar pacat ca e pentru alimentare simetrica. http://www.schemeelectronice.com/198/schema-amplificator-8w-tda2030/ Ceva scheme? Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) O schema cu TDA2030 cu alimentare asimetrica: Editat Martie 15, 2015 de Mishu_17 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Cu alimentare asimetrica >> http://tinypic.com/view.php?pic=amtcuh&s=8#.VQWvFY5Eums Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 O schema completa , construita si probata de mine, cu alimentare asimetrica... Link spre comentariu
Vizitator red_dog4ever Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) Am uitat sa precizez ca vroiam amplificator mono. Multumesc pentru cele 3 scheme. Sunt la inceput de drum cu electronica, asa ca as avea cateva intrebari. 1. Conteaza la ce tensiune alimentez, cat timp se afla intre 12-36V? 2. Din ce vad in datasheet, puterea la iesire este de 9w pentru un difuzor de 8ohm. Sa inteleg ca pot folosi un difuzor de 10w cu R=8ohm? Editat Martie 15, 2015 de red_dog4ever Link spre comentariu
validae Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000128.pdf Circuitul suportă și difuzoare de 4 Ohmi, puterea depinde și de impedanța difuzorului și de tensiunea de alimentare (12-36V la alimentare asimetrică). Ai în foaia de aplicație tot ce trebuie, mai ales cablajul care trebuie să îndeplinească anumite condiții (vezi bucla de masă) Link spre comentariu
Vizitator red_dog4ever Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Ms validae. Nu m-am uitat pe grafice cand am intrebat. Ma ajuta cineva, sa inteleg schema originala de la tda2030? Asta ma intereseaza mai mult. Condensatorii cu 2 dungi negre sunt ceramici banuiesc, iar cei cu dungile diferite sunt polarizati. Din ce observ in schema, dunga alba e plusul, dar la intrare condensatorul pare sa fie pus invers. Nu inteleg simbolurile la condesatori. Amplificarea circuitului este (r2+r1)/r1=~30 De ce avem nevoie de o parte din tensiunea de la Vs la intrarea AO? Ma refer la tensiunea de pe R3. C1 lasa sa treaca doar partea AC, iar condensatorului de 2000uF s-a adaugat (fata de schema cu alimentare simetrica) ca sa treaca doar partea de AC, tinand cont ca avem la intrare CC prin rezistenta R3? De ce s-a adaugat rezistenta de 1ohm in serie cu condensatorul? Inca o intrebare care nu are legatura cu subiectul. Ce este alimentatorul pulsatoriu? Nu am gasit prea multe rezultate pe google. Editat Martie 18, 2015 de red_dog4ever Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum