Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idee ciudata - drona alimentata solar

Mondan

Postări Recomandate

Fiecare celula adauga greutate, greutate care trebuie sa fie sustinuta de mai mult aer, care adauga mai multa suprafata, care ii mareste suprafata si mai mult si vantul il impinge mai usor.

"Companiile" care lupta sa faca dirijabile (care or fi alea?) nu folosesc energie solara ca sa le manevreze, ai descoperi ca nu ai energia sa lupti contra vantului si ca te duci unde vrea el.

N-am spus ca folosesc energie solara , dar asta nu inseamna ca un rc n-ar putea sa o faca , in opinia mea pentru un panou de 120 w cu o greutate 1.2 kg nu e mult.https://www.youtube.com/watch?v=aigC6W2GUl8

Spre uimirea mea vad ca si exista firme ce produc dirijabile rc ... dar ce nu exista astazi ...si sa mai gasesc si de vanzare la noi in tara la un search pe google ... da .. deci exista de toate in lume...

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

cu 120w (chiar daca aia este valoarea teoretica si valoarea reala pe care o obti pe drona e mai putin de un sfert) nu poti sa lupti impotriva vantului cu un dirijabil.

Scoate mana pe geam la masina si vezi ce forta are vantul, apoi multiplica asta cu vreo 100 ori minim (cat de mic o sa fie dirijabilul? 100 palme?) si gandeste-te ce forta ai nevoie nu ca sa il menti, ci sa avansezi cu o viteza acceptabila impotriva vantului (50-70km/ora viteza).

Daca nu te intereseaza directia, montezi pe dirijabil mini elici eoliene si incarci bateriile in timp ce te plimba.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Aici se vorbea de drone care pot sa aterizeze pe casele oamenilor, pe stalpi (desi este imposibil asta din cauza turbulentelor nu ai precizia aia).

Am specificat de cateva ori, se pot face drone, dirijabile si orice care sa pluteasca solar, (solar impulse) dar nu facute in casa de cineva, la costuri sub cateva milioane de $, si nu la dimensiunea de sub 1metru. Toate astea care plutesc au 60-70m, dimensiunea unui Boeing.

Amestecam merele cu perele.

Domnule T.Sorin ne tot umpli capul cu energia alternativa si cat de nemaipomenita este fara sa prezinti nimic efectiv. Eu din toate calculele facute vad ca la final energia alternativa este sustinuta de energia nucleara, petrol si carbune incepand din clipa de productie, intretinere si pana la moartea echipamentelor alternative. Eu am pe factura de curent, pe langa pretul curentului consumat si certificatele verzi care sunt subventii pentru asa ceva, adica se pare ca doar le platesc ca sa le tina in functiune, dupa ce platesc curentul.

Poate ar fi frumos sa vi cu ceva efectiv nu doar cu articole SF de pe net si teorii netestate decat de oameni aleatori pe youtube in cautarea de vizitatori.

Unii dintre noi au studiat si chiar construit drone de anturanta pe cat este posibil in momentul actual

Posted Image

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Aveti dreptate domnule #dany_cta . Calculele dumneavoastra sunt fara indoiala corecte si nu pot sa le infirm . Ma bucur foarte mult sa vad ca ati lucrat la o drona de asa dimensiuni , si va doresc cat mai multe proiecte daca va pasioneaza si pe dumneavoastra. Cu stima T.Sorin. Mi-ar face placere sa vad ca discutia pe acest topic , va evolua catre titlul topicului , in opnia mea , ideea nu e deloc ciudata , si daca nu se reuseste satisfacea necesarului de energie exclusiv solar , cel putin acest sistem va putea oferi o durata mai lunga de zbor. Toate cele bune ! La Multi Ani , suntem cu totii romani !

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

https://www.youtube.com/watch?v=rMkPjBf6dNQAcesta este ultimul video pe care-l mai atasez acestui topic .Prezinta niste realitati interesante referitoare la alimentarea cu energie fotovoltaica pe care probabil unii le vor considera folositoare iar altii le vor nega .,,Unii dintre noi au studiat''- studiem pana murim , unii mai putin altii mai mult.Cu tot respectul domule : dany_cta .

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

Ma gandeamcum cum sa faci o drona sa colinde...toata tara.........

- Zobara 30 minute dupa care o "parchezi" undeva (remote prin GSM) sa nu ti-o poat fura,

unde va sta 10 ore l soare ca sa se incarce.

Unde ar putea sa se opresca - pe vreo casa ceva.........

Asta este subiectul discutiei. Nu o drona care pleaca mereu din acelasi loc si are zona de explorare limitata de jumatate din distanta ei maxima de zbor.

Ci una care poate ori sa zboare nonstop, ori sa se parcheze si sa continue din acelasi loc. Dronele de tip avion nu pot sa se parcheze si nici nu pot sa zboare nonstop.

Acum lasa-ma sa te intreb domnule T.Sorin, drona prezentata de tine intr-un filmulet pe youtube facut de altii, se incadreaza in vre-o categorie ? Poate sa isi incarce bateriile astfel incat sa zboare toata noaptea si sa nu fie nevoie sa aterizeze pe casele oamenilor ? Sau poate sa aterizeze pe casele oamenilor ?

De planat in aer pot sa iti arat ca se planeaza si cu 0 energie, chiar mai mult decat drona aia, fara nici o solara necesara si fara nici un motor, fara nici un balon cu heliu sau altceva. Dar nu este o solutie pe care sa te bazezi sau sa o automatizezi, doar ca si asta e buna de facut un film pe youtube pe care inginerii sa il dea exemplu mereu "uite ca asa se poate face" fara sa stie cate alte prabusiri au existat pana a reusit sa faca filmul ala si cate prabusiri au existat dupa aia.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

V-am trimis un mesaj in privat , mi-ar face placere sa discutam acolo pentru a nu mai exemplifica in permanenta contradictia ideilor noastre aici . N-am contestat ca se poate plana cu energie 0 , nici mie nu-mi sunt total straine aeromodelele .Sunt convins ca-mi puteti arata , dar nu despre a ma convinge pe mine este vorba , ci a discuta despre realizarea unui asemena proiect caruia personal nu-i vad utilitatea.. Cu toate acestea initiatorul topicului vad ca nu mai este interesat de subiectul curent.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări