Vizitator Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Au aparut si drone cu aripi x-wing ca-n star wars. Se poate cumpara din magazin Parrot Swing, decoleaza vertical si zboara ca un avion, probabil cu autonomie mai mare decat o drona normala. Marea diferenta fata de un planor, pe langa suprafata mare de expunere pe care o ofera aripile este faptul ca odata in aer motorul merge la turatii mici, foloseste curenti termici ca sa urce , planeaza fara consum de energie. A facut Red Bull avionul solar impulse care a stat zile in sir in aer cu pilot, o drona mult mai usoara nu cred ca e ceva utopic, probabil ca deja exista drone de spionaj care stau la mare inaltime. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 25, 2016 Partajează Postat Noiembrie 25, 2016 Dupa parerea ta un planor nu foloseste curentii termici ca sa urce ? https://ro.wikipedia.org/wiki/Planor Majoritatea planoarelor nu au motor deci nu consuma energie in faza de zbor, doar la decolare. Solar impulse nu este facut de Red Bull. Solar impulse are o configuratie de planor, cu anvergura mare, caci motoarele electrice nu au suficienta putere pentru a-i imprima viteza si apoi are nevoie de suprafata pentru panouri. X-wing nu aduce nici un avantaj nou, este doar un model din film. Pentru marirea suprafetei portante s-au construit biplane si triplane acum aproape 100 ani. X-wing are maxim aceleasi beneficii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Poate am uitat vreo virgula, da, asta am vrut sa zic ca planorul foloseste curenti termici ca sa urce, de fapt doar asta are la dispozitie, in afara de pedale. Ideea era ca o drona similara planorului se preteaza foarte bine la celule solare sau mult mai bine decat una compacta cu 4 motoare verticale. Si ca sa precizam, planoarele chiar nu au motor, toate, alea cu motor sunt motoplanoare. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Daca astia de la Parrot sunt asa de tari, cat de mult le zboara dronele ? 15minute ? Cred ca aici se vorbea de o drona care sa zboare mult. Cand are 4 motoare si 4 elici mici nu o sa reuseasca sa aiba autonomie, ci manevrabilitate. Daca vrei autonomie iti trebuie un sigur motor si elice cat mai mare, peste 18inch deci vorbim de o elice de jumatate de metru. Problema cu solar este ca celulele solare adauga greutate, si ca sa menti tot angrenajul in aer "costa" mai mult decat produc celulele respective. Ai avea randament doar la dimensiuni extreme, zeci de metrii, nu la ceva mic. Editat Noiembrie 26, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Nu-s tari de loc cei de la Parrot, alte drone sunt in topul vanzarilor pe la magazine..Discutia era ca drona poate fi si cu aripi, si cu elice, si cu balon cu gaz, etc. Nu trebuie puse celule solare pe o suprafata de doua plane si invarti motoare de 10A. Am vazut pe net thin-film solar cells, ceva foarte flexibil, nu stiu cat de greu o fi, dar tehnologia evolueaza. In mod sigur vom apuca supraveghere cu drone autonome. In Black Mirror e un episod frumusel cu asa ceva. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Sunt celule flexibile dar suprafata necesara tot aia este.Vezi ca exista o gramada de incercari pe net cu ultimele tehnologii pe drone mici, niciuna reusita. Tot motoarele cu benzina detin recordurile la drone mici.Daca o drona avion nu are spatiu destul pe aripi ca sa alimenteze motorul, la un quadcopter unde le pui? Link spre comentariu
Vizitator ShazamMafia Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_Impulse Iaca, cam așa trebuie sa arate un avion solar,cat despre transformarea lui in ceva autonom, nu o sa fie facuta cu cu controlerele chinezesti, ci cu sisteme redundante facute de ingineri daia... bine plătiți. Niciodata, nimeni, nu o sa îți permita sa parchezi drona din acoperiș in acoperiș, chiar dacă este cât o vrabie. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 [*]Length: 21.85 m (71.7 ft) [*]Wingspan: 63.4 m (208 ft) [*]Height: 6.40 m (21.0 ft) Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 @cocochanel, de unde ai scos ca Solar Impulse a fost "facut" de Red Bull? Politehnica din Lausanne + sponsorii Omega SA, Solvay, Schindler, ABB sunt cei ce au facut acest avion. Unde dai, si unde crapa! Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Prima postare m-a cam pus pe...ganduri....?? Sa am "grija" unde o ..."parchez"" ,poate...o fura cineva...!!! Alo,...DESTEPTAREA....Aici,Romania...unde NU exista...HOTI(deci...nu avem nevoie de...PUSCARII(inchisori) aici sunt.. doar.omeni...."SARACI dar...CINSTITI" ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Bine ca stiti sa cititi pe wikipedia. Am gresit si eu si hopa toata lumea cunoaste politehnica din lausanne. Sincer sa fiu traiesc cu impresia , gresita desigur, ca toate proiectele mai ciudate sunt sponsorizate de Red Bull, pe care nu l-am incercat niciodata, sau de Richard Branson la care am fost client vreo doi ani cand a aparut virgin la mine. Gata, ma duc sa-mi dau foc ca sa am cenusa sa-mi pun in cap. Link spre comentariu
T.Sorin Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 (editat) Gata, ma duc sa-mi dau foc ca sa am cenusa sa-mi pun in cap. E prea frumoasa lumea stimabile , pentru suparari fara sens ... Ne permitem luxul de a invata o viata si de a nu stapani in mare parte nici un domeniu , si sa ne avem sfarsitul fara cu prea multe cunostinte in cap .Un video despre un dirijabil rc :https://www.youtube.com/watch?v=WE8HOPWg4Y0Mi se pare o abordare interesanta cu privire la topicul deschis , pe baza multiplelor avantaje ale acestei unitati de transport , in special cu privire la economia energetica in raport cu dronele ... Editat Noiembrie 27, 2016 de T.Sorin Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 (editat) E bine sa incepi sa faci o drona mica "de anduranta", apoi o sa incepi sa intelegi limitarile si posibilitatea de a o alimenta solar si cat de mult ajuta. Daca ai doua motoare, deja e prea mult. Daca ai un singur motor, poate sa fie un singur format si nici nu poate sa aterizeze sau decoleze oriunde si probabil nici nu o sa iti permiti luxul sa ii faci tren de aterizare/decolare la cata greutate ar adauga si aerodinamica pierduta. Doar cu un quad ai putea sa decolezi/aterizezi unde vrei dar el nu se poate mentine in zbor solar niciodata, ori sa aterizezi la fiecare 15minute de zbor ca sa incarci bateriile parca contrazice scopul topicului. Dirijabilele au suprafata prea mare ca sa fie manevrabile cu energie solara, o sa fie impins de vant la nimereala. Daca nu te intereseaza directia cumpara un prezervativ, il incarci cu heliu, legi o camera de el si gata. Editat Noiembrie 27, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
T.Sorin Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Dirijabilele au suprafata prea mare ca sa fie manevrabile cu energie solara, o sa fie impins de vant la nimereala. Daca nu te intereseaza directia cumpara un prezervativ, il incarci cu heliu, legi o camera de el si gata. Hmmm ... interesant as spune si modul de exprimare : ,, manevrabile cu energie solara '' , stiti ce inteleg eu ? Ca il dirijeaza soarele , si ma intreb oare cum ... sunt curios ce inteleg si altii.... deci asta era problema , ca ''au o suprafata prea mare ca sa fie manevrabile cu energie solara '', m-am dumerit perfect Deci suprafara constituie un lucru bun pentru montarea unor elemente fotovoltaice usoare : panouri flexibile spre exemplu - > la 100-120w cu celule flexibile are vreo 1.2 Kg .Daca este balon cu aer cald poate ,, o sa fie impins de vant la nimereala '' , si daca era asa , nu se mai luptau companiile sa faca dirijabile de milioane de dolari fie ca ne referim la scopul civil sau militar . Eu cred ca motivul pentru care firmele se zbat sa dezolte ceva in acest sector este ca vad o oportunitate in directia dirijabilelor .''Daca nu te intereseaza directia cumpara un prezervativ, il incarci cu heliu, legi o camera de el si gata. '' -> ,,Aflarea in treaba este isprava omului neputincios '' spunea Petre Tutea. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Fiecare celula adauga greutate, greutate care trebuie sa fie sustinuta de mai mult aer, care adauga mai multa suprafata, care ii mareste suprafata si mai mult si vantul il impinge mai usor. "Companiile" care lupta sa faca dirijabile (care or fi alea?) nu folosesc energie solara ca sa le manevreze, ai descoperi ca nu ai energia sa lupti contra vantului si ca te duci unde vrea el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum