Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Idee ciudata - drona alimentata solar

Mondan

Postări Recomandate

Ma gandeamcum cum sa  faci o drona sa colinde...toata tara.........

Pai alimetata din nisrte panouri fotovoltatice astfel;

- Ai o harta cu semnalul GSM. drona e controlata prin GSM.

- Dispune de un panou solar usor.

- Zobara 30 minute dupa care o "parchezi" undeva (remote prin GSM) sa nu ti-o poat fura,

unde va sta 10 ore l soare ca sa se incarce.

Unde ar putea sa se opresca - pe vreo casa ceva.........

Ar fi ideal daca ar putea decide singura locul in care se poate opri.......Dar aici si ARM la  1GHz e prea slab......

Link spre comentariu

Ideea este, intr-adevar, ciudata. O drona poate fi de tip avion sau de tip elicopter. Cea de tip elicopter consuma mult si are viteza mica, este dusa de vant. Nu are loc nici pentru panouri solare. Cea de tip avion este mai economica si mai rapida, se pot pune panouri pe aripi, dar nu poate ateriza intr-un cuib de barza.

Link spre comentariu

Ideea este, intr-adevar, ciudata. O drona poate fi de tip avion sau de tip elicopter. Cea de tip elicopter consuma mult si are viteza mica, este dusa de vant. Nu are loc nici pentru panouri solare. Cea de tip avion este mai economica si mai rapida, se pot pune panouri pe aripi, dar nu poate ateriza intr-un cuib de barza.

Nu cumva o barza ar fi solutia ? ... sau o " stafeta " de berze !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Poate celulele solare thinfilm, alea flexibile ar putea fi o solutie. sunt foarte usoare si am inteles ca au randament mai bun decat cele clasice din sticla. In plus, daca pica barzoiul, nu se sparg.

Link spre comentariu

Ideea este, intr-adevar, ciudata. O drona poate fi de tip avion sau de tip elicopter. Cea de tip elicopter consuma mult si are viteza mica, este dusa de vant. Nu are loc nici pentru panouri solare. Cea de tip avion este mai economica si mai rapida, se pot pune panouri pe aripi, dar nu poate ateriza intr-un cuib de barza.             -------------------------Ma refeream la quadrucopter cu sistem automat de stabilizare a pozitiei, -----Nu reusesc sa scriu altfel decat asa, in boxul asta de citat.

Link spre comentariu

Eu aș vedea o astfel de dronă ca un mic Zeppelin cu heliu și propulsie electrică, acoperit parțial cu celule solare thin film. Menținerea traseului stabilit și a înălțimii de zbor asigurată automat, astfel ca operatorul uman să fie cât mai puțin timp implicat în controlul la distanță al dronei. O minicameră ar filma și transmite pachete de date periodic, sau în mod continuu pentru cazul corecțiilor de traseu. Ar fi problematică stabilitatea pe vreme rea și mai ales asigurarea unei aterizări în locuri suficient de protejate pe timpul nopții....

Link spre comentariu

Nu merge reglarea inaltimii ... e ca in bancu ' ala cu Bula : " Tata , cum urca balonu ' ? ... Arunci lestu ' ... Si cand e de coborat ? ... Aaaaaa - pui lestu ' la loc ! " .  Dupa 2 - 3 manevre , se duce rezerva de heliu ... Altimetru laser pentru aterizare , valva cu comanda proportionala cu debit mic , cu 3 cai , pentru alimentare / golire balon . Altimetru barometric pentru inaltimea de zbor , etc .  Nu mai scriu , ca iar ma injura lumea ...

P .S . - la modul serios ! A mai fost o discutie pe Elforum ... cu un nene care vroia sa faca o drona cu motor reactiv ... nu s - a mai auzit nimic ... probabil s - a sesizat cine trebuie ! 

Ce vroiam sa spun ... exista o reglementare , aparuta dupa accidentul cu Iovan ... referitoare la folosirea dronelor . Ar fi bine de citit ( si eventual de inteles si luat SEAMA ! ) . Mai             departe ... crede si face fiecare ce vrea !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cred ca ar fi o mare problema daca drona s-ar interesecta cu vreun avion sau elicopter.Colinda,colinda,dar pe unde?Chiar daca ideea ar fi realizabila,un mare impediment e aterizarea ,,orbeasca",cum o ghidezi sa aterizeze unde trebuie?Si cine-ti garanteaza ca pana se incarca nu suteste cineva panourile?Plus ca nu cred ca e prea legala chestia cu colindatul spatiului aerian,ti-o ginesc astia cu radarele si-ti tranteste o rachetica in drona ...plus vreo amenda daca te dibuie.

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu

Daca e destul de " jos " radarul e " orb " . Nu spun cat ( de jos ... ) , ca mai am lucrari de terminat ... Racheta , nu ... e prea scumpa . Si s - ar putea sa ... nu spun , ca .... . Merge prastia ... plus ca s - au inventat si elicopterele ( militare ) ...

La modul serios , n - am glumit cu reglementarea . Nu e de amenda , e penal ... ca sa nu zic ca poti fi incadrat la culegere de informatii , violarea spatiului aerian cu o aeronava neautorizata , sau , si  mai rau , la terorism . Sau la toate trei ... In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Prea jos inseamna potentiale obstacole.Ar merge daca ar fi vizibilitate directa,in rest...Nu zic ca n-ar fi realizabila o asemenea drona,dar nu cred ca la nivel de amator si zborul cred ca trebuie neaparat autorizat.Vorbim totusi de ceva care zboara aproximativ orbeste prin spatiul aerian.Cum ar fi daca s-ar nimeri sa zboare deasupra vreunui poligon in timpul vreunui exercitiu militar?

Link spre comentariu

Ideea este foarte interesanta, iar sugestia lui Validae buna.

Nu este o problema cu urcarea/coborarea in cazul unui dirijabil, este exact ca si in cazul unui avion, nu se utilizeaza lest.

Singura problema este pierderea de gaz, dar intr-un moment initial o putem neglija.

Cred ca ati auzit de Solar Impulse - acum face inconjurul lumii, ideea este de a demonstra ca se poate zbura noaptea cu energia acumulata in cursul zilei.

Pentru un avion alimentat cu celule solare, ideala este arhitectura tip planor - anvergura mare, viteza mica. Un planor poate folosi curentii ascendenti pentru a urca.

Pentru aterizare vad anumite dificultati, practic ar trebui sa ai piste de aterizare si nu cred ca le poate alege singur. Mai sigur ar fi sa zboare continuu.

O solutie pentru aterizarea verticala ar fi varianta "tilt-rotor".

Corecteaza te rog titlul, scrie: Ideea

http://scri.ro/ideea-ideia-idea-104.html/comment-page-1

Editat de one
Link spre comentariu

Sper că nu a crezut nimeni că vom realiza așa ceva la modul real.Eu am luat acest topic doar ca pe un ,,brainstorming,, sau o dezbatere în grup despre cum ar fi mai bine de realizat o astfel de mașinărie.....este clar că nu poți folosi legal pe oriunde în spațiul aerian așa ceva...  Referitor la titlul topicului, editarea (corectarea) lui nu mai poate fi făcută din păcate decât de Administrator, fiindcă momentan această secțiune nu are moderator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări