Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit Hu

Adamath_2006

Postări Recomandate

In urmatoarele zile voi incepe lucrul la o statie simpluta ce sigur a mai fost incercata si de colegi.

Voi pune etapele realizarii, fisierele utile pentru cablaj si poze sugestive.

Acesta este proiectul pe care il abordez. Ciocanul de lipit cu care imperechez aceasta statie este Pensol Irone-N.

Si trafo-ul utilizat este unul de 24v-2A.

Posted Image

in urmatorul post voi adauga documentatia de care dispun.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Eu as vrea sa il folosesc pe acela dar daca este nevoie si nu face fata am si capacitate mai mare, 20/5A, 24/5A.

O sa testez terenul sa vad cum se prezinta asa si daca nu are randament folosesc altceva.

Pentru mine timpi de incalzire nu conteaza prea mult dar conteaza ca trafo-ul sa nu fie fierbinte cand este pusa in functiune.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Sunt un om al spiritului practic, prefer simplitatea si nu sunt pasionat de prea multe leduri, beculete, afisaje.  etc.

Nu sunt deasemenea un mare fan al smd-urilor si prefer lucratura clasica, astfel utilitatea unei statii mai complexe scade. 

Poate sunt eu mai purist dar din punctul meu de vedere si al utilitatii pentru ce am eu nevoie este arhisuficient.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Traful folosit dupa cum am gandit eu proiectul de statie de lipit cu posibilitatea de montare minibormasina cablaje in aceasi cutie. 24v/2A, 12v/0,5A :

Cu multumiri pentru Domnul Puiu sau utilizatorul vera, realizarea ii apartine. Eu doar am cosmetizat un pic firele.

Posted Image

Ps : o sa revin cu partea de componente completa si sper ca maine, poimaine si cu cablajul realizat.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Pentru comoditatea colegilor sau lista de achizitii :

Necesar Statie de lipit HU

Suport siguranta cablaj 5x20, Siguranta fuzibila 5x20 – 2,5ACondensatori  : 470uf/63v – 1, 10uf/63v – 1, 220uf/63v – 1, 47uf/63v – 1 (se poate merge si pe valorile din schema dar eu am preferat sa iau acelasi voltaj, aceasi firma, aceasi serie - Fujicon RK 63v)Rezistente : 510 – 1, 330 – 1, 390 – 1, 470 – 2, 100 – 1, 1k – 2, 3k3 – 1, 10k – 3, 51k  - 1, 150k  - 1, 360k - 11n4007 – 22k2 Semireglabili multitura – 2Lm7808 – 1Moc3061 – 1BT139 – 1Lm324N – 1Potentiometru liniar 100k mono – 1Conectori cablaj : 2 pini – 3, 3 pini – 1 (parte optionala in cazul in care nu ii agreati)Radiatoare + Mica to220  : 1 pt Bt139, 1 pt lm7808Leduri : Led verde – 1, Led rosu – 1

Ps: Mie unul mi-ar fi fost utila sa gasesc una ca sa o printez si sa le iau :))

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Asta este rezolutia maxima.

Ps : Desi pe montajul de mai sus nu apare un radiator pe lm7808 ar fi indicat.

Dupa 5 min de folosinta a statiei acesta cam "frige". Eu unul l-am ajutat cu un radiator to220 si momentan temperatura este ceva mai scazuta.

Posted Image

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Si am uitat sa precizez. Ca sa nu aveti 5-7V pe iesirea letconului, inlocuiti ultimele rezistente de pe Bt139 : 330R si 390R si intrarea la Moc3061 cu strapuri.

Dupa modificare tensiunile sunt in barem.

termocupla 0.3v

rezistenta 19-22v

Atentie la trafo folosit.

De exemplu :

cu un trafo 24V/2A tensiunea este 21-22v

cu un trafo 24V/5A tensiunea de iesire este 24-25v (adica se arde rezistenta letconului)

Posted Image

Posted Image

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Sunt mai multe scheme dar daca dracu m-a pus sa o fac pe asta :)))

Acum daca s-au apucat si altii de ea macar sa ii ajut sa o scoata la capat cu schema data.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări