Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Alpine MRV 1000

Miki Spaga

Postări Recomandate

Va salut, am si eu o problema. 

Incerc sa vad daca e ceva ars sau nu inainte sa fac o proba la amplificatorul mai sus mentionat.

Cel care l-a avut inainte a zis ca "arsura" respectiva,e din cauza ca a avut cablul de masa subdimensionat.

Eu am mai incercat si pe un alt forum si baietii mi-au zis ca s-ar putea sa-i fi pus alimentarea inver (- in loc de + ).

Acum am verificat in mare una alta la el. Tranzistorii finali (cei de langa locul respectiv sunt buni), am continuitate pe traseele respective, inclusiv intre masa si trafuri, masa si trasee s.a.

Am verificat dioda prostului, eu am indentificat-o ca fiind cea mare verde de langa trafuri (imediat dupa borna de alimentare cu 12V). 

Am obtinut urmatoarele valori cand am masurat dioda respectiva. 

Nu e pct meu forte electronica asa ca va rog sa aveti putina rabdare cu mine si intelegere

Precizez ca valorile diodei masurate, scoasa din circuit era 159.4 n F

Cu dioda in circuit valorile de mai jos.

in modul ohmi dar in auto : 160.6 K ohm
In auto mode 164.4 n F nu stiu totusi ce reprezinta valorile astea
In diode mode 0.710 V

Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca totusi nu e nimic ars in el la prima vedere si primele teste si in al 2-lea rand ce pot sa fac cu zona exfoliata a traseelor?

Continuitate am, deci nu sunt intrerupte, pot sa remediez si sa o lipesc inapoi ?

In alta ordine de idei, ce altceva as putea sa mai verific sau sa incerc sa repar?

Niste poze o sa urc de acasa, mai pe seara deoarece nu sunt la mine in momentul de fata. 

post-179477-0-50097100-1429452879_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

6

• gymy

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

maine vreau sa-i fac o proba iar in cazul in care totul merge ok, vreau sa mai cresc volumul putin. 

ce vreau sa va intreb : zona exfoliata poate sa-mi faca probleme ???in sensul ca exista sanse sa faca scurt ceva ca la un contact imperfect??

Link spre comentariu

am facut azi o proba cu el. 

l-am conectat, s-a apris ledul verde si am inceput sa aud in difuzorul de contact sunet. 

pt moment sa zicem ca e ok. maine mai verificam la el. poate reusesc sa scot ceva ceva mai multa putere. sa vad daca ce difuzor mai mare gasesc pe aici prin casa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări