Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placi de sunet

MifTy

Postări Recomandate

aş fi interesat de experienţele voastre în materie de plăci de sunet, plus driverele aferente...

nu de alta, dar se pare că unele plăci de sunet sunt mai potrivite pentru voce decât pentru ascultat muzică...

N.B. discutăm EXCLUSIV despre plăci cu care aţi avut de-a face personal, şi care v-au făcut surprize mai mult sau mai puţin plăcute, nu texte gen "mi-a spus un amic/unchi/vecin că aia e praştie şi ailaltă rulez"!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• MifTy

2

• Blind

2

• Yo4You

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creative SoundBlaster LIve! 5.1A functionat bine...pana mi s-au ars 4 canale la ea; nu ma intrebati de ce, eu nu am facut nimic exagerat; la fel a patit si un amic de al meu, tot cele 4 canale "esentiale" ( front si rear ).Daca nu folositi setarile lor pt bas si treble suna bine cam pana la 60 %, dupa aia isi pierde destul de mult din calitate si basul devine bubuit si inaltele fasaite. Eu le folosean la 50 %, la default.Acum folosesc o placa de suent integrata pe palca de baza ( porcarie, dar nu am bani de alta... ) AC97. FUnctioneaza destul de bine,d ar sa nu va asteptati la nimic sun 40 Hz si la nimic peste 16-18 khz ca nu ies cum trebuie ( plm, am auzit un fel de ultrasunete la peisele care urca peste 19 kHz, deci nu cereti de unde un este ). In rest nu o tin la nimic la 100 %, cam 75-80 % la volum atat din volumul master cat si din wave. Restul sunt pe mute.

Link spre comentariu

Legat de AC97. Am folosit si eu asa ceva aproximativ un an. Subscriu la parerea lui Snake. wave-ul sa nu fie mai mult de 80-85% pentru ca incep paraiturile si distorsiunile. In cazul masterului..aceeas poveste.

Printre problemele ce apar in cazul ac97 (nu stiu daca se manifesta si pe alte calculatoare) se poate aminti si existenta unui mic pacanit dupa ce inchizi winampul sau alt program care folosea placa de sunet.

Daca aveti de ales intre placi de baza cu AC97 si Soundmax (se gaseste de obicei pe placile cu chipset intel) alegeti Soundmax. Asta am eu in clipa de fata si pot spune ca se simte diferenta. Claritatea sunetului este mai mare la Soundmax fata de AC97, plus ca pacanitul acela lipseste...

Link spre comentariu

Eu am trecut la acele setari dupa ce m-am jucat cu mixerul din linux ( Kmixer ) si amobservat o diferenta in sunet, si ma refer la calitatea anumitor frecvente. CHipul audio e nVidia si sunt multumit de ea. Vreau ca in viitor, cum o sa folosesc placa de sunet numai pt muzica, sa achizitionez M-Audio Audiophile 192. Deci daca a folosit cineva aceasta palca il rog frumos sa-mi faca si mie un review legat de performantlee sale. As fi putut sa achizitionez o palca M Audio Delta 1010T, dar pur si simplu prea multe intrari si iesiri, lucru care crestea pretul si pe mine nu ma avantaja deloc, eu avand nevoie doar de o iesire stereo, nu de 4 sau 10 cate avea placa aceea.Apropo de M Audio audiophile, merge cu succes pe linux ? ( daca a folosit cineva, sau daca macar a citit pe undeva ).

Link spre comentariu

Eu am acuma un 4.1 Mad dog multimedia e cu tipla cum zic unii e adusa din america si tot un gunoi e.Stimatzi forumisti daca vedetzi Chipsetul CMI8738 fugitzi ca de dracu de el e un gunoi are un zgomot de fond si imi aud si miscarile mouseului , e intr-o stare jalnica chipsetul poate sa fie facuta placa audio si de dumnezeu cand ai vazut ca scrie CMI nici sa nu te mai bagi in seama !

Link spre comentariu

Eu am placa de sunet integrata este Soundstorm-ul de la Nvidia cipsetul cred ca e alc650 are dolbi digital iesire spdif optica si coaxiala eu sint foarte multumit de solutie. Am uitat sa precizez ca placa de baza este MSI.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări