Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV KENSTAR

gigi56

Postări Recomandate

Nu cred ca un depanaror care se ocupa cu reparatiea TV- urilor a ramas rau în urma fra osciloscop,fiecare dintre noi care repara TV au metodele lui de a repara si cred ca se descura cu bine.

O zi buna

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

13

• dan cod

11

• dan-a2

4

• cornel1962

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am peste 200 reparatii tv fara osciloscop,dar nu spun ca nu e eficent ,te poate scoate din multe incurcaturi,am dat cateva tv-uri deoparte fara un verdict sigur daca era un osciloscop,sigur reuseam un verdict 90% asupra defectului,oricum avand in vedere ca internetul este destul de accesibil cred ca multe din defecte se pot rezolva online,cum ?? simplu ,cineva care a intalnit un defect al unui tv si sa chinuit ceva timp si pana la urma a folosit si osciloscopul pentru elucidara defectului,a dat un raspuns pe forum asupra defectului altui depanator care sa chinuit la randul lui dar neavand osciloscop nu a reusit sa rezolve problema,asa ca forumul si bunavointa celui ce a rezolvat defectul au dus la repararea fara osciloscop,sau se mai poate aplica si metoda schimbarii unui grup de componente pana la rezolvarea defectului,dar ce te faci cand defectul e pe vre-o componenta smd tranzistor dioda si la masuratarea cu multymeterul totul e ok,si cand pui osciloscopul vezi ca e ceva in neregula ? personal am un osciloscop e110 parca ,luat de ocazie defect pe care l-am desfacut si am gasit un scurt pe unul din module ,cred ca pe cel de intrare a impulusurilor din testere,dar era asa de inghesuit ca mi-a fost lene sa-l chinui prea mult ,asa ca a ramas in stby,pana cand oi avea chef de el,deci parerea mea ca un osciloscop este necesar in zilele noastre,si absolut necesar in generatia noua de tv-uri lcd plasme etc,ps eu nu repar orice parte electronica din lipsa de cunostinte sau chiar din lipsa de interes ,cand te pomenesti cu vre-un client cu vre-o telecomanda distrusa (pe care trebuie sa scrie la gunoi_) si vezi ca el totusi vrea sa o repare ,cu toate ca una noua e 15-20lei i-ti vine sa io dai in cap ,asa ca ori nul bagi in seama ori o faci gratis pentru ca nu ai cei cere ,nu mai zic de toate jafurile de electronice din ziua de azi care sant cusute cu cablaje multy strat si la care nu gasesti nici un fel de documentatie,la gunoi cu ele ca asta a fost si rolul lor ,,unica folosinta,,sa tina cat e garantia daca e cu noroc,personal m-am apucat de reparat dupa armata ,cand in permisie fiind se stricase tv-ul color spectra sk2 luat cu cca 3ani inainte de la un sh,asa ca mama a chemat un meserias ,verdictul 2 tiristori dusi ,cost reparatie 700 mii lei ,la un salar de 950lei e ceva,si uite asa se strica tv ul la cca 3 luni 700mii,asta sa intamplat de 3 ori ,a patra oara eram acasa, am luat tv-ul si l-am izbit de pamant, si m-am chinuit de am reparat un tv alb negru ,si am zis decat sa dau 700lei la trei luni mai degraba ma uit la alb negru,si in timp am cumparat sau chiar primit de la cunostiinte tv-uri defecte pe care le am chinuit pana le-am facut de piese sau de vanzare,era inca vremea sh-ului in acest domeniu si se merita sa cumperi 1-2-3buc de tv defecte si cu ceva noroc faceai 2-din trei pe care le vindeai cu 1,5-2mil lei .etc. si uite asa am invatat am mai intrebat si pe alti ce erau depanatori la un prieten gaseam scheme pe net ,fiind si el de meserie,netul fiind un lux atunci nu aveam alte posibilitati,bine inteles ca acum totul e mai simplu cu internet acasa ,sfaturi pe forumuri scheme etc

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Buna ziua , 

Revin ca acest TV de sus mentionat,am montat circuitul TDA 8174A am schimbat C449 sI C 409 am vrerificat si restul componetelor si nu s-a gasi nimic defect ,si pun TV - ul in fuctiune si surpriza dupa cum am mentionat nu se aprinde filamentul nu este fit la cuperca ,tensiunea pe B1- R562 este de 109v ,si pe R414 tot 109v, final linii V411 este bun .Nu gasesc defectul.va rog pe dvs sa ma ajutati ce sa mai schimb, sau sa verific ,sau poate e defect trafo linii cum am mentionat  ,dar astept parerea dvs .

V multumesc

Link spre comentariu

Voi deschide un topic la AMC sa vad parerile altora.Aici e pe langa subiect.

nu stiu daca este vre-un topic in care se explica cat de cat regulile de baza in folosirea unui osciloscop,ce nu se recomanda a se face cu un osciloscop,cestii de genul asta ,ce testere se folosesc,chiar si metodele de masurare pentru incepatori,ca poate intr-o buna zi ma voi ocupa de al meu si tot in cui va sta din lipsa cat de cat a unui manual de folosinta,etc

Link spre comentariu

Da si eu i-mi bag  ,,nasul '' de vreo  25 de ani in tv.-uri  dar mereu se iveste  ceva  care sa-ti trebuiasca  osciloscop, din pacate al meu (romanesc ) a decedat demuult  !!

Un osciloscop  este indispensabil unui  electronist !!

Link spre comentariu

Vad ca se discuta mult despre osciloscop ,dar bine zice domnul iulianTV despre vre - un topic in care sa explice despre folosirea unui osciloscop !! dar va rog frumos ,si       doresc sa ma luminati, care este Driverul la acest TV sa se alimenteze ?? ca nu stiu care e ,si cît trebue sa se alimenteze,sau ce alta metoda se poate folosi în practica de a afla daca driverul se alimenteaza.?

Va multumesc

Link spre comentariu

Pentru cine repara televizoare;osciloscopul TREBUIE sa existe in atelier!!!

CORECT!!!...nu-l folosesti mereu, dar sunt momente cand este extrem de util.....si ca sa nu discutam doar  off-topic, pun asta  ptr.d-nul Gigi56 :

post-226461-0-86832800-1429545673_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări