Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RADIO AM/UM STATIONAR CU CEAS SE POATE REPARA?

incubus

Postări Recomandate

Se găsește sigur și în București un traf de 2 x 9V/200mA la magazine de profil. Nu cred că e nevoie să-l comandați tocmai de la mivarom....costă mai mult transportul decât traful  :rade:

Link spre comentariu

incubus:Am impresia că aţi dori să utilizaţi aparatul în regim portabil,deşi "antena" sa pentru banda FM (un simplu fir flexibil liţat)este destul de incomodă (şi mai ales inestetică).În acest caz, totuşi de ce nu vă orientaţi spre un acumulator ?Preţul unui acumulator NiMH de 250 mAh este echivalent cu cel alunui set de 3-4 baterii; un încărcător adecvat se poate confecţionaextrem de ieftin (există o mare varietate de scheme simple pe forum).Aţi putea monta o mufă tip "jack" (spaţiul interior permite lejeracest lucru) prin care să se facă încărcarea, lucru care v-ar scutide manevrele repetate de cuplare/decuplare a acumulatorului din aparat.În acest mod nu v-aţi complica cu tot felul de suporturi şi bateriiexterioare (care ar mări considerabil gabaritul şi greutatea aparatului,deşi eu cred că doriţi să păstraţi aspectul său original, alimentat dela o baterie de 9 V montată în locaşul ei). Repet, la un volum moderat (consum orientativ de până la 60 mA) aţiavea o autonomie de circa 4-6 ore între două încărcări, pe care la nevoie(de exemplu, într-o drumeţie) o puteţi dubla dacă aveţi pregătit un aldoilea acumulator de rezervă (desigur, încărcat în prealabil !). Ca aparat portabil, nu vă este suficient ?

Link spre comentariu

Va multumesc tuturora pentru timpul acordat. Am sa caut sa cumpar cu alt traf. Il iau pe cel vechi in buzunar si sa vedem ce gasesc la magazinele de profil. Cam unde ar fi astea?

Link spre comentariu

Degeaba anulați ceasul, nu de la el provine brumul. :speriat Ceasul încorporat nu are cuarț care să producă interferențe radio. Brumul e cauzat de îmbătrânirea condensatorului electrolitic de filtraj, vedeți că sunt două, unul de 470uF și altul de 1000uF, schimbați-le pe amândouă.Altă cauză a brumului este prezența surselor în comutație de la TV, PC, laptop, becuri economice.....care injectează zgomot în rețea.

Link spre comentariu

Posibil sa fie asta cauza?.......o sa le schimb...Insa in poza mi-ati indicat decat unul, cel mare verde, celalat care este? Brumul numai pe medii este prezent acela ca de abia se aud 2 posturi. Pe UUS auditia este curata. De ce?

Editat de incubus
Link spre comentariu

Perturbațiile provenite de la sursele în comutație sunt sesizate de obicei doar pe UM. Dacă pe UUS nu se aude niciun brum, nu schimbați electroliticii. Acele perturbații vin prin alimentarea de la rețea. Încercați și alimentarea cu baterii direct pe primul electrolitic și vedeți cum se comportă. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări