Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv ENGEL

Postări Recomandate

S-ar părea că ai un consum exagerat pe partea de 3,3V (procesor) dar ca să fii sigur, izolează și ieșirea aceluia și măsoară-l în gol, sau cu o sarcină mai mică (bec de lanternă). 

Link spre comentariu

L-am dezlipit si pe al doilea si tot nu apare tensiune in afara de cea de 12v.Am alimentat 1117 afara din montaj si scoate1.45v.Am cautat datasheet pentru el si nu am gasit cu aceste notatii.

post-233928-0-62371700-1429516270_thumb.jpg

Editat de JBC
Link spre comentariu

Cel cu pinul adj/gnd direct la masă este stabilizatorul fix de 3,3V din ce ai notat acolo. Celălalt este modelul reglabil prin divizor rezistiv. Știind tensiunile lor de ieșire, ai putea să aplici din surse externe tensiunile pe care ele trebuiau să le asigure și să vezi dacă televizorul trece în st-by.Binențeles că trebuie să fie prezentă și tensiunea de 12V necesară invertorului.

Link spre comentariu

Am facut un stabilizator de 3.3v cu un lm 317 si am lipit in locul unde a fost out la primul 1117.Apoi cu ajutorul unui AZ 1117D 1.8 am alimentat si unde a fost al doilea 1117.Alimentez si.....se aprinde ledul rosu.Dupa un moment euforic,incerc sa masor tensiunea sa vad daca este stabila dar nu mai apuc pentru ca,una din piesele aferente barei de 12v a inceput sa fumeze pipa pacii.Nu stiu din ce a iesit fum dar cred ca dintr-o rezistenta sau tranzistor.Cert este ca cei 12v au disparut subit in valea plingerii.Cred ca aici se termina incercarea mea de a repara....zidul chinezesc,stiind din start ca sortii de izbanda sunt minimi.deci trebuie sa cumpar alta placa de unica folosinta,30 de euro si....sa trecem la treaba!Va multumesc tuturor pentru ajutor,dar pe mine ma depaseste repararea acestei placi,nu din cauza defectului propriuzis.ci a pieselelor exagerat de mici.M-am chinuit 3 zile cu ochelarii cu 5 dioptrii,cu lupa,telescop,cu regretata mea webcam hd pe care am reusit sa o stric in incercarea de a face un microscop usb.Dar... de asta iubim noi asa de mult electronica nu?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări