Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Panasonic TH-42PX80EA

Vizitator culdaraul

Postări Recomandate

Vizitator culdaraul

Salutare.

Am niste probleme cu TV-ul din titlu - problema cu 7 blink-uri rosii ale LED-ului.Dupa adanci sapaturi in manualul service, defectul (cred eu) vine din placa SC, si anume imi lipseste o tensiune de +320Volti generata din tensiunea de 187Volti provenita de la sursa. Atasez mai jos partea din schema care face acest lucru. 

Pe TPVSET am +187 Volti, semn ca partea cu MIP9L02 nu functioneaza. Imi puteti explica putin cum functioneaza acest C.I. si cum pot sa stiu exact daca trebuie sa il inlocuiesc sau daca pot sa fie defecte alte piese din jurul lui? Din ce am masurat eu, diodele sunt in regula..

Partea de forta e in regula, nici unul dintre tranzistorii IGBT sau diode nu sunt in scurt.

Link Manual Service: AICI. Schema atasata e la pagina 74.

Multumesc anticipat.

post-180016-0-44911000-1429308653_thumb.jpg

Editat de culdaraul
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj01fad

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator culdaraul

Nu ma ajuta nimeni? Vreau doar sa inteleg putin modul de functionare al acestor IC si sa imi pot da seama daca el este defect sau e alta componenta de prin jurul lui.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări