Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Softuri proiectare PCB compatibile cu Linux Mint 13

MaesTTro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MaesTTro

5

• Liviu M

1

• ratza

1

• TikTak

1

Top autori în acest subiect

Poti folosi KiCad pe care il gasesti la software manager. Sau poti continua cu Sprint Layout in Wine. Eu folosesc KiCad in Mint 17.1.

Sunteti satisfacut de KiCAD? Sprint Layout este de zeci de ori mai bun, voi incerca sa lucrez si cu KiCAD... multumesc de sfat...

Link spre comentariu

Probabil n-o sa-ti placa (sunt "altfel"), dar mai exista softurile de la gEDA - gschem pentru scheme, pcb pentru layout si gsch2pcb pentru generat layout din schema. Plus alte utilitare pe care eu nu le-am folosit.

Cum spuneam, softurile sunt "atipice" in modul de utilizare, dar dupa ce  le stapanesti putin ai o flexibilitate foarte mare. Nu neaparat productivitate, trebuie sa fii foarte atent (flexibilitatea sporita iti permite sa faci si greseli multe), de multe ori e nevoie sa-ti faci singur simbolurile/footprinturile, dar mie imi place "suita" asta mai mult decat eagle, de exemplu.

Link spre comentariu

Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD.

Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK.

Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD.

Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine :)

Link spre comentariu

Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD.

Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK.

Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD.

Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine :)

Oricum KiCAD nu-mi place, nu-i performant după părerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări