Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16f84/PIC16f84a

Vizitator mercas

Postări Recomandate

Vizitator mercas

Buna seara!Incerc sa fac un "propeller led" cu un PIC16f84a,dar nu reusesc sub nici o forma sa il fac sa lucreze(LED-urile raman stinse).Exista vrio diferenta intre PIC16f84 si PIC16f84a?Spun asta pentru ca programul,conform  realizatorilor proiectului,a fost realizat pentru PIC16f84.Astept idei,pareri.Va mutlumesc anticipat!

p.s. :Mentionez ca am incercat sa realizez si alte aplicatii pentru a testa cip-ul si functioneaza.

proiectul : http://bobblick.com/techref/projects/propclock/propclock.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara!Incerc sa fac un "propeller led" cu un PIC16f84a,dar nu reusesc sub nici o forma sa il fac sa lucreze(LED-urile raman stinse).Exista vrio diferenta intre PIC16f84 si PIC16f84a?Spun asta pentru ca programul,conform  realizatorilor proiectului,a fost realizat pentru PIC16f84.Astept idei,pareri.Va mutlumesc anticipat!

p.s. :Mentionez ca am incercat sa realizez si alte aplicatii pentru a testa cip-ul si functioneaza.

proiectul : http://bobblick.com/techref/projects/propclock/propclock.html

Trebuie sa prezentati si schema acestui dispozitiv,deoarece exista unele diferente intre aceste 2 microcircuite,dar uneori pot fi utilizate ca echivalente

Dar e vorba mai mult de valori maximale si minime ale unor anumiti parametri,de exemplu pic16f84 functioneaza pina la 10MHz , celalalt pina la 20MHz... etc

Link spre comentariu
Vizitator Danco

o mare problema la aceste montaje o prezinta alimentarea montajului cu PIC, care este pe partea mobila.

Trebuie sa fii sigur ca montajul care se roteste este alimentat corect. Daca nu esti sigur alimenteaza PIC-ul

dintr-o sursa exterioara (fara sa rotesti jucaria) si vezi daca comanda LEd-urile

Editat de Danco
Link spre comentariu
Vizitator Danco

formatorul de impulsuri este R7/C6...acolo poti injecta un semnal sinus (dreptunghi) cu o frecventa de 100Hz sa zicem si alimentezi montajul si trebuie sa functioneze

astea sunt de proba fara sa folosesti motorul...dupa ce vezi ca functioneaza partea cu uC testezi si partea despre care vorbea marianx aia cu infasurarile...

spor la lucru

Dan

Link spre comentariu
Vizitator mercas

Multumesc pentru ajutorul vostru.Am reusit sa execut partea mecanica,ledurile se aprind,dar nu afiseaza "holograma" ,ci raman tot timpul aprinse pe toata durata rotatiei.Singura solutie este sa compilez din nou asm-ul,doar ca am o mica dilema.Folosesc drept compilator MPLAB IDE 8.10 si nu stiu daca pentru compilare trebuie sa modific si secventa de INCLUDE.Trebuie sa import  "p16f84a.inc"?sau prin simpla specificare a  device-ului se face conversia automat.Am atasat o fotografie pentru a fi mai explicit.Stima!

post-229799-0-22543400-1429551877_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări