Emil 1986 Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 se poate intelege si asta din raspunsul meu dar el vrea dintr-un amplif stereo sa faca unul mono cu putere dubla sau cel putin asa am crezut eu cand a cerut defazor Link spre comentariu
Marian Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Multumesc @marian , dar nu ma prea pricep la facut cablaje pentru scheme. Ai folosit cumva ceva circuit defazor pentru stereo? vreau sa fac 2 module. Schema este testata de mine, este a unui kit care se vinde cred ca stiti voi unde, l-am luat mai demult pentru un mic amplif de camera al unui amic, el a dezmembrat acel amplificator si mi-a dat mie acel kit ca vroiam sa experimentez pe el, chiar facusem un soi de mini-mixer cu el, reglajele egalizatorului sunt mai mult decat satisfacatoare, initial avea doar bass si inalte, dar am adaugat eu si reglaj de medii in schema si mi-a placut cum a reactionat, schema este stereo, iar defazorul nu vad ce vrei sa faci cu el... Cat despre cablaj, poti ruga pe cineva sa ti-l ruteze, sau poti pur si simplu sa cumperi kitul de la magazin, e foarte ieftin. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 12, 2015 Autor Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) defazorul face din stereo monohttp://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm,uite unul cu 3 benzi tot de acolohttp://www.construyasuvideorockola.com/downloads/preamp_3_bandas.pdf Salut, valoarea rezistentei R5 din montajul cu defazor (BC547) cat este? o sa fie alimentat la o sursa 12v/400mA , mie mi-a dat 3,2-3,3kOhmi, este bine? Editat Mai 12, 2015 de roscatu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 r5 se pune cand alimentezi din alimentarea pozitiva aamplificatorului asa fel in cat dupa ia sa ai 12v,daca tu alimentezi cu 12v nu mai trebuie pusa Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 13, 2015 Autor Partajează Postat Mai 13, 2015 (editat) Multumesc,in locul rezistentei pun ceva fir? sau las asa? inca o intrebare, brumul existent in boxe ii influentat de calitatatea trafului?si care ii eliminat de prezenta unei filtrari mai mari? pentru ca un traf bazaie si altul nu, si pe cel care bazaie , am ditamai brumul si pe celalat foarte putin si 9400uF/50v ca filtrare. Editat Mai 13, 2015 de roscatu Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 da pui sarma in locul ei,schimba traf-urile intre ele si vezi dacase modifica ceva Link spre comentariu
ovy83 Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 (editat) alimentarea kit-urilor sa se faca de la bornele conzilor de filtrare,nu de pe bornele puntii redresoare.am testat.brum aveam cand am alimentat de pe redresor.intre polii fiecarui cond de filtrare se pune in paralel cate un cond de 100nf/60-100v. pentru a v-a feri de pericolul de SCC la iesire difuzor,trebuie aplicata protectia cu zenere si celelalte componente,care domnul Marian le-a prezentat si au fost discutate si rasdiscutate.pentru a feri difuzoarele sa primeasca C.C.si sa plange-ti dupa ele realizati montajul de protectie CC cu releu. eu am urmat intocmai prezentarea kit-ului in topicul dedicat si ,de cate-va luni bune ampliful meu 2+1 (canal stanga/dreapta si bas)"canta" fara probleme si cu bun simt. Editat Mai 13, 2015 de ovy83 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 vezi ca daca il faci cu metoda toner transfer trebuie intors in oglinda Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 14, 2015 Autor Partajează Postat Mai 14, 2015 Salut, am venit cu noutati , am facut defazorul cu bc547 si functioneaza , l-am pus la 2 module de 70W , construite dupa proiectul lui @marian. Se vad diferente , dar inaltele sunt mai pronuntate decat joasele, folosesc o boxa de 300RMS/4ohmi. De ce nu e bine sa folosesti 4 ohmi?si de ce trebuie dublata impedanta?ce se intampla? Daca pun 2 module prin defazor si altele 2 inca tot asa , aceste 4 se pot conecta prin inca un defazor pentru folosirea unei singure boxe? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 14, 2015 Partajează Postat Mai 14, 2015 pentru ca se inparte impedanta,daca pui 4 ohmi un kit ia 2 si celalalt 2ohmi Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 15, 2015 Autor Partajează Postat Mai 15, 2015 Si ce se intampla daca folosesc 2 ohmi per modul? momentan alimentez de la 2x22v , dar vreau sa schimb cu unul de 2x27v. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Se intampla ca depasesti SOA si iese fum, mai ales daca mai cresti si alimentarea. Simplist spus conexiunea in punte a 2 amplificatoare, dubleaza cursa pe iesire, si cum puterea este patratul tensiunii raportat la sarcina, puterea creste de 4 ori pe aceeasi sarcina, sarcina pentru fiecare modul creste exponential, este oarecum echivalent cu rularea unui singur modul pe 2 Ohm in loc de 4, de aceea la conexiunea in punte se recomanda dublarea impedantei sarcinii. Conexiunea in punte este ceea ce permite integratelor finale de la playerele auto, sa obtina puteri pana undeva putin peste 20W ( nu puneti botul la cifrele mincinoase cu multe zeci de W ). In alta ordine de idei, 2 module deja conectate in punte intre ele, nu mai pot fi conectate impreuna cu alte 2 intr-o alta punte, e inutil, deja s-a obtinut maximul posibil de la acea alimentare. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 Ce inseamna SOA? deja functioneaza de cateva zile pe o boxa cu filtru de 300w/4Ohmi , nu se incalzeste deloc, Link spre comentariu
Marian Postat Mai 16, 2015 Partajează Postat Mai 16, 2015 Topicul cu siguranta e deschis unde trebuie... SOA este prescurtarea in engleza de la Safe Operating Area, si reprezinta niste parametrii maxim admisi pentru functionarea fiecarui tranzistor, adica reprezinta o anumita combinatie a curentului de colector si a tensiunii colector-emitor, parametrii peste care daca se trece, tranzistorul poate sa se distruga. Spre exemplu 80Vca cu 2AIc, adica daca pe un tranzistor final tensiunea colector-emitor poate ajunge la 80V, atunci in acel moment curentul prin tranzistor nu trebuie sa depaseasca 2A. SOA este direct corelat cu puterea maxim disipabila pe tranzistor, care putere variaza in functie de temperatura capsulei. In cazul tau ai zis ca ai +/-22V, ceea ce este o tensiune acceptabila, daca insa o maresti si pastrezi sarcina de 4 Ohm, riscurile cresc exponential. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 16, 2015 Autor Partajează Postat Mai 16, 2015 Deci la 30v Continu / ramura pe 4 ohmi nu prezinta un pericol? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum