roscatu Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Adica sa leg mediana la cutia metalica? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 adica sa legi un fir de carcasa amplificatorului si sa-l legi la inpamantarea de la priza,iar daca nu ai inpamantare leagal de calorifer iar daca stai la casa bate un fier de un metru in pamant. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Pai la mine vine un fir care ii legat la carcasa din cablu de alimentare si inca doua pentru transformator. Si de carcasa banuiesc ca trebuie sa leg firul de 0V? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 (editat) Impamantarea este firul verde-galben care vine de la priza prin cablu....vezi sa nu legi alt fir. Sper ca asta intelegi prin firul de "0V". Totusi sunt unele cazuri in care carcasa trebuie doar la impamantare fara sa legi firul din mediana trafului din secundar, de unde alimentezi amplificatorul. Cred ca aici nu e cazul dar daca bazaitul nu dispare incearca si asa. LE: eventual studiaza si http://www.elforum.info/topic/14663-legaturile-electrice-in-amplificator/ Editat Mai 1, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Leg mediana la carcasa , si carcasa la masa prizei nu? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 da,legi mediana la carcasa amplifului si carcasa o legi la inpamantarea prizei. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Deci....firul verde-galben de de priza la carcasa.....ca restul este null si faza care duc la transformator, nu de alta dar sa nu ramana loc de interpretari gresite si/sau sa se lase cu artificii. si mediana de la traf (0V zis si GND sau masa, cum inteleg eu ) de duce la amplificator iar ambele sa nu aiba legatura. Dar asta e doar 1 caz aparte. Un alt caz ar fi sa le legi exact cum ai zis si tu. Daca ai studiat si link-ul propus de mine....ai sa vezi, totusi, ca nu trebuiesc legate chiar asa la voia intamplari, si asa eviti bucle de masa, care pot provoca neplaceri destul de mari....de la bazaieli mici(in cel mai bun caz) pana la oscilatii care pot distruge finalii (in cele mai rele cazuri). Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 1, 2015 Autor Partajează Postat Mai 1, 2015 Adica cum sa nu aiba legatura? pai eu am cutie metalica care ii tras firul de la priza ( masa ) la un punct de pe carcasa , si da este verde-galben. Si la acel fir verde vine legat de mediana ( GND ) de la transformator. Si inca o intrebare, daca trec firul de la iesire pe langa transformator , ii o problema? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Mai 1, 2015 Partajează Postat Mai 1, 2015 Adica carcasa sa nu aiba deloc contact cu mediana transfomatorului sub nici un fel!!! Dar nu e o regula exacta, faci asa doar daca bazaie amplificatorul atunci cand ai volumul la 0 . Inca o data fac referiti la acel link...pentru a 3 a oara, citeste tot ce e acolo, ca atfel ai fi primit raspunsul din deduceri logice, mai pe scurt poate fi o problema daca treci firul de iesire exact pe langa transformator, eu personal am avut brum....cum am departat firul vreo 8-10 cm am scapat, altii nu au probleme....dar tine oarecum de multe legaturi care sunt specificate cum...si ce trebuie facut in anumite situatii pentru a evita majoritatea problemelor din cauza legaturilor, plus ca e o lectura destul de interesanta, nu numai pentru incepatori.... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 daca tu la priza nu ai inpamantare degeaba legi,verifica priza daca are inpamantare,apoi iti trebuie cablu de alimentare cu 3 fire ca cel de la pc,poti pune mufa de alimentare de la sursa pc si sa folosesti cablu de pc,dar in prima faza vezi priza daca are inpamantare sa nu muncesti degeaba Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 2, 2015 Autor Partajează Postat Mai 2, 2015 Pai am inpamantare, si ii legata la carcasa, dar nu trebuie legat nimic de la circuit la carcasa? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Poate cautati "buba" unde anume nu este. Am analizat mai demult evolutia acestei teme. Cum se alimenteaza amplificatorul tau? Este realizata o filtrare normala? Citeodata se aude zgomotul sursei de alimentare. Link spre comentariu
roscatu Postat Mai 2, 2015 Autor Partajează Postat Mai 2, 2015 de la o punte de 10 amperi cu 2 conzi de 4700uF , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum