Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Iti da cu minus in fata pentru ca ai un offset negativ, dintr-un anumit motiv nu se poate stabili echilibrul, si ramura negativa este mai deschisa decat cea pozitiva. Intrebare: Acum tensiunea colector-emitor de la superdioda se modifica atunci cand reglezi din semireglabil? Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Nu se modifica , imi arata tensiunea fixa cu minus. Nu inteleg de ce nu functioneaza. Am traf 2x27v/2.8A Editat Aprilie 25, 2015 de roscatu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Asta este schema? Daca ar face scurt intre grila-sursa la ambii finali, nu ar trebui sa aibe 0v la iesire? Si ar vedea daca se modifica tens pe superdioda? Editat Aprilie 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Nu inteleg ce vreti sa spuneti? da aceea este schema Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Roscatu, fa un scurt intre portile celor 2 finali, lipeste un fir direct intre pinii G ai celor 2, adica legi poarta unuia la poarta celuilalt si alimenteaza, vezi asa ce curent ai pe ramura pozitiva, si mai vezi ce tensiune continua ai pe iesire in situatia asta ( iesirea neaparat lasata in gol iar intrarea la masa ). Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 poarta fiind emitorul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pai numai cu acel scurt cine aduce potentialul de iesire in reactie? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 poarta fiind emitorul? Poftim? Poarta este pinul de "intrare" am finalilor mosfet, este pinul G localizat in stanga cum te uiti la fata lui. Referitor la shuntarea celor 2 porti, se anuleaza deschiderea superdiodei si ca atare cu iesirea in gol, prin finali trebuie sa fie curent 0, deci pe ramura pozitiva trebuie sa se regaseasca doar curentul etajelor anterioare, undeva in jur de 20-22mA. Daca offset-ul este suficient de mare, poate cel mult sa deschida unul din finali, dar curentul nu se poate scurge catre masa pentru ca nu exista sarcina pe iesire. Scopul sugestiei mele este ca vreau sa ma asigur ca exista curentul normal pentru etajele anterioare. Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Am vreo 180mA,jumate din cat am avut, pun niste poze cu firul acela. http://postimg.org/gallery/21xxo0exw/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Si cat este tensiunea pe iesire si pe firul cu care ai facut scurt. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Da ai facut bine scurt intre cele 2 porti, si atunci exista o problema undeva inaintea etajului final deoarece 180mA este mult prea mult, sunt 2mA la diferential si vreo 19mA la VAS, asta este curentul in mod normal. Uita-te atent si compara si cu schema si cu deswenul cablajului pus de mine sa nu ai tranzistori inversati, ca nu-mi explic cei 180mA gasiti de tine... Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Zici de bd urile ce sunt pe placa sau de mosfeti ? am 3.7volti pe iesire Editat Aprilie 25, 2015 de roscatu Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Finalii am stabilit deja ca sunt in regula, si devreme ce i-ai anulat prin shuntarea portilor, finalii sunt acum fix pix in circuit... Verifici ceilalti tranzistori de pe placa ( mai putin superdioda care am vazut ca este ok ), pe restul tranzistorilor nu pot vedea in poze ce scrie pe ei deci nici nu pot fi sigur ca sunt ok sau nu, ma refer atat la BC-uri cat si la BD-uri. Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pai i-am luat noi, o sa ma uit, nustiu daca e relevant , dar cand masor masa si firul albastru din scurt , prima data imi valoare cu minus, si dupa ce alimentez vreo 7 v cu plus. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 cred ca domnul marian sa referit la ideea sa nu fie pusi gresit adica pnp in loc de npn si invers,si eu am facut dastea la un moment dat fara sa vreau. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum