Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Marian finalii nu sant blocati daca au portile in scurt. Generatorul de crt cu bd140 are comanda permanenta si va incerca tot timpul sa duca colectorul la plus alimentare.Mosul N este repetorul lui si va incerca la fel tot timpul sa duca iesirea la plus alimentare. Bucla de reactie este cea care obliga diferentialul sa comande bd139 ce va actiona in contrapondere cu bd140 si va forta zero pe iesire. Bucla fiind in sursa mos N,bd140 va conduce mai mult decat bd139 pt a duce grila lui N la un usor plus ca sa poata comanda al doilea BC din diferential ca sistemul sa se opreasca la echilibru. El si inainte avea plus pe iesire si parca aceeasi valoare ceea ce arata clar niste greseli de componente sau legaturi. Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Cred ca asa am facut si eu, acum o sa incerc invers, cumva sa defectat ceva daca au fost pusi invers? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Shuntarea portilor duce la 0 curentul de mers in gol, si asta ma intereseaza pe mine, in situatia asta intotdeauna va fi blocat cel putin unul din mosfeti, daca exista dezechilibru se forteaza portile intr-o directie sau alta, daca merg spre exemplu spre plus atunci mosfetul de sus va tinde sa se deschida, dar cel de jos va fi fost complet blocat chiar dinainte sa se deschida cel de sus, in atare situatie nu mai poate exista curent prin etajul final de la o ramura la cealalta, ci doar de la iesire catre masa, si devreme ce am spus ca iesirea trebuie neaparat lasata in gol, rezulta ca nu exista curent prin etajul final, sau oricum va fi foarte mic, deci ceea ce se va masura cu ampermetrul va fi strict consumul celor 2 etaje anterioare, adica diferential si VAS, si asta ma intereseaza pe mine, si din cate se observa, acesta este mult prea mare, deci cu siguranta exista probleme acolo, eu suspectez la VAS ceva probleme, diferentialul ar fi fost imposibil sa absoarba curentul ala fara sa pocneasca. Roscatu, toate BC-urile din schema sunt numai PNP-uri, uita-te atent sa scrie BC556 pe ele. Apoi la VAS uita-te sa nu fi inversat BD139 cu BD140, adica sa nu fi pus pe unul in locul celuilalt, daca asa s-a intamplat, scoate-i si masoara-i, eu ma indoiesc ca ar mai fi ok, dar ii poti testa cu multimetrul pe dioda... Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 poi sa scoata si bd-urile si sa vada daca se modifica ceva,prinde superdioda cu un final Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Vesti bune, acum toate masuratorile adica am reglat rezistenta la 1.7k , dupa aia am inseriat multimetru pentru a seta curentul de mers in gol, dar mi-a dat direct 32-33mA, ceea cred ca e ok. Pe iewsire am cativa milivolti, intrebarea mea este se modifica cu ceva rezultatele daca am lasat firul albastru de scurt intre mosfeti? sigurante de 6A sunt ok? ca eu am 2x27v/2.8A, numai ca mai mici nu am. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Nu, nu e ok, pentru ca in masura in care ai respectat schema, nu ai de unde 33mA. Facem altceva ca m-am saturat sa latru in vant, trimite-mi luni placa asa cum e, cu finalii legati la ea, si superdioda, fara radiatoare si fara alimentare, doar placa, si ti-o rezolv eu, ti-o pun in functiune pe gratis, si ti-o trimit inapoi dupa, deci nu te costa nimic. Daca esti de acord cauta-ma pe privat si-ti dau o adresa. Nu e prima data cand fac munca voluntara de acest fel pentru altii, si cel mai probabil nu va fi nici ultima, asta e, uneori pregatirea este prea slaba... Oferta este cat se poate de serioasa. Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pai faza e ca amplificatorul merge frumos, am montat sigurantele , si merge am pus o boxa de 6 ohmi , sau o sa imi faca figuri dupa un timp? sau de ce ai zis ca nu e ok? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pentru ca nu esti coerent nici in ce spui nici in ce faci... Am mai zis si n-am de gand sa ma repet la nesfarsit: Nu pui muzica pana nu te asiguri ca totul este ok, deci nu testezi cu boxe si semnal pana nu primesti confirmarea de la ceilalti ca e in regula, si mai ales, faci ce ti se spune, nu ce vrei tu. In fine, fa ce vrei, nu mai conteaza. Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pai nu inteleg, am facut cum ati zis in prima pagina, nu inteleg ce nu e bine? am setat 2k, am masurat curentul in gol, 30-40mA, am masurat tensiune de la iesire sunt vreo cativa zeci de milivolti, dupa aia am montat sigurantele , am setat rez maxima, am setat curentul in gol 50-60mA. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 parerea mea(cu toate ca am observat ca nu prea ti contul de ce spune orcine)este sa o iei de la inceput atat organotopeic cat si cu masuratorile.bafta Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Singura hiba pe care o vad eu momentan este ca nu pot seta curentul de mers in gol, sta la 30-40mA, ma rog nu stiu, asta poate inseamna mai multe probleme. Multumesc celor si-au facut timp sa ma ajute, domnul sa va ajute si sa va de-a sanatate. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 schimba totusi bd-ul de la superdioda cat si prefinalii ca poate face figuri sub tensiune Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Pana la urma ce a fost gresit, ce ai modificat de functioneaza acum? Link spre comentariu
roscatu Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 (editat) Pai am pus gresit bd urile , am pus pnp in loc npn si invers, si am refacut dupa aia, oare deaia nu merge controlat curentul de mers in gol? ii de la bd urile acelea? Editat Aprilie 25, 2015 de roscatu Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 pai io ce vam spus si nu numai, m-ati ignotat,bineinteles ca de aia 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum