Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statii de lipit

dan cod

Postări Recomandate

Vizitator dieteticul

Gordak 952 cu letcon si aer, afisaj digital. Foarte ok, trag pe ea de 4 ani. Am luat varfuri din uk la 4 lire setul de 10, merg de rup ani de zile. Important sa folosesti burete de sarma pentru curatare, pasta decapanta buna, sa-l tii mereu cu aliaj pe el si nu se duce repede. Am lipit fara probleme si cabluri de pana la 20 mm. Am schimbat o singura data letconul, am tras aiurea de el. Este foarte ieftin, 20 si ceva de lei "original".

Kemot LUT0069, statie de dezlipit. Foarte buna, functioneaza aproape la fel de bine ca un Hakko, am facut comparatie directa. Singura problema sunt varfurile execrabile.

Mi-as dori un Hakko, dar nu vad rostul investitiei la volumul meu de lucru. 

Link spre comentariu

Ca un varf de statie sa tina mult va dau un sfat pe care eu nu il respect din pacate.Nu topiti plastic cu el.Orice varf cu care topesti plastic se uzeaza mult mai repede., Probat,, pe weller,Metcal si alte chinezarii.Tot timpul imi spun ca nu voi mai topi plastic cu ele si totusi nu reusesc

Link spre comentariu
Vizitator dieteticul

Cine crezi ca sta sa mai schimbe varful cand esti in criza de timp. Ii dai asa, la ce preturi au astea pentru Gordak, chiar nu mai conteaza. Eu pentru plastic si silicon am un Bosch PLP 100 cu ansa speciala pentru plastic, numai pentru asta il tin, dar, rar i-mi aduc aminte de el, tot cu ce am la indemana ii trag. 

Era sa uit, am si un letcon pe gaz Dremel Versatip 2000. Sunt extrem de multumit de el, nu mi-a venit sa cred cat de bine lucreaza si cate aplicatii i se pot gasi. Sa nu mai vorbim de portabilitate. Eu am inceput sa-l folosesc chiar si in atelier. Un mare dezavantaj consta in varfuri. Sunt extrem de scumpe, in jur de 40 lei unul, iar pentru lipire cositor exista doar conic. L-am cumparat de la emag la un black friday cu 100 lei, acum i-mi pare rau ca nu am luat doua. Unul l-as fi tinut permanent in masina.

Link spre comentariu
Vizitator dieteticul

Am mai topit si eu cu Gordak, si asa este, se duce repede. Un varf care de regula ma tine 6 luni, daca-l boncai prin plastic de cateva ori, maxim 10, deja da rateuri, se corodeaza. Initial am crezut ca sunt varfurile proaste, pana mi-am dat seama ca doar un singur tip se ducea repede, si ala era cu care topeam. 

Am avut pentru dezlipit Hakko 808, bun, dar s-a stricat dupa vreo 4 sau 5 folosiri. Motorul a cedat. Era nou, dar fara garantie. 

Am mai avut pe mana Hakko FM-206. Intradevar, calitate la materiale. Ce nu mi-a placut: accesoriile foarte scumpe si greu de gasit, varfurile la letcon limitate ca variatie si nu mi-a placut cum sta cositorul pe ele, ai nevoie de spatiu mare de lucru pentru ea. Mai era si pe 110V, dar asta nu era mare problema. Trebuia sa dau pe ea 1000$, era putin folosita, cred ca doar s-a jucat cineva cu ea, toate accesoriile erau putin folosite. Clestele pentru SMD agata la apasare, aiurea de folosit. Am tinut-o 2 zile, pana am cocncluzionat ca nu are rost investitia si nu ma ajuta cine stie ceva. Nu zic ca nu conteaza scula, dar tot mana face treaba grea. 

Link spre comentariu
Vizitator dieteticul

Nu cunosc brandul, nu am avut tangenta. La Gordak nu se schimba chiar usor, trebuie sa desurubezi piulita, sa scoti un tub de protectie, nu zic ca dureaza mult, in 10 secunde este gata operatiunea, problema se pune cand este deja cald, trebuie sa folosesti ceva de protectie sa nu-ti lasi pielea pe letcon. Sa nu mai vorbesc de fragilitate, daca il freci de 5 ori pe zi asa, in 2 luni este gata de cumparat letcon nou. Am cam 10 - 12 tipuri de varf din care frecvent folosesc doua. Mi-am luat si al doilea letcon, decat sa schimb varful, schimb letconul. Ma batea gandul sa modific statia, 2 porturi pentru letcon cu switch, dar m-am lasat pagubas, nu-mi permite timpul. 

Link spre comentariu

Din ianuarie 2015 folosesc OKI_METCAL PS-900 (de la mama ei) pentru uz amatoricesc. Sunt de acord cu userul dan cod cu privire la usurinta schimbarii varfurilor si la timpul scurs pana la incalzirea varfului. In plus, nu ma mai framanta grija setarii temperaturii de lucru. Pretul varfurilor este, in cazul acestei statii, de circa 50 lei.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Va salut ma uit si vad ca nu puneti poze sunt si eu curios cum arata si cum merg staiile astea METCAL poate postati si un filmulet.Eu sunt fan Weller si am o gramada de la ei nu stau sa schimb varfuri am letconul si varful necesar dar si daca trebuie schimbat la Wsp 80 este chiar facil,nu ma plang de asta.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am mai avut placerea sa discut pe aceasta tema cu dvs . Faceti si o incercare cu JBC . Sant scumpe ( nu ca nu v - ati permite ... zic eu ) ... dar , cine stie . Si eu am folosit WELLER , de acum 30 de ani . Inca mai am (nu pe acelea ... ) . Am mai si vandut din ele , am si acum una la vanzare . Foarte bune ... dar parerile se mai schimba , dupa cum ati constatat . Nu ma erijez in " profesor " , era doar o observatie . Voi posta ceva foto . De asemenea , folosesc HAKKO , d ' alea din tara soarelui - rasare , nu clone nerusinate din care cade orez  , cum s - au vandut pe la Bazar . Am si una de vanzare , vad ca nu se agata nimeni de ea . Pacat , poate sa o lase mostenire , are varfuri cu rezistenta incorporata , care fac de rusine WELLER - ul , destule pentru zeci de ani de lucru , dedicate ROHS , deci indestructibile . Letconul e usor si fff . rapid ( si de rezerva , NOS ) ... in fine . Revin cu foto ...

Buna ziua,

Intrebarea mea e daca mai aveti statia HAKKO la vanzare.

O zi buna :)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Poate sa-mi dea cineva ceva detalii despre statia de lipit Weller WHS40D?Daca se poate sa fie cineva care a si folosit modelul respectiv ar fi si mai bine.Am zis ca daca tot avem deschis un topic despre statii de lipit sa nu mai deschid altul.

post-242444-0-06746900-1474353280_thumb.jpg

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Eu am avut WSH40 fara D adica fara display.Are 40W si pentru uz amatoricesc este buna.Nu cred ca face fata la lipituri foarte mari.Asa la lucru normal si smduri este ok.Eu nu am tinut-o foarte mult am vandut-o si mi-am luat atunci Pensol SL30 care mi se pare mai ok decat WSH40.

Link spre comentariu

Pai intre modelele Weller WHS40D si Pensol SL30E-N  oscilez.Am vazut ca modelul Pensol SL30 este  mai ieftin iar daca dvs. spuneti ca este si mai bun bineinteles ca n-am cum sa nu va cred.Probabil ca vorbiti tot despre varianta analogica si in cazul modelulului Pensol SL30 dar banuiesc ca si in cazul variantei digitale lucrurile stau la fel daca facem comparatie intre aceste 2 modele.Multumesc pentru informatii si toate cele bune!

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări