grosu99 Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 S-ar putea sa fie inversate firele de la mufa/cablu letcon Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Da, după 5 minute de utilizare normala se inversează firele in mufa. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Poate nu e lipit ceva fir în mufa Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Nu cred ca o statie facuta de orice firma "normala" arde varful pentru ca se dezlipeste ceva in mufa. Orice letcon cu cartridge (cartus) permite hot-swap (schimbarea varfului direct prin extragere din maner, fara oprirea statiei si insertia altui varf) - deci in caz de deconectare varf trebuie sa existe protectie la deconectare. Chiar si statiile facute de amatori au cateodata protectii (ale mele au protectie la deconectare senzor si la scurt-circuit pe rezistenta). Singurul mod imaginabil este scurt-circuit pe senzor, ceea ce se poate daca asamblarea a fost neglijenta sau cablul si conectorii defecti. (poate nu am eu destula imaginatie, sigur ca se pot imagina si alte variante, dar in general numai cu deschiderea cutiei de catre cineva foarte inventiv, care testeaza ce se intampla cand scurt-circuiteaza comutatorul termostatului). Dupa parerea mea este mai probabila defectarea termostatului / sau strapungerea comutatorului termostatului fie ca este el mosfet (cel mai probabil) sau triac, tiristor etc. In rest, incandescenta varfului ar trebui sa fie la indemana oricarei statii decente. Este adevarat ca in regim normal o statie consuma doar 10-20W IN MEDIE deci putine sunt dimensionate sa reziste la 100-150W (JBC) in mod permanent/continuu... pentru ca nici nu este nevoie. INSA ma astept ca orice statie JBC sa poata debita fara nici o problema cateva minute puterea de varf, ceea ce este neaparat necesar in functionare normala. Oricum se ajunge la incandescenta in bine sub 30 secunde (sa nu ma intrebati de unde stiu...) In mod normal solicitarea la putere maxima dureaza sub 10s la JBC. PS cand zic generic "JBC" ma refer la varianta cea mai utilizata, adica 245, pentru ca exista si serii mai mici sau mai mari, unde evident ca cifrele sunt semnificativ diferite. Link spre comentariu
wlk Postat Decembrie 13, 2023 Partajează Postat Decembrie 13, 2023 Au ajuns la ei statia si varfurile inrosite. Citat Thank you for shipping your unit back. I have arranged for a shipment of replacements for the station and tips for you. Let us know if there is anything else. Link spre comentariu
wlk Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Varfuri noi si statia; au ajuns azi. Customer service excelent- lucru pe care rar il intalnesc in Ro, oricat imi doresc eu sa sustin economia nationala... Statia, dupa cum se vede, este "editie weidinger". Nu stiu daca asta inseamna ca e "din alea bune", ca e o versiune low cost, sau ca pur si simplu au pus un logo extra pe o versiune standard. Pe site-ul weidinger.eu apare cu 45€+TVA mai scump decat pe eleshop, si din ce am reusit sa gasesc weidinger comercializeaza acest model cu logoul lor de peste 12 ani. Am reusit sa testez doar 15 minute, dar statia pare sa se comporte foarte bine. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Important este ca s-a rezolvat pozitiv si acum merge... sper sa nu revina fenomenul. Chiar daca aveai variante de achizitie mai ieftina, eventuala suma in plus pentru ceva din magazin si original este justificata de siguranta pe care o ai prin garantie, deci riscurile practic nu exista. Era interesant de stiut si ce patise prima statie, dar evident ca nu puteai sa deschizi carcasa si sa pierzi garantia, asa ca va ramane o intrebare fara raspuns. Oricum statiile JBC sunt destul de bine facute si cu exceptia unuia cu un defect ocazional (se mai intampla) in rest eu le vad ca fiabile. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Februarie 19 Partajează Postat Februarie 19 Poze cu diferentele constructive intre weller si jbc Imi pare rau ca la weller nu am putut face mai multe poze dar nu am vrut sa ma complic prea tare cu desfacutul ei Link spre comentariu
GOOD-Q Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 La 17.04.2015 la 20:05, dan cod a spus: Nu sunt aparate de masura dar tot aici cred ca merge subiectul.As vrea ca topicul sa fie doar pareri despre statiile cu care lucrati sau ati lucrat(se pot pune si poze)Doar cele de fabrica .O sa va spun mai incolo si eu cum se poate sa se schimbe unele pareri. Momentan lucrez doar cu 3 JBC ,una de 75W una de 120 si una de 150W pt lipit cu 245 si 470 si un MX 500 Metcal cumparate de noi cu ani in urma si un JBC 7700 pt aer cald de 1000W de peste 15 ani . Nu am poze,nefiind la firma acum. In 34 de ani de munca am folosit multe modele de Weller ,nu le mai tin minte cite ,un PACE cu 3 handpiece-uri ,vindut acum 7 ani tot atunci inca un Metcal vindut .De-a lungul timpului multe din cele avute au ajuns pe la colegi pe aici,pe Depanare,Depanatorul,etc. Anul trecut am adus 6 bucati JBC noi cu aer cald ,vroiam sa imi pastrez una insa inca merge antichitatea mea si din motive de sanatate am renuntat la a investi intr-una noua. Cind virfurile JBC nu erau pe toate gardurile ca acum prin tari straine imi era frica sa utilizez kituri manufacturate sau china pt a nu distruge vre-un virf care costa ceva bani atunci cind am inceput sa folosesc eu si JBC La 17.04.2015 la 20:05, dan cod a spus: La 17.04.2015 la 20:05, dan cod a spus: La 17.04.2015 la 20:05, dan cod a spus: La 17.04.2015 la 20:05, dan cod a spus: Acum 29 minute, GOOD-Q a spus: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum