Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statii de lipit

dan cod

Postări Recomandate

Acum 12 ore, VictorBMF a spus:

@dan cod Nu vreau să fiu off-topic, dar trebuie să remarc, acea sursă Lonestar este o frumuseţe a ingineriei, felul în care poţi înseria/paraleliza ieşirile numai dintr-un comutator, şi le controlezi valorile dintr-un singur set de potenţiometre e o proiectare atât de elegantă, numai respect pentru inginerii care au gândit-o. Aş da o bere să am şi eu una. Ce model e, 8102 e la fel, dar are bananele pe lateralele extreme, ăsteia văd că îi lipsesc...

Pentru un preț corect se vinde. Modelul mâine îl pot spune. 

Se pare ca în fata nu scrie modelul. 

IMG-20231123-092359-edit-112872286528245

Link spre comentariu

@dan codDe-aș avea cascavalul necesar, mi-aș face un sandviș. Dar serios vorbind, e buna vânzarea însă nu pot justifica o asemenea achiziție și nici n-aș avea loc unde să o pun. Meșteresc mai mult la serviciu și deja sunt in contre cu șefii pe spațiul ocupat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 17.10.2023 la 4:36, wlk a spus:

Multumesc pt raspunsuri!

Pe eleshop Hakko este cu 40€ mai scump decat JBC BT-2BWA, care fiind in varianta cu reglaj analogic si fara display, costa cam jumate cat cel mai ieftin JBC cu display (nu ma intereseaza displayul). Dar JBC "recupereaza" la tipsuri, care vad ca sunt putin mai scumpe, deci per total ar fi cam la fel.

Ca aplicatii am in principal ce se mai strica prin casa- mai un laptop, mai un bord de masina, etc. Ca experienta sunt incepator. De cheltuit doresc intotdeauna cat mai putin :) . Dar nu vreau nici sa cumpar de 2 ori, aka "buy once, cry once".

O data cu statia de lipit ma gandesc sa iau si un Atten ST-862D, adica vreo 5-600€ per total. O varianta ar fi si sa mai astept cateva saptamani pt un 5-15% discount de black friday.

Partea buna- am prins 10% reducere de blackfriday (eleshop). Azi mi-a ajuns comanda. Statia lipeste (a lipit mai bine zis) foarte bine .

Partea proasta- am tras "lozul norocos" cu un defect din fabrica- vedeti atasamentul; asta e rezultatul dupa aproximativ 5 minute de folosire. Varf original, cumparat tot de la ei. Am testat si cu alt varf, tot original de al ei, si fix asa face si ala. Probabil acum sunt decalite si bune de dat la gunoi ambele varfuri + statia.

De asemenea produce si un bazait destul de puternic.

Astept raspuns de la magazin...

jbc.jpg

Link spre comentariu
Acum 5 ore, wlk a spus:

Partea buna- am prins 10% reducere de blackfriday (eleshop). Azi mi-a ajuns comanda. Statia lipeste (a lipit mai bine zis) foarte bine .

Partea proasta- am tras "lozul norocos" cu un defect din fabrica- vedeti atasamentul; asta e rezultatul dupa aproximativ 5 minute de folosire. Varf original, cumparat tot de la ei. Am testat si cu alt varf, tot original de al ei, si fix asa face si ala. Probabil acum sunt decalite si bune de dat la gunoi ambele varfuri + statia.

Astept raspuns de la magazin...

jbc.jpg

Clar nu Stabilizează temperatura. Încălzește continuu. Oare face contact în mâner vârful? 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, wlk a spus:

Mizeria asta 215 euro?Cred ca astea sunt facute JBC la sectia de corijenti,pentru case de pionieri din Africa neagra(asa mai fac deduceri la impozitare).Ai la sectiunea de vanzari,aici pe forum,JBC adevarate,nu rebuturi,la preturi decente,doar trebuie sa cauti.Succes

Link spre comentariu
La 16.10.2023 la 20:18, Bercu Giuliano a spus:

JBC BT-2BWA

Acum 7 ore, Bercu Giuliano a spus:

Mizeria asta 215 euro?Cred ca astea sunt facute JBC la sectia de corijenti,pentru case de pionieri din Africa neagra(asa mai fac deduceri la impozitare).Ai la sectiunea de vanzari,aici pe forum,JBC adevarate,nu rebuturi,la preturi decente,doar trebuie sa cauti.Succes

Am intrebat initial daca asta sau Hakko FX-951 si toata lumea mi-a recomandat modelul asta, inclusiv tu.

Vad ca toate JBC noi sunt facute in China. Hakko FX-951 se pare ca (inca) ar fi facut in Japonia.

Raspunsul magazinului este favorabil:

Citat

Thank you for contacting us.

Sadly this is definitely a defect soldering station.

Did you maybe solder something (a PCB e.g.) with (residual) voltage on there? Because that may have caused the defect.

In a separte email from UPS you will receive a return label that you can use to ship back the product to us. Please also include the tip(s) that became glowing red.

Link spre comentariu

@Bercu Giuliano dacă respectiva stație chiar este o "mizerie" de ce o firmă de prestigiu se pretează la așa ceva, până la urmă gama aia e mărunțiș pentru ei dar numele e același.

@wlkchiar daca e făcută în China asta nu înseamnă că e clonă. Multe lucruri se fac in China și dacă se respectă proiectul Made in Spain + CTC atunci nu vad de ce contează asta. Am o statie JBC de pe forum + o chestie chinezesc adaptată de mine pentru cartușele JBC, ambele se comporta foarte bine doar că pe aia chinezesca o folosesc mult mai mult deoarece e mai mica, ușoară și practică. Singura problema la aia chinezesca este obligativitatea împământării deoarece are sursa in comutație.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, wlk a spus:

Am intrebat initial daca asta sau Hakko FX-951 si toata lumea mi-a recomandat modelul asta, inclusiv tu.

Ai dreptate,m-am grabit si am confudat modelul cu seria CD-xx... 

1 oră în urmă, Stefan a spus:

dacă respectiva stație chiar este o "mizerie" de ce o firmă de prestigiu se pretează la așa ceva, până la urmă gama aia e mărunțiș pentru ei dar numele e același.

Chiar nu-mi explic.Sincer.Or fi de promotii pentru tarile sarace ca sa evite impozte la stat...o fi vreo sectie facuta pentru fiul vreunui bastan catalan...

Link spre comentariu

Este cunoscută practica occidentului de a trimite alimente, aparate și mașini sub standardele lor proprii  la țări ,,de mâna a doua,, cum suntem și noi.Pe ideea că dacă e ieftin, merge să fie și prost.

Am vorbit cu oameni care cunosc bine fenomenul și au atestat că inclusiv mașinile importate sau fabricate la noi de (la) branduri străine sunt realizate cu materiale inferioare, pentru a scădea prețul de fabricație și a câștiga profituri maxime.De exemplu un VW oarecare vândut pe piața românească are în bord  plastic ce miroase, comparativ cu cele vândute pe piața lor locală.

Electrocasnicele Ariston, Indesit, Whirlpool sunt realizate cu tablă ,,neagră,, netratată anticoroziv, după doi ani cât e garanția, la multe deja iese rugina prin vopsea chiar dacă ții frigiderul în dormitor...de mașinile de spălat nu mai zic.

La nici un an de la cumpărarea mașinii de spălat noi Ariston, mi-a apărut rugină la partea de jos și eu o țin în bucătărie, nu în baie.Și nu pierdea apă pe nicăieri...

Deci, de ce nu ar trimite JBC stații care nu au trecut testele lor riguroase către noi ? Dacă merg cât ține garanția, e bine, iar dacă crapă...oricum nu corespundeau standardelor lor.Le schimbă și gata...că de aia se cheamă garanție.

Link spre comentariu

In teorie pe minunata "piata unica europeana" nu exista variatii de calitate.

In practica exista 5-6 zone globale de calitate, pe zona 1 fiind Vestul Europei si SUA, si pe zona 5-6 fiind zonele cele mai sarace din Asia si Africa. Romania in prezent se afla undeva la mijloc. Exista si ceva procese in UE pe tema asta...

Totusi magazinul este din Olanda, si se adreseaza in principal tarilor din jur, deci produsele ar trebui sa fie pentru "zona buna". Si nu cred ca au atat de multe vanzari spre estici incat sa se justifice sa tina in gestiune si loturi inferioare, spre deosebire de alte tipuri de produse cu volum mare si centre de distribuitie nationale.

As paria pe faptul ca pur si simplu s-a nimerit un "loz norocos".

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Vârf înroșit nu am văzut nici la stațiile românești, făcute la Tehnoton.

Până ajungeau la roșu se ardeau deja.

Acum 47 minute, wlk a spus:

As paria pe faptul ca pur si simplu s-a nimerit un "loz norocos".

Asta tind și eu să cred pentru că nu văd volume atât de mari astfel încât să merite folosirea dublului standard ca in cazul alimentelor sau al hainelor.

Până la urmă e e așa de complicat să faci o stație de lipit care sa nu crape in primele 5 minute? Și dacă copiau o schemă de le Elforum tot ținea mai mult de 5 minute. :rade:

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Stefan a spus:

Până ajungeau la roșu se ardeau deja.

N-ai să crezi, dar chiar erau fiabile. Am folosit multă vreme asa ceva, pana dupa 90 cand ne-am spurcat la capitaliste. Inca mai am una in stare de functionare. Punctul slab al lor era termocuplul, fe-ct. Terminalul de fier ruginea la propriu si se forfeca fix la iesirea din rezistență. Dar asta se intampla doar la cele nefolosite perioade mai mari de timp. In rest nici o problema nu au avut. Simple si robuste. E drept, fără afișaje, fără reglaj continuu, doar in trepte, 3 la numar, fara multe fonfeuri, dar își făceau treaba. Si cel mai important, nu erau cu surse in comutație. Aveau un traf cinstit care dădea 24V pt alimentare. Cu un mic upgrade, cred ca ar fi mai bune decat multe petarde aflate acum pe piață. Am renunțat la model, pt că reclamă mai mult de 4 fire pt letcon, si cablul e destul de rigid, mai ales ca a și imbatranit intre timp. Ca si mine, de altfel... :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări