Florinel TV Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Se zice ca smd mai mic pui varf mai mic la suflanta total gresit ca zboara toate smd urile din jur trebuie folosit un varf mediu pt ca sa nu sara smd-urile cu cat pui varf mai mic la suflanta cu atat sufla mai tare vantul spre smd-uri Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 32 minute, Florinel TV a spus: cu cat pui varf mai mic la suflanta cu atat sufla mai tare vantul spre smd-uri Daca pastrezi acelasi debit la aer, altfel, ai posibilitatea de a doza aerul si nu zboara nimic. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 2 minute, doru3160 a spus: Daca pastrezi acelasi debit la aer, altfel, ai posibilitatea de a doza aerul si nu zboara nimic. Da daca sti , dar aici vorbim de cineva la care nu a mai folosit suflanta pana acum Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Toate au un inceput. Totul se invata. Cateva placi cu SMD vechi si un pic de practica sunt mai bune decat 1000 sfaturi. Nu exista o reteta universal valabila. Totul se adapteaza la piesa de operat si vecinatati. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Da exact , prin practica se invata, nimeni nu sa nascut invatat, si noi am invatat la randul nostru, si inca mai avem de invatat ca electronica avanseaza chiar prea repede Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 9, 2023 Partajează Postat Martie 9, 2023 (editat) Am vazut ca unii acopera componentele cu folie rezistenta la temperatura cand le lipesc /dezlipesc Editat Martie 9, 2023 de grosu99 Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 @grosu99 uneori este necesară acoperirea componentelor alăturate zonei de lucru dacă există riscul deteriorării acestora.. Nu am văzut / auzit pe nimeni să acopere componentele supuse lipirii / dezlipirii. Probabil ce o să spun acum e deja cunoscut de toată lume dar uite că eu tot m-am fript, cunoșteam importanța împământării in cazul alimentării stației de lipit prin intermediul unei surse in comutației dar nah. Aici https://www.elforum.info/topic/103025-statii-de-lipit/?do=findComment&comment=2135570 spuneam că nu înțeleg ce s-a întâmplat cu memoria flash de pe o anumită placă pentru că nu o mai puteam citi / rescrie. Un pin de date de la memorie (MOSi) are rezistență foarte mică față de VCC. Inițial am crezut că a crăpat pur și simplu în timpul programării (CH341 LL 5V), totuși era prea mare coincidența ca fix pin-ul corespondent de la CPU să aibă o rezistență scăzută față de GND (21 ohmi). Așa am descoperit că între mana mea și masa stației am o tensiune de 60-100Va, un lucru de altfel normal in lipsa împământării. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu conexiune la împământare, adevărul e că am cam multe prelungitoare la masa de lucru, și până rezolv să folosesc stațiile cu trafo. Morala? Cui ii pute bătrâna stație cu Pensol, făcută cu trudă la vremea respectivă dar care și-a făcut datoria, așa să plătească cu stație China și vârf JBC. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 1 oră în urmă, Stefan a spus: @grosu99 am o tensiune de 60-100Va Cred ca tastatura ti-a facut-o. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Suntem f grabiti ! Asa e,e vorba de componentele alaturate ! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 8 ore, Stefan a spus: @grosu99 uneori este necesară acoperirea componentelor alăturate zonei de lucru dacă există riscul deteriorării acestora.. Nu am văzut / auzit pe nimeni să acopere componentele supuse lipirii / dezlipirii. Probabil ce o să spun acum e deja cunoscut de toată lume dar uite că eu tot m-am fript, cunoșteam importanța împământării in cazul alimentării stației de lipit prin intermediul unei surse in comutației dar nah. Aici https://www.elforum.info/topic/103025-statii-de-lipit/?do=findComment&comment=2135570 spuneam că nu înțeleg ce s-a întâmplat cu memoria flash de pe o anumită placă pentru că nu o mai puteam citi / rescrie. Un pin de date de la memorie (MOSi) are rezistență foarte mică față de VCC. Inițial am crezut că a crăpat pur și simplu în timpul programării (CH341 LL 5V), totuși era prea mare coincidența ca fix pin-ul corespondent de la CPU să aibă o rezistență scăzută față de GND (21 ohmi). Așa am descoperit că între mana mea și masa stației am o tensiune de 60-100Va, un lucru de altfel normal in lipsa împământării. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu conexiune la împământare, adevărul e că am cam multe prelungitoare la masa de lucru, și până rezolv să folosesc stațiile cu trafo. Morala? Cui ii pute bătrâna stație cu Pensol, făcută cu trudă la vremea respectivă dar care și-a făcut datoria, așa să plătească cu stație China și vârf JBC. N-aș folosi niciodată la lucruri pretențioase stație de lipit fără traf. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Am luat o statie de dezlipit ZD985 de pe Ebay ca defecta cu mentiunea ca letconul trebuie schimbat. Am probat-o si spre norocul meu letconul functioneaza fara probleme. La 150 RON cat am dat pe ea cred am facut o afacere buna. Intrebarea mea este de unde recomandati sa-mi comand consumabile ? La TME nu au mare lucru pe stoc. Nu inteleg cum a putut ajumge varful in halul ala... asha o sa patesc si cu varfurile noi ? Link spre comentariu
PavelR Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 De la mivarom am luat eu , la ei erau cele mai ieftine (pistol de rezerva , tub sticla , varfuri) Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 20, 2023 Autor Partajează Postat Martie 20, 2023 Acum 4 ore, djvas a spus: Am luat o statie de dezlipit ZD985 de pe Ebay ca defecta cu mentiunea ca letconul trebuie schimbat. Am probat-o si spre norocul meu letconul functioneaza fara probleme. La 150 RON cat am dat pe ea cred am facut o afacere buna. Intrebarea mea este de unde recomandati sa-mi comand consumabile ? La TME nu au mare lucru pe stoc. Nu inteleg cum a putut ajumge varful in halul ala... asha o sa patesc si cu varfurile noi ? Cred ca am eu ceva consumabile. Le dau la schimb cu ceva folositor mie. Și letcon nou parca am. Link spre comentariu
wlk Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 Are cineva o parere: Hakko FX-951 vs JBC BT-2BWA? Multumesc! Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Octombrie 16, 2023 Partajează Postat Octombrie 16, 2023 JBC BT-2BWA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum