Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statii de lipit

dan cod

Postări Recomandate

Nu sunt aparate de masura dar tot aici cred ca merge subiectul.As vrea ca topicul sa fie doar pareri despre statiile cu care lucrati sau ati lucrat(se pot pune si poze)Doar cele de fabrica .O sa va spun mai incolo si eu cum se poate sa se schimbe unele pareri.

Link spre comentariu

Eu sunt fan Weller de mult si am WMD3,WMD1,WSD81,WECP20 dar saptamana asta mi-a ajuns din SUA Metcal MX500-P11 si este cu totul altceva.Si principiul de functionare si tot.

Link spre comentariu

Am mai avut placerea sa discut pe aceasta tema cu dvs . Faceti si o incercare cu JBC . Sant scumpe ( nu ca nu v - ati permite ... zic eu ) ... dar , cine stie . Si eu am folosit WELLER , de acum 30 de ani . Inca mai am (nu pe acelea ... ) . Am mai si vandut din ele , am si acum una la vanzare . Foarte bune ... dar parerile se mai schimba , dupa cum ati constatat . Nu ma erijez in " profesor " , era doar o observatie . Voi posta ceva foto . De asemenea , folosesc HAKKO , d ' alea din tara soarelui - rasare , nu clone nerusinate din care cade orez  , cum s - au vandut pe la Bazar . Am si una de vanzare , vad ca nu se agata nimeni de ea . Pacat , poate sa o lase mostenire , are varfuri cu rezistenta incorporata , care fac de rusine WELLER - ul , destule pentru zeci de ani de lucru , dedicate ROHS , deci indestructibile . Letconul e usor si fff . rapid ( si de rezerva , NOS ) ... in fine . Revin cu foto ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Probabil e metoda cu inductie ... in fine . Trebuie cate un varf pentru fiecare temperatura , tipic pentru lucrul la banda , unde se fac de fiecare operator operatii putine si simple ... n -ar fi o problema ... varfuri sa fie . Metcal e foarte folosita in USA ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

De aceea am si adus-o din SUA,la noi nu prea e cunoscuta,marca.Eu oricum de ani multi lucrez cu 350*.Ce e curios la metcal ca si piesele mici si cele mari se incalzesc foarte repede.

Link spre comentariu

Asa e si la JBC . Si la Hakko .  O statie de lipit cu adevarat profesionala pare ca functioneaza intotdeauna imediat si cuprinzator ca " putere " , independent de caracteristicile pieselor de lipit . Ca si cum ai scrie cu un stilou bun , cu hartie si cerneala asemenea . ( scuze pentru divagatie , nu pot scrie cu pixul - doar creion mecanic si stilou , ambele de calitate ... ) . Reglajul e instantaneu si oarecum predictiv , fara timpi morti si " acumulari " de caldura suplimentara . WELLER mai schioapata aici . Cel putin acelea cu care am lucrat eu . E sistemul clasic , cu " distanta " mare intre rezistenta si punctul in care varful realizeaza lipitura . Nu neaparat distanta fizica , doar constante de timp si inertie mai mare , usor vizibile . De asemenea , o functionare oarecum in salturi , cu raciri si supraincalziri usor de sesizat . Inerente la varfuri cu masa mare si inertie termica de asemenea , incalzite cu putere termica insuficienta . Parerea mea ... nu inseamna ca WELLER e o statie proasta . Are " tarla " mare in Europa ... cum are si HAKKO in Japonia .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asta e si parerea mea.Nu renunt la weller dar Metcalul mi-a schimbat optica.Si schimbarea varfului e o joaca fara suruburi si alte cele.Il scoti si pui altul si in 5 secunde e cald.

Link spre comentariu

Dupa cum spuneam ... JBC CD - 2 BB . Cred ca nu e alta mai buna ... ma rog , cu riscul de a fi subiectiv . Categoria statii de rework , nu aer cald sau combine ...

Meniu accesibil cu cod PIN ce se poate schimba , contoare pentru ore functionare , standby , pentru fiecare scula , reglaje pentru orice parametru ( timpi , temperaturi , regimuri , etc , ) , afisare putere instantanee cu procent si bargraph ... Despre lipituri si varfuri , nu mai scriu ...

post-176563-0-82194800-1429437271_thumb.jpg

post-176563-0-98225200-1429437339_thumb.jpg

post-176563-0-31157700-1429437418_thumb.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da ... eu m - am oprit la marca JBC . Am avut si AD 2700 ... mai am una si la vanzari , cu temperatura fixata software ... dar se poate debloca . Ma inteleg bine cu ele ... aer cald nu prea folosesc , nu e in " aria " mea de lipituri , decat accidental . Am scule si pentru ... dar se cam pune " praful " pe ele . Poate in viitor ...

Link spre comentariu

As folosi si eu , dar " fiarele " mele au mai mult componente normale ... nu activez in zona de bunuri de larg consum ( desi cred ca ar fi fost mai bine ) . In fine , chei fixe si alte cele , mai mecanice ... sant nelipsite !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări