mila Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Condensatoarele variabile nu sunt o problema. Schema e clasica 0-V-1 lampile sunt usor exotice.In conditiile de azi cand qrm e urias recomand incasetarea in cutie metalica complect inchisa. Condensatorul de intrare antena e foarte mare, acolo si 3,3-10pF sunt ok...poate tot un variabil mic. Editat Septembrie 7, 2020 de mila Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Acum 21 ore, mila a spus: E(P)CH200 e o lampa faina. As incerca o superheterodyne cu partea H mixer/osc si partea C detector cu reactie.Mare avantaj ca trioda si heptoda au catozi separati. Amplificator audio TBA820. Totul alimentat la 12V Pentru superheterodina cred ca se cere o tensiune anodica spre 60V...Am incercat acum vreo 5 -6 ani pe radio Carmen si functiona ok pana pe la 60V anodica, dupa care... "no signal" Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) (semnalul audio pe boxele de calculator fara ECL82) Ampliful cu ECL82 functioneaza normal pana la aproximativ 90V -100V Editat Septembrie 7, 2020 de Cristian74 Adaugat schema Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) "functiona ok pana pe la 60V anodica" E posibil dar heptoda e data la 14V anodica si chiar asa cred ca un 36V "hot spot" pentru multe lampi normale alimentate la tensiuni reduse nu e problama considerand consumul la filamente... ca tot nu e portabil.Partea trioda ca regenerator iara nu cred ca sa aiba probleme la 12V alimentare mai ales daca sarcina anodica e un soc de 10-12H Nimic nu se obtine decat cu sacrificii, cu cat pare mai simplu cu atat piesele si realizarea mecanica e mai pretentioasa/e Toate cele bune d-l Cristian74 Editat Septembrie 7, 2020 de mila Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Interesant topicul, il urmaresc cu placere. Am incercat si eu sa fac astfel ee aparate, dar esecul a fost total! Am inceput cu un aparat cu galena, ma rog, o dioda cu germaniu, din seria EFD. Abia se aude ceva in casca. Am facut unul cu tub de tensiune mica, nimic. Am mai incercat cu un tub 6J8, nimic. CrEd ca Problema e antena. Am un fir lung, izolat cu plastic, de vreo 35 m, la cam 4 m de sol. Impamintarea e o teava de cupru, de vreo juma de metru, infipta in pamint. Cred ca antena e de vina, prea aproape de sol. Chestia e ca nu am cum sa o pun mai sus, nu am de ce o lega. Oare, asa zisa "sirma de antena", o lita din bronz fosforos, se mai gaseste pe undeva? Editat Septembrie 7, 2020 de icar Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Am editat direct pe schema de Carmen care are T1/T2 ECH81, asa cam cum vad eu superheterodina la tensiune anodica redusa. Este posibil ca prin modificari ale rezistentelor anodice sa se ajunga si la tensiuni mai mici de alimentare... trebuie experimentat. Acum 30 minute, icar a spus: Interesant topicul, il urmaresc cu placere. Am incercat si eu sa fac astfel ee aparate, dar esecul a fost total! Am inceput cu un aparat cu galena, ma rog, o dioda cu germaniu, din seria EFD. Abia se aude ceva in casca. Am facut unul cu tub de tensiune mica, nimic. Am mai incercat cu un tub 6J8, nimic. CrEd ca Problema e antena. Am un fir lung, izolat cu plastic, de vreo 35 m, la cam 4 m de sol. Impamintarea e o teava de cupru, de vreo juma de metru, infipta in pamint. Cred ca antena e de vina, prea aproape de sol. Chestia e ca nu am cum sa o pun mai sus, nu am de ce o lega. Oare, asa zisa "sirma de antena", o lita din bronz fosforos, se mai gaseste pe undeva? Antena este mai mult decat suficienta. De fapt, aparatele in exteriorul cladirii functioneaza fara antena, de fapt chiar la fereastra...Singura problema este ca trebuie sa selectezi in prealabil tuburile care au emisie catodica la tensiuni cat mai mici. Noi asta am facut tot timpul. Din cutii cu sute de lampi am ales cateva... Editat Septembrie 7, 2020 de Cristian74 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2020 In schema editata am lasat si ochiul magic asa la deruta dar la 60V nu lumineaza... Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Si daca in loc de ECH81 ne gandim la un tub care functioneaza la 12V anodica, la ECH83 ma refer...Schema va fi un succes total! Am stabilit intr-un topic mai vechi ca ECH83 este tot un ECH81 dar selectate industrial din fabrica. Nu a stiut nimeni lucrul acesta pana nu am "sapat" noi pe net si facand echipa pe elforum acum vreo 7 ani... Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Pentru cei care incep recomand utilizarea de tensiuni de alimentare normale 170-230V DC, decuplarea la masa a filamentului tubului detector, cuplaj variabil cu antena si cat mai mic.Pentru detector tuburi cu gm si u mic, recomand pentru detector tub separat( nu o lampa compusa).Un etaj RF cu amplificare mica, mica... in fata detectorului e parfum . Oprirea pe o raza de 15-20m (daca e posibil) a surselor de zgomot: becuri economice, calculatoare, laptopuri si sursele lor, UPS-uri etc. Editat Septembrie 7, 2020 de mila Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 2G21 si 2G22 merg 22-45 V..... 6i4P -100V Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Acum 1 oră, Cristian74 a spus: sa selectezi in prealabil tuburile care au emisie catodica la tensiuni cat mai mici. Da, dar nu prea pot face asta. Am doar nite tuburi SH. Pentru prima varianta am folosit 1S4T. Ziceam de antena, deoarece nici rceptorul simplu, cu dioda, nu merge, abia se aude. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 (editat) Acum 59 minute, icar a spus: Da, dar nu prea pot face asta. Am doar nite tuburi SH. Pot fi tuburi folosite care au emisia încă foarte bună. Trebuiesc probate. La tensiuni reduse aș utiliza subminiaturi sovietice. Sigur se găsesc de vânzare pe saiturile lor, din păcate eu nu cunosc limba rusă. Am un singur tubuleț și l-aș pune la treabă dar n-am putut găsi informații despre el din același motiv. Bănuiam că e o triodă cu încălzire directă dar privind în interiorul balonului am observat o arhitectură internă tare ciudată, diferită de cea a tuburilor clasice, practic nu-mi dau seama ce este. Editat Septembrie 7, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
yo2mhj Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Este un tiratron,nu va foloseste la receptie... http://www.russiantubes.com/prop.php?t=4&p=3 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Mulțumesc pentru informație, m-am liniștit! Vroiam să fac un receptor cu reacție ... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 7, 2020 Partajează Postat Septembrie 7, 2020 Incercati-l pe asta. La mine a mers. http://www.antentop.org/016/audion_016.htm Daca aveti nevoie de lampi, dati-mi o adresa si va trimit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum