Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

100 de scheme radio cu lampi de TV

Cristian74

Postări Recomandate

Nu aveam antena corespunzatoare si nici bobina nu cred ca o facusem corect. "Prindeam" numai paraziti. Am renuntat la proiect in vremea respectiva.

O sa ma uit in caietul de scheme sa vad cum se arginteaza sarma de Cu si poate fac rost de cele necesare sa-mi rezolv sarma de bobine.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

In cazul unui tub PCH200 cu pentoda defecta, am intalnit cateva in tuburile achizitionate, va propun utilizarea triodei pentru realizare unui receptor de unde lungi (pentru fanii Antena Satelor).

Schema nr. 31:

cVV5FZk.jpg

Link spre comentariu

Si o varianta cu reactie a receptorului pe LW in cazul unui semnal redus cum se intampla adesea in orasele mari printre cladiri sau localitatile aflate in con de umbra electric...

Schema nr. 32:

1UXN7Cs.jpg

Editat de Cristian74
Link spre comentariu
La 20.04.2017 la 8:10, albasete a spus:

Schema 27 a fost testata ? Unde se mai gaseste sarma CuAg ? Acum 20 si ceva ani argintam personal sarma, dar nu mai am solutiile necesare.

Ma bate gandul sa fac radioul dupa schema de mai sus, desi cu ceva ani in urma am avut un esec in constructia unui radio foarte simplu, testat de Cristian. La el a functionat, la mine nu.

In principiu se gaseste la ciainezi pe net: link

Se mai poate folosi chiar sirma de argint plina: link

sau la magazine specializate: link1link2

Link spre comentariu

Vad ca scheme sunt destule , o idee de "carcasa "......

Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate.Placa cu difuzorul l-am recuperat ,cred ca din Carmen4.....restul maruntisuri ,plus stilul meu caracteristic.deocamdata partea electrica este in reconfigurare ,vreau sa fac schema FM ce l-a mai facut un coleg pe forum .( arata cam de amator , dar l-am facut intr-o seara.....)

radio11.jpg

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Усилитель a spus:

Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate.

Numai raposatul Kripton mi-a trimis cutie din lemn, special facuta pt coletul trimis...si nu o singura data.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Усилитель a spus:

Vad ca scheme sunt destule , o idee de "carcasa "......

Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate.Placa cu difuzorul l-am recuperat ,cred ca din Carmen4.....restul maruntisuri ,plus stilul meu caracteristic.deocamdata partea electrica este in reconfigurare ,vreau sa fac schema FM ce l-a mai facut un coleg pe forum .( arata cam de amator , dar l-am facut intr-o seara.....)

Mie imi plac aerisite carcase semi-inchise sa se vada si tubul si placa cu piese...

dar schema urmatoare se poate aseza intr-o carcasa recuperata de Zefir, egaleaza ca performanta un radio portabil pe LW doar in exterior.

Schema nr.34:

Oo4nSft.jpg

9vMLLyf.jpg

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

E(P)CH200 e o lampa faina.

As incerca o superheterodyne cu partea H mixer/osc si partea C  detector cu reactie.Mare avantaj ca trioda si heptoda au catozi separati.

Amplificator audio TBA820.

Totul alimentat la 12V

:53

Link spre comentariu

Imi place foarte mult acest RR...ce parere aveti dl.Mila,stiu ca sunteti foarte pasionat de aceste minuni de la inceputurile radioului !?

Pentru mine cel mai greu mi se pare achizitionarea celor doua condensatoare variabile,asta ca sa rezulte un RR in totalitate vintage!

Сельский батарейный приемник на двух лампах 2К2М.docx

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus:

Pentru mine cel mai greu mi se pare achizitionarea celor doua condensatoare variabile

Am o sumedenie de CV, daca va hotarati la o schema poate gasesc ce aveti nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări