albasete Postat Aprilie 20, 2017 Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Nu aveam antena corespunzatoare si nici bobina nu cred ca o facusem corect. "Prindeam" numai paraziti. Am renuntat la proiect in vremea respectiva. O sa ma uit in caietul de scheme sa vad cum se arginteaza sarma de Cu si poate fac rost de cele necesare sa-mi rezolv sarma de bobine. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 20, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Schema nr. 28 Radio "Null Volt" cu lampa EF184 + AF cu CI: PS: Da, este corect montajul, tubul are tensiune anodica 0V Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 20, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Schema nr.29 Receiver auto CB cu EF80: Link spre comentariu
Cristian74 Postat Aprilie 20, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Schema nr.30 Receiver SSB/CW cu 3 tuburi EF80: Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2020 In cazul unui tub PCH200 cu pentoda defecta, am intalnit cateva in tuburile achizitionate, va propun utilizarea triodei pentru realizare unui receptor de unde lungi (pentru fanii Antena Satelor). Schema nr. 31: Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2020 (editat) Si o varianta cu reactie a receptorului pe LW in cazul unui semnal redus cum se intampla adesea in orasele mari printre cladiri sau localitatile aflate in con de umbra electric... Schema nr. 32: Editat Septembrie 4, 2020 de Cristian74 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 La 20.04.2017 la 8:10, albasete a spus: Schema 27 a fost testata ? Unde se mai gaseste sarma CuAg ? Acum 20 si ceva ani argintam personal sarma, dar nu mai am solutiile necesare. Ma bate gandul sa fac radioul dupa schema de mai sus, desi cu ceva ani in urma am avut un esec in constructia unui radio foarte simplu, testat de Cristian. La el a functionat, la mine nu. In principiu se gaseste la ciainezi pe net: link Se mai poate folosi chiar sirma de argint plina: link sau la magazine specializate: link1, link2 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2020 O varianta putin mai elaborata cu performante ceva mai bune folosind pentoda tubului TV PCH200 si un etaj final simplu. Schema nr.33: Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Vad ca scheme sunt destule , o idee de "carcasa "...... Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate.Placa cu difuzorul l-am recuperat ,cred ca din Carmen4.....restul maruntisuri ,plus stilul meu caracteristic.deocamdata partea electrica este in reconfigurare ,vreau sa fac schema FM ce l-a mai facut un coleg pe forum .( arata cam de amator , dar l-am facut intr-o seara.....) Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Acum 16 minute, Усилитель a spus: Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate. Numai raposatul Kripton mi-a trimis cutie din lemn, special facuta pt coletul trimis...si nu o singura data. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Septembrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2020 (editat) Acum 43 minute, Усилитель a spus: Vad ca scheme sunt destule , o idee de "carcasa "...... Cutia de lemn am primit-o de la un coleg de forum ,ca si cutie pusa la posta pt protectia pieselor comandate.Placa cu difuzorul l-am recuperat ,cred ca din Carmen4.....restul maruntisuri ,plus stilul meu caracteristic.deocamdata partea electrica este in reconfigurare ,vreau sa fac schema FM ce l-a mai facut un coleg pe forum .( arata cam de amator , dar l-am facut intr-o seara.....) Mie imi plac aerisite carcase semi-inchise sa se vada si tubul si placa cu piese... dar schema urmatoare se poate aseza intr-o carcasa recuperata de Zefir, egaleaza ca performanta un radio portabil pe LW doar in exterior. Schema nr.34: Editat Septembrie 4, 2020 de Cristian74 Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 4, 2020 Partajează Postat Septembrie 4, 2020 Usiliteli, imi place ca ai imaginatie. Am remarcat asta si la amplificator. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 E(P)CH200 e o lampa faina. As incerca o superheterodyne cu partea H mixer/osc si partea C detector cu reactie.Mare avantaj ca trioda si heptoda au catozi separati. Amplificator audio TBA820. Totul alimentat la 12V Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Imi place foarte mult acest RR...ce parere aveti dl.Mila,stiu ca sunteti foarte pasionat de aceste minuni de la inceputurile radioului !? Pentru mine cel mai greu mi se pare achizitionarea celor doua condensatoare variabile,asta ca sa rezulte un RR in totalitate vintage! Сельский батарейный приемник на двух лампах 2К2М.docx Editat Septembrie 6, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mojnost Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Acum 2 ore, LMOlimpiu a spus: Pentru mine cel mai greu mi se pare achizitionarea celor doua condensatoare variabile Am o sumedenie de CV, daca va hotarati la o schema poate gasesc ce aveti nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum