Ion_Bumbu Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Bun , dupa primar poate fi legat in stea la 380/415Vac si in triunghi la retea de 220/240Vac trifazica, nu`i cazul la noi in tara. Secundarul e stea . Prize de reglaj pe el n`are asta insemnind ca e mai complicat sa`l faci aparat de sudura MIG doar cu redresor si soc. Ca test alimenteaza`l la 230Vac pe o singura bobina cu un bec de 100-150W in serie si vezi ce face. Daca ai dubii pune`l in serie cu un resou/calorifer pe la 1-2Kw si vezi ce tensiune ai pe calorifer. Daca nu face urit , pune`l direct la 230Vac dar pe o bobina de 380Vac si macar poti evalua tensiunea de iesire. Grig Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) " ia vedeti nu cumva are mai multe secundare cu sarma de 2-3mm si 24 volti si doar un primar trifazat cu sarma de 3-5mm? " Unde sant in foto terminalele acelea pentru primar ? ... Sper ca am citit bine . 3 - 5 mm ... daca fac o comparatie cu rigleta in care intra , parca n - ar fi de 5 mm . Ma rog , e forum . Putem toti avea pareri . Giorgi tv : domnu gauss nu se tine de misto fata de tine . Si nici fata de altcineva . Asteapta sa se lamureasca topicul . Dupa aceea o sa -ti dai seama ce grozavii spui . Misto - ul e interzis de regulament . Daca te simti lezat , sant cai de atac . Cred ca le cunosti . Mai greu o sa fie sa explici aia cu camioanele ... In fine , nu e treaba mea ! Editat Aprilie 17, 2015 de gauss Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 la ce sa-mi fie greu dle.gauss?ca mi-ati spus ca sunt off topic,cand am dat o parere tot despre acest subiect era discutia si anume legat de acest traf. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) " ia vedeti nu cumva are mai multe secundare cu sarma de 2-3mm si 24 volti si doar un primar trifazat cu sarma de 3-5mm? " Unde sant in foto terminalele acelea pentru primar ? ... Sper ca am citit bine . 3 - 5 mm ... daca fac o comparatie cu rigleta in care intra , parca n - ar fi de 5 mm . Ma rog , e forum . Putem toti avea pareri . Giorgi tv : domnu gauss nu se tine de misto fata de tine . Si nici fata de altcineva . Asteapta sa se lamureasca topicul . Dupa aceea o sa -ti dai seama ce grozavii spui . Misto - ul e interzis de regulament . Daca te simti lezat , sant cai de atac . Cred ca le cunosti . Mai greu o sa fie sa explici aia cu camioanele ... In fine , nu e treaba mea ! Uitativa la poze si nu fiti ironic ca nu e frumos, In prima poza se vede clar ca sunt sarme groase . Cu asta eu ma retrag din discuti , Eram dispus sa rog un fost coleg de munca ce lucreaza inca acolo sa ni-l pozeze da sincer nu cred ca are rost efortu nu pt initiatoru topicului ci pentru alti care arunca cu aluzi in dreapta si in stanga CREZAND CA SUNT ATOATE STIUTORI . succes la identificare Editat Aprilie 17, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) " Mai greu o sa fie sa explici aia cu camioanele ... " ... cred ca e scris in romana ! Subiect inchis pentru mine ... uitativa la poze si nu fiti ironic ca nu e frumos in prima poza se vede clar ca sunt sarme groase cu asta eu ma retrag din discuti succes la identificare N - am fost ironic la adresa dv . Am pus o intrebare , relativ la ce mi s - a parut neclar . Mie cel putin . Raspunsul e " sarme groase " ? Oricum , nu astept de la dvs . indicatii despre ce e " frumos " si ce nu ... si nu sant deloc ironic la acest aspect . Ati gresit " adrisantul " . Incercati pe la apropiatii dvs . , fata de care puteti avea ton " parintesc " . Altminteri , puteti face tot ce doriti . N - am sa va cenzurez in nici un fel . Am alte preocupari ... P . S . - vad ca ati editat . Nu faceti economie de litere , ca nu se intelege nimic ... incepe sa semene cu postarile lui Giorgi tv ! " Eram dispus sa rog un fost coleg de munca ce lucreaza inca acolo sa ni-l pozeze da sincer nu cred ca are rost efortu nu pt initiatoru topicului ci pentru alti care arunca cu aluzi in dreapta si in stanga CREZAND CA SUNT ATOATE STIUTORI . succes la identificare " Editat Aprilie 17, 2015 de gauss Link spre comentariu
Matrixu Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Din ce vad in poze este cam ceea ce zice si pop_ady44. Seamana izbitor de mult cu transformatoarele de la presele de mulaje folosite in tamplarie. Am asa ceva functional. Traful nu face altceva decat sa alimenteze niste plase de sarma pe post de rezistente, cu care se infasoara mulajele. Plasa este alimentata la tensiune mica si amperaj mare pentru a evita electrocutarea operatorului. Cam asta ar fi in acea poza. Plus, se vad suruburile de pe iesirea din secundar de unde se conecteaza rezistenta. Editat Aprilie 17, 2015 de Matrixu Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 acest traf se foloseau si in procesul de electroliza unde piesele urmau a fi prelucrate prin aschiere,bineinteles prin intermediul unei bai de substante specifice materialului ce urma a fi prelucrat prin aschiere. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Se vad in foto trei tensiuni US ; UR ; UT. Par a fi legate in stea cu cele 2 strapuri negre . Infasurarile sant din sarma subtire . Se vad si trei " plecari " rosiatice spre o alta zona a utilajului . Au fost folosite ca tensiuni de referinta intr - un montaj de reglarea puterii in primar , schema cu tiristori . Probabil o punte semicomandata ... Sanse sa fie un mig - mag cu comanda electronica a curentului de sudare . La fel de bine un TIG , un AC - DC sau o plasma . Valoarea tensiunii in secundarul de forta ar spune multe ... Se vede si o alimentare de 220 V , Probabil ceva ventilatoare , vreo pompa de racirea pistoletului , etc . Tensiunea venea de la un traf auxiliar separat , cele din traful prezentat sant variabile , functie de comanda . Mai " sapam " , ramane sa ma mai uit prin foto de la diferite utilaje ... Pacat ca sant taiate " termicele " de la traf , TE1 si TE0 . Semn tipic de traf defect ... Poate ne lamureste posesorul , dl . PUSU ... Editat Aprilie 17, 2015 de gauss Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Fara cuvinte... Ma duc sa-mi pun un pahar de vin ca numai eu am ramas in urma. Vad eu maine, daca-i uscat de la spalare il iau la teste. Gandul meu cand l-am luat a fost sa-l rebobinez altfel si sa fac un traf trifazic de sudura + redresare trifazata + sunt magnetic intre coloane, ptr sudura MMA Domnu Gauss, multumesc ptr lupta, primarul de pe fiecare coloana este cu sarma de aluminiu cu diametrul aprox de 2,5-3mm. Are 2 prize fiecare primar. Secundarele sunt 2 pe fiecare coloana, unul mic cu platbanda de cupru si care se conecteaza la T11 si T12 si secundarul mare cu platbanda de aluminiu si are 20spire. Ce bobine vedeti cu sarma subtire sunt bobinele de sincro faze. Editat Aprilie 17, 2015 de pusu Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 (editat) Am inteles ... pana la urma , se pare ca a fost un utilaj cu comanda electronica a curentului de sudare . Nu mai intru in amanunte , cele 3 infasurari de care am facut vorbire sant " amprenta " inconfundabila ( pentru mine , cel putin ... ) . Urmeaza munca pentru dvs . Primele etape ar fi o " sesiune " de masuratori . Daca transformatorul e intact ( ceea ce sper ... ) , pe baza rezultatelor s - ar putea trece la ceva probe ... poate incropim o solutie . Macar pentru electrozi rutilici intr - o prima faza ... Solutia cu sunt magnetic , in varianta trifazata , implica destula munca si transformari mecanice ale miezului substantiale . Demne de o mica intreprindere ... In configuratia actuala , secundarele sant in cuplaj intim cu primarele . Deci o caracteristica " rigida " , ma rog , in anumite limite , caracteristica pentru mig - mag . Mai putin adecvata unui transformator de sudura . In fine , asteptam " examenul " . Daca e OK , poate posteaza si colegi cu experienta in transformatoare ( proiectare si executie ... ) , desi in genere lumea nu prea - si face trifazate . Din sarma si miez , nu din pix . Sau din " inteligenta " simulatorului . Electrotehnica are multe surprize . Eu , personal , la constructii ( de utilaje de sudura ) stau prost . Nu am ( si nu am avut ... ) timp si interes . Doar repar , si numai " electronice " , chiar daca au si trafuri mari . Privind constructia ,am vazut prin strainataturi " cu ce se mananca " prototipurile . E munca de experimentare mai multa ca la un invertor , unde oamenii care stiu ce fac merg pe anumite rutine . Nu ca n - ar fi si aici , dar produsele industriale " serioase " sant finisate teoretic si practic pana nu se mai poate " stoarce " nimic .E necesar , din motive de costuri ulterioare ... sa poti vinde produsul in conditiie concurentei cu altii si cu utilajele " electronizate " . Eventual sa se remarce prin performante si fiabilitate , cerinte contradictorii cu costul . In fine , am divagat destul . Spor la treaba si ... " noroc " ! P .S . - atentie la eventualele probe cu tensiune . Recititi ce a spus Grig , eventual ce am scris si eu . Metodele poate difera , dar " spun " cam acelasi lucru . Poate stiati deja ... scuze in acest caz . Eu , personal , as miza mult pe etapa II - rezistenta de izolatie . Intre infasurari si infasurari si miez ( asta daca trece etapa I , ohmetrica - continuitati si scurturi evidente ) . Aveti grija la probe sa nu aveti infasurari in scurt mecanic intre terminale , din neatentie ... se lasa cu artificii , oricat de " bune " ar fi sigurantele de retea . Asta , dupa probele cu becuri , care ar trebui sa dureze ceva , pana se " stabilizeaza " infasurarile . Pot apare defecte dupa ceva minute , trafurile abandonate in conditii improprii au multe " surprize " ... Editat Aprilie 18, 2015 de gauss 1 Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 18, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2015 (editat) Iata ca am facut constatari noi privind dispunerea bobinelor, sectiunile conductorilor precum si urmatoarele masuratori electrice. Tensiunea din secundarul de forta III, 26-28V da dupa redresarea trifazata rezulta vreo 70V. Editat Aprilie 18, 2015 de pusu Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 (editat) Am inteles ... deci e valid transformatorul . Mai departe ... e ca si pana acum . Din punct de vedere al utilizarii viitoare . Ceva probe cu vreun electrod ? ... numai ca ramane chestiunea reglarii curentului , destul de delicata . La ce v - ati gandit ? ... Editat Aprilie 18, 2015 de gauss Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 18, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2015 (editat) Acum se stiu si tensiunile furnizate si care-s bobinele de forta. Probe cu electrod n-au rost fara reglaj. Daca-i redresez cu punte trifazata secundarele notate cu III va spulbera electrodul. Ma gandeam la un reglaj in primar cat mai simplu. Ceva in genul urmator: Initial am vrut sa fac din asta: Editat Aprilie 18, 2015 de pusu Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 (editat) Merita incercat . Revista Radio nu publica " gogosi " . O urmaresc de 40 de ani ... Ma rog , acum incepe munca.. ... m - am mai enuntat ! P .S . - trebuie drosel " baban " ... si schema e cu triace ! Revista pare a fi Radioamatorul ... Editat Aprilie 18, 2015 de gauss Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 19, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2015 (editat) Am reusit descarcarea revistei Радиолюбитель 7/2008 unde a aparut articolul. Voi inlocui optocuplorul rusesc cu MOC3014 plus ce mai trebuie ca n-am triace am tiristori antiparaleli MTT parca. Am si o placuta industriala cu 3 buc BAA145 pe undeva. Sa vad ce stie si aia. Editat Aprilie 19, 2015 de pusu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum