pusu Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Va salut pe toti! Recent am procurat transformatorul din imaginile de mai jos. M-ar interesa din ce echipamente de sudare a facut parte. De unde l-am luat mi s-a ca "a fost intr-un ap de sudura cu co2". Rog cine sa intalnit cu acest aparat de sudura sa ma ajute sa-l identificam. Multumesc. Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 E sigur de la o instalatie de sudura MIG/MAG cu reglajul tensiunilor in trepte insa nu stiu de la ce masina provine. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Poate fi si de la o plasma . Oricum are primarul ars ... Nickrvl , cate trepte de reglaj ati identificat ? Mi se par cam putine , pentru un mig - mag de asemenea marime ... Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) De abia i-am dat un jet de apa cu pompa, ca era plin de gainat, furaje si pene de gaini Dupa ce se usuca ii masor primarele. Nu mi s-a parut sa-i fie arse... Are pe fiecare coloana doua secundare de forta: - primul cu doua conductoare de aluminiu 5x5mm paralel 20 spire, - al doilea 5x2mm nu stiu inca cate spire Editat Aprilie 17, 2015 de pusu Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 L-am judecat dupa grosimea barei din secundar astfel consider putine sanse a fi de la plasma si dupa numarul inceputurilor disponibile din primar insa acum dupa datele suplimentare poate fi "orice" inclusiv un TIG cu sunt magnetic.... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 este un traf industrial care asigura anumite tensiuni accesorizante pentru anumite automatizari ce se folosea in industrii. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) Tot ce se poate ... bara nu e groasa pentru plasma - poate fi de la o plasma cu chopper in secundar , de 150 - 180 A . Sau vreo combina multifunctionala . Cam miroase a Telwin sau similare , ei au afinitati pentru aluminiu . Firele de la protectiile termice sant taiate , ceva capete de bobinaj scoase din riglete ... cineva l - a " cautat " , cat era complet . D - le PUSU , verificati cu atentie . De obicei , aparate de acest gen nu se dezmembreaza . Se repara , iar daca fabrica " moare " , ajunge la alt proprietar , sau la vreun angajat . Intr - un singur caz nu se mai repara . Transformator defect ... modele ca acesta . Tole sudate , bobinaj aluminiu ... Mai mare daraua decat ocaua . Secundarul nu se mai poate aseza peste un nou primar , Aluminiul e fragil , plezneste izolatia . Deci trebuie rebobinat complet , de obicei cu cupru . Cheltuieli mari cu materialele si manopera , probleme cu miezul sudat . In strainatate nu se rebobineaza ... In fine , sper sa n - am dreptate . Chiar cu transformatorul " integru " , e costisitor sa refaci o masinarie de genul acesta . Comutatoare , punte redresoare , drosel macar o treime din traf , contactor , etc . Astea enumerate la o tigara ... ce e mai " grav " ar urma ... Nu in ultimul rand , retea trifazata serioasa . P .S . - Maestre Giorgi Tv , n - ai gresit cumva topicul ? Daca nu esti sigur , te asigur eu . Moka ... No offence ... Editat Aprilie 17, 2015 de gauss Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 da scuzati-ma nu am observat ca era vorba despre tractoare. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Acum ai observat . Vezi sa nu te calce ... Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 D-le Gauss, v-am apreciat intotdeauna raspunsurile competente, eu l-am luat ptr miezul cu 3 coloane. E sudat da, dar e simplu de taiat sudura. E doar o sudura superficiala. Se taie numai inrtr-o parte a.i. ramane un miez tip E. Bobinele noi se rigidizeaza cu pene... Eu ma incumet si sa-l rebobinez. Dar sa vedem daca nu-l pot folosi asa cum e. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) seamana izbitor cu un traf ce il avea o sectie de tamplarie pentru actionarea releelor si a unor motoare mici si parca avea si functia de robot de incarcare pt electrostivuitoare nu e musai sa fie cea ce spun eu dar seamana izbitor de tare si daca va uitati atent are multe tensiuni mici si amperaje de ordinu 10-15A este? Editat Aprilie 17, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 17, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2015 nu, nu amperajul maxim aici dupa redresare trifazata trebe sa fie vreo 400-500A Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) ia vedeti nu cumva are mai multe secundare cu sarma de 2-3mm si 24 volti si doar un primar trifazat cu sarma de 3-5mm? plus acele 2 sau 3 secundare de amperaj mare va spun ca am vazut unu la o fabrica de mobila la TG Lapus in sectia de tamplarie unde erau multe actionationari(toate releele) de 24 volti si acesta le deservea plus aveam asa zisele lize sper sa nu gresesc denumirea cu care faceam miscarea paletilor dintrun loc in altul dar poate fi si alceva ca doar nu e musai sa fie asa ceva Editat Aprilie 17, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 (editat) D - le PUSU , verificati coloana din mijloc , la capetele inferioare ale bobinajului primar , care " ies " de sub secundar , in zona apropiata de portiunea orizontala a tolelor , perpendiculara pe coloanele bobinate . Parca vad ceva afumat , si topitura de aliminiu . De multe ori si " mirosirea " poate fi folositoare , mirosul de carbonizat dispare greu . Sper 100 % sa ma insel , in favoarea dvs . Masurati riguros rezistentele infasurarilor primare , trebuie sa fie foarte apropiate . Daca una difera , luati - o la " intrebari " . Asta in cazul in care nu e intrerupta . Mergea o punte RLC dedicata , si un megohmetru , dar cred ca cer prea mult . Daca alimentati la 380 V , multa precautie . Nu stati langa el si nu priviti de aproape , in primele secunde . Ar merge inseriate 3 becuri de 60 - 75 W , 220 V cu bobinele primare , pentru siguranta . In fine ... Stiu ca e simplu de taiat sudura . Problema e cand inchei din nou miezul , nu mai e ce - a fost . Mai departe ... sa speram ca nu e nevoie . Editat Aprilie 17, 2015 de gauss Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 pai si eu la ce mam referit domnilor?dar daca domnu gauss se tine de misto fata de mine e treaba lui. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum