Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire rulmenti si simering Indesit WIE 127(EX)

Marius84

Postări Recomandate

Salutare!

Imi huruie masina de spalat foarte tare si mai mult ca sigur trebuie sa schimb rulmentii.

Intrebarea mea este ce tip sunt? Am vazut ca acela dinspre fulie este 6204Z, dar nu stiu ce model este spre cuva si nici care sunt cotele simeringului, va rog daca le are cineva poate mi le comunica.

Ma gandeam ca sunt ca la wie87, unde cineva mi-a spus 6202, 6203 si simering 22*40*10, dar bine ca m-am uitat in spate, ca se pare ca nu...

Restul procedurii de taiere a cuvei, prindere cu suruburi de 4 si silicon rezistent la temperatura am priceput-o.

Astept cu interes raspunsuri!

Link spre comentariu

Am desfacut cuva si am scos simeringul si cei doi rulmenti.

Rulmentul dinspe fulie      (exterior) este 6204Z.

Rulmentul dinspre tambur (interior) este 6205Z.

Simeringul are cotele 30-52-8.5/10.5 adica 30mm diametrul interior, 52 diametrul exterior, 8,5 mm inaltimea fara guler, 10,5 inaltimea cu guler.

Intrebarile mele ar fi:

1. Unde gasesc simeringul cu toate aceste cote si daca pot pune si un altul care sa respecte doar diametrul interior si cel exterior.

2. Cu ce vaselina se unge simeringul, am vazut destul de multa vaselina pe cel vechi...

Link spre comentariu

......................................................................................................

1. Unde gasesc simeringul cu toate aceste cote si daca pot pune si un altul care sa respecte doar diametrul interior si cel exterior.

2. Cu ce vaselina se unge simeringul, am vazut destul de multa vaselina pe cel vechi...

Semeringuri gasesti la magazinele care comercializeaza rulmenti, sau mai sigur gasesti la magazinele SKF.Acolo gasesti marfa de calitate,nu facaturi.Vaselina o gasesti tot acolo.Trebuie vaselina rezistenta la temperaturi mai ridicate,suficient de consistenta.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator web2andrei

Salut!

Aceeasi problema o am si eu cu o masina de spalat identica indesit wie127 ex. Ai reusit sa schimbi rulmentii? Cuva la acest model este capsata? Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Cuva este imbinata prin lipire. Eu am taiat-o cu bomfaierul. Inainte de a o taia, trebuiesc date gaurile pentru suruburile care vor tine cele doua parti ale cuvei. Eu am folosit suruburi de 4 cu piulita cu plastic pentru a nu se desface de la vibratii. Unii folosesc negrese, mie nu imi place.Taierea am incercat sa o fac si cu polidiscul, dar turatia este prea mare si topeste materialul. La reimbinarea celor doua parti ale cuvei, am folosit silicon pentru temperaturi ridicate.

Faceti ca rusul de aici si va fi totul ok.

https://youtu.be/vX4sXcyls14

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Destept rusul ala...a pus pasta de etansare la simering peste piatra. Nu s-a sinchisit sa curete masina de piatra dupa ce a batut in rulment cand l-a scos.... Rulmentii se scot la presa cu surub, nu se bate in cuva. Cuva se poate fisura de la batai. Sa vezi cand o cadea piatra... va infunda calea de evacuare si va strica pompa.

Tot e bine ca nu s-a filmat dezbracat...ca maciuca ne-o arata tot timpul!

Halal rus...jos palaria!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Va salut domnilor,

Dupa ce am vizionat filmarea cu rusul "meserias", nu as sfatui pe nimeni sa urmeze tehnica si metodele lui.Asa cum a spus si colegul Mac01 ca a etansat cu oja semeringul fara sa curete cuva de piatra , a montat semeringul invers, expunand arcul de tensionare al gulerului de etansare, la apa cu detergent din cuva, care in scurt timp se va coroda si va ceda. Probabil ca a probat si tine cat perioada de garantie.Oricum a lucrat murdar in conditii inproprii unei lucrari de calitate. Daca ajunge piatra cazuta de pe peretii interiori ai cuvei in pompa mai e cum e, ca scoti filtrul si cureti, dar daca ai nesansa sa ajunga in bazinul presostatului , atunci sa vezi defecte ciudate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări